seba_x 24.07.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 A co powiesz o granicie Giallo California na blat? Jaki to może być kraj pochodzenia? Cena 850 zł za m2. nie wytrzymałem i pojechałem do pierwszej lepszej hurtowni : Gallio California gr. 3cm - 371 zł netto a gr. 7cm 598zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A.sia 24.07.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Coś może utargujemy, ale nie aż tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hybris 24.07.2008 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 a mój blat, gdybym go robił jeszcze raz, nie byłby ani z kamienia, ani z laminatu, ale z litego drewna i to najlepiej z rodzaju "drewna żelaznego". jednak nie byłoby to zwykłe drewno, ale przynajmniej 2000 letnie, pochodzące z wraku zatopionej triery (które przetrwało do dziś w strefie martwiej). to byłby dopiero blat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 24.07.2008 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 U mnie będzie konglomerat - najprawdopodobniej silstone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 25.07.2008 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Coś może utargujemy, ale nie aż tyle próbuj bo ta cena to przegięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moratar 22.08.2008 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 A może ktoś opisać na czym polega porządny montaż blatu, jak i czym sie go montuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 04.09.2008 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 U mnie będzie konglomerat - najprawdopodobniej silstone. A jednak granit - Kaszmir White :-] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronika- 13.11.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 bardzo mi sie podoba blat silestone z powloka antybakteryjna-czy ktos ma cos takiego u siebie w domu? jestem bardzo ciekawa jak sie sprawdza w uzytkowaniu i jak z cena? bo nam proponowali 450zl/m2 ? czy to dobra cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 13.11.2008 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 cena super!!!Proszę napisz (może być priv) namiar na firmę ,która proponowała blat w takiej cenie!!! Normalnie 1000-1500zł, a ja zachorowałam na taki blat.Blaty podobno są super. Na forum kilka osób ma takie blaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 13.11.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 A moze podrzucicie linka by zobaczyc taki blacik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 13.11.2008 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 zobacz np. tutaj:http://artstone.pl/kern.php?akcja=teksty&metoda=pokaz_tekst&id=2podobny jest też coria, staron:http://www.corin.net.pl/Niw wiem czym one dokładnie się różnią.Trzeba poszperać w necie i poczytać o skaładzie i właściwościac tych blatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 14.11.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Mi tez proszę podać namiary na te tanie silestone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 14.11.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Blacik jest całkiem, całkiem... Spisuje się nieźle chociaż nie jest idealny... Mam zrobiony z płyty 3 cm taki imitujący płytę 6 cm i wyglada to dobrze... Ma tez jednak wady... Faktycznie nie idzie go niczym poplamić, ale zrobiły mi się w kilku miejscach przy zlewie matowe miejsca wyrażnie od jakiegoś płynu... Widać to jedynie pod światło, ale jednak... Kieskie są też fugi, którymi wykańcza się szczelinę między dwoma płaszczyznami blatu... Nie są elstyczne i pękają, bo niestety ale szafki kuchenne trochę pracują jednak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vendea 14.11.2008 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 wtrące swoje trzy grosze. stosowanie materiałów kompozytowych w kuchni ma sens, kiedy zależy na perfekcji łączeń. wtedy zdaje egzamin materiał typu corian, harmony, gdzie można w wysokiej temperaturze uzyskać idealne połaczenia, krzywizny, zlewy formowane z tego materiału. silestone to kompozyt o właściwościach zbliżonych do zwykłego granitu - nie daje się łączyć bez spoinowo ani kształtować z taką łatwością jak corian. silestone ma sens, kiedy chcemy zastosować kolor, jakiego nie oferuje materiał granitowy. granit z reguły ma wybarwienie typu "pieprz i sól" i czasami nie pasuje do koncepcji jeśli nie ma to znaczenia wiodącego, proponuje jednak granit, bo można go kupić dużo taniej niż 500 zł za mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vers 14.11.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 wtrące swoje trzy grosze. stosowanie materiałów kompozytowych w kuchni ma sens, kiedy zależy na perfekcji łączeń. wtedy zdaje egzamin materiał typu corian, harmony, gdzie można w wysokiej temperaturze uzyskać idealne połaczenia, krzywizny, zlewy formowane z tego materiału. silestone to kompozyt o właściwościach zbliżonych do zwykłego granitu - nie daje się łączyć bez spoinowo ani kształtować z taką łatwością jak corian. silestone ma sens, kiedy chcemy zastosować kolor, jakiego nie oferuje materiał granitowy. granit z reguły ma wybarwienie typu "pieprz i sól" i czasami nie pasuje do koncepcji jeśli nie ma to znaczenia wiodącego, proponuje jednak granit, bo można go kupić dużo taniej niż 500 zł za mb. Jeśli mogę zapytać, co masz na myśli mówiąc dużo taniej niż 500 zł za mb (czy m2)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vendea 14.11.2008 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 mam na myśli 200 zł - 300 zł netto. tyle kosztuje granit w promocjach w hurtowniach. kashmiry i madury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 15.11.2008 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 nam policzyli za star galaxy 685zł za m2 netto nie mówiąc o obróbce, która wynosi 250% kamienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 15.11.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Zastanowiłabym się nad tak niską ceną. W cennikach silestone ich blat kwarcowy- o ile o takim mowa- kosztuje od 1000pln/ m2. Jeśli ktoś oferuje cenę niższą niż producent to może warto zastanowić się czemu!!!! Kwarc można łączyć niemalże niewidocznie, więc nie wiem co u kogoś robi pękająca fuga???Normalnie to łączenie ma jakieś...pół milimetra? Jest ledwie widoczne! Kwarc poza tym jest twardszy od granitu. Sama się na niego zdecydowałam:) Ale nawet robiąc po cenach materiałów kosztował nas 1000/m2 więc ta cena 500pln jest bardzo mocno wątpliwa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 15.11.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Kwarc można łączyć niemalże niewidocznie, więc nie wiem co u kogoś robi pękająca fuga???Normalnie to łączenie ma jakieś...pół milimetra? Jest ledwie widoczne! a jak nawet ma 0,2 mm to nie jest to fuga..??? łączy się prawie bezstykowo, ale brzegi lekko sie fazuje i to zaciąga się specjalną fugą... niestety takie łączenie pęka, którego wprawdzie nie widać, ale jak wylała się kawa to jest czarna kreska... a kolor blatu to bianco dune... w granicie nie ma tak jasnego odcienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vers 15.11.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 mam na myśli 200 zł - 300 zł netto. tyle kosztuje granit w promocjach w hurtowniach. kashmiry i madury. Ceny, które podajesz to iluzja, chyba że za płytki granitowe o gr. 1 cm. Ja jako producent mam spore zniżki w hurtowniach a mimo to za Kashmir Gold i Madura Gold w gr 3 cm płacę ponad 400 zł/m2;. Przypominam, że w hurtowni kupuje się całe slaby, które trzeba przeciąć i obrobić, a w twoim wypadku resztę niepotrzebnego materiału wyrzucić, co ostatecznie znacznie podnosi cenę m2;. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts