Anna Broc 06.10.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Nie wiem jak blat jako ze rzeczywiście ma kontakt z zywnością ale mnie radzono aby marmur przy kominku pociągnąc krystalizatorem, wtedy nie bedzie śladów po np. mokrej szklance wina czy kawy itp. Szukam gdzie to moge kupic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fracek 06.10.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Witm.Na tym forum juz kilkakrotnie podawalem nazwe rewalycjnego impregnaty do granitu oraz firmy ktora go sprzedaje.Acha o ten kamieniarz niech wetrze sobie w to glupie czolo ten olej moze mu cos przybedzie...Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.10.2007 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 jak w temacie.Kamieniarz powiedział nam , żeby natłuścici całość olejem np rzepakowym lub masłem i po kłopocie , ale nie jestem w pełni przekonana. czy ktos stosowała takie metody? (odradzał gotowe chemiczne impregnaty jako szkodliwe w połaczeniu z żywnością) mam blat granitowy juz od 4 lat, na poczatku zanim zaczelam uzytkowac byl zaimpregnowany impregnatem do granitu ( tam gdzie zamawialam mial kamieniarz) i teraz 1 raz na pol roku i mam piekny slniacy blat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 06.10.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Istnieją specjalne impregnaty, które mają atest na kontakt z żywnością, jak np. ten: http://images28.fotosik.pl/88/a1a9934811964d67med.jpg Pomysł z olejem czy masłem wydaje się co najmniej dziwny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 06.10.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Witam. Popieram Sonika Tenax ma dobre produkty do kamienia. Sam stosuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz.stanczyk 09.10.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Z doświadczenia mogę polecić Lithofin Stainstop. Dobry i wydajny impregnat. http://www.arsgranit.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 09.10.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 betawax - polecił mi mój kamieniarz, będę testować w tym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 11.10.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 przetestowałam - R E W E L A C J A !!!!!!! kolory kamieni odżyły, blask jest niesamowity - kamień wygląda jak mokry, pięknie błyszczy - chociaż jest suchy, po przetarciu go na mokro efekt nie znika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 11.10.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 betawax - polecił mi mój kamieniarz, będę testować w tym tygodniu To i ja go wypróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 16.10.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Mam ogolny pomysl na kuchnie, ale jestem niezdecydowana co do blatu w kuchni. W zwiazku z tym prosze o rady, opinie....Pierwszy moj zamysl, to blat drewniany (ma ktos z Was moze z drewna egzotycznego?), ladnie by pasowal, do tego "doczepiony" do wyspy stol z tegoz samego drewna. Drewno jest cieple i daje przyjemny nastroj. Problem..... to mam obawy jak po pewnym czasie bedzie sie zachowywac blat w okolicy zlewu (!!!) czy plyty grzewczej, bardziej obawiam sie tego pierwszego.Drugi moj pomysl, to moze w takim razie konglomerat, ale jasny, jesli mozliwe -bialy (granitu niestety nie znalazlam w takim kolorze jaki mi odpowiada, "kropkowane" kamienie nie podobaja mi sie). Tutaj wiele na temat konglomeratu nie wiem. Osoby, ktore maja z nim doswiadczenia prosze o odpowiedz: czy taki blat - jasny - nie zaplami sie? Czy konglomerat ma tendencje do trwalych plami? Jak wiadomo na jasnym najbardziej widac...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 17.10.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Nikt blatow nie uzywa? .......... A moze ktos uzywa blat kompozytowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agika 21.10.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Witajcie, jestem na etapie wyboru kuchni. Ostatnio spodobala mi sie kuchnia z blatem stalowym. Czy macie moze takie blaty i czy jestescie z nich zadowoleni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brigid 24.10.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Zalety:- podoba mi się,- higieniczny (nie rozwijają się na nim bakterie),- łatwy do czyszczenia,- jednorodny (nie zrobią się odpryski, przetarcia itp.)Wady:- głośny (odstawiane szklanki, sztućce etc. będą bardzo stukać),- zimny w dotyku,- podatny na drobne zarysowania.Ponieważ ważne dla mnie jest, żeby blat kuchenny był ciepły, cichy i przy tym jednorodny, mój typ nr 1 to blat kompozytowy, np. Corian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaz 25.10.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Zaczyścisz się na śmierć. Ciągłe zacieki i palcówki.Można się zapłakać. Ja miałam dość i zmieniłam go na drewniany. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ersste 25.10.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Polesam z drewna dąb mocno nasaczonego lakierem wodoodpornym ,wkoncy jachty tez robi sie z drewna i maja ciagły kontakt w woda ,jak jest dobrze rrobiony blat to wytrzyma wiele,a reszta dla mnie jest za zimna w dotyku i wygladzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiha3 26.10.2007 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 ja mam blat drewniany, dębowy bejcowany na ciemno i olejowany, ; dla mnie nie jest on problematyczny, ale wyrobiłam sobie pewien nawyk wycierania ewentualnych zachlapań, jeżeli jednak tak jak ja masz zmywarkę to nie jest to uciążliwe. Ale przede wszystkim mój blat jest przepiękny i robi wspoaniałe wrażenie!!! od czasu do czasu przecieram go specjalnym woskiem i koniec. polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 26.10.2007 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Dziekuje za odpowiedzi. Asiha3, a jakiego wosku do tego uzywasz jesli mozna spytac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiha3 26.10.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 STARWAX o kolorze orzechowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 26.10.2007 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Wybacz, ze Ciebie jeszcze pomecze, rozumiem, ze na tych woskach jest dokladna instrukcja ich "obslugi"? Interesuje mnie natomiast czy jest tam wymienione, ze nadaje sie takze do blatow w kuchni? Jak sie to ma do styku z np. zywnoscia? Przepraszam jesli glupio pytam, ale zielona jestem w tym temacie, a raczej mowi/pisze sie o olejowaniu blatow kuchennych czy ewentualnie lakierowaniu, o woskowaniu jakos malo...... Bardzo podobaja mi sie blaty z drewna, ale mam obawy jesli chodzi o ich "zachowanie" na dluzsza mete glownie w okolicy zlewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 28.10.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Wybrałem blat z kamienia tj. granit Juprana Colombo ma wzór mazków i jest ok. W użytkowaniu jesteśmy zadowoleni można kroić bez obaw, tłuc kotlety nie boi się kwasów. Jedynie trzeba pamiętać o impregnacji raz do roku i to wszystko. Też miałem dylemat o wyborze blatów do kuchni ale pomógł mi w wyborze portal twojkamienarz. Dużo informacji znalazłem w nim o kamieniu. Polecam. Bleeeee........................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.