Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 534
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie,

Po miesięcznych poszukiwaniach laminatu na blat który pasowałby do mojej kuchni poddałem się. Co się dzieje z tymi producentami laminatów czy oni nie mają oczu? Produkują same paskudztwa. Chyba się sam wezmę za to zbiję małą fortunkę. Koniec w końcu kupiłem drewniany blat bukowy (granit jak dla mnie zbyt drogi przy 8 m bieżących blatu). Blat ten zamierzam oszlifować, lekko sfrezować kanty i narożniki - około 3mm, no i zaolejować. Słyszałem, że olejować trzeba specjalnym olejem z atestem dopuszczającym do styczności z żywnością. Czy ktoś zna jakąś konkretną markę takiego oleju. Słyszałem, że podobno można kupić taki w Ikei.

Loniu,

Rzeczywiście można kupić taki olej w IKEI. O ile dobrze pamiętam to kosztuje to ok 25pln za pół litra. Jak kupowałem swoje meble to akurat ikea nie miała tego oleju więc znalazłem podobny olej w castoramie. Tak naprawdę to powinieneś znaleźc taki olej w każdym większym sklepie z z farbami.

• 1 year później...

U mnie będzie nad blatami ciemna, w zasadzie czarna z rzucikami płytka przypominająca nagrobek :roll: bardzo ładna, z połyskiem. Do tego blat też w kolorze czarnego nagrobka - nie będzie widać brudu :wink:

Do mebelków w kolorze orzech / złoty dąb.

Uważam że to bardzo fajne i nowoczesne zestawienie.

• 8 months później...
Moim marzeniem są blaty granitowe w kuchni. Może ktoś poradzi mi gdzie w Warszawie lub jej okolicach dostanę takie za rozsądną cenę - i czy taka istnieje ? :roll: 1000 PLZ za metr po prostu zbija mnie z nóg... :-?

cena zależy od koloru - im ciemniejszy tym droższy, a 1000 za m2 z cięciem czy bez? bo z cięciem jest drożej....

firmy specjalizujące się w sprzedaży granitu podają ceny m2 bez wycinania otwrów na płyte, zlew itp...

każda firma sobie inaczej dolicza za takie wycięcia, jak również inaczej liczy. niektóre firmy licza ci granit również ten, który będzie odpadem ze zlewu, inne nie liczą, bo ramkę wokół tego zrobią z odpadków jakie im pozostaną.

generalnie cena 1000 z przycięciem za m2 to trochę pow. normy, ale do przyjęcia, zalezy za jaki marmur jeszcze

obejrzyj sobie stronę firmy GRANIMEX