Honzka 12.03.2006 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 DziękiHonzko, a jakie są ceny w tym pierwszym miejscu na Górczewskiej ? chyba ok 600 zł, zależy od granitu, ale to jest raczej gorna cena, zawsze tam mi tak podają jak jeszcze nic konretego nie wybiorę, lepiej płacić mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 12.03.2006 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Whisper a jakiś namiar na tę Baniochę ? Będę wdzięczna Jedziesz od Piaseczna w kierunku Gory Kalwarii, mijasz Baniochę, potem jest następna miejscowość, chyba Kąty czy coś takiego. Jedziesz już wolniej, patrzysz w prawo. W pewnym momencie zobaczysz tablicę informacyjną - coś o marmurach i granitach - tam wjeżdżasz w bramę i jedziesz jescze jakieś 50 metrów pod biuro - parterowy budyneczek. Wokół wszędzie kamienia od metra. Ceny mają podobno na tyle konkurencyjne, że kamieniarze się u nich zaopatrują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janika 12.03.2006 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Dzięki Whisper. Rozumiem,że skoro wycinają otwory to mogę po prostu zamówić u nich blaty na gotowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 12.03.2006 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Dzięki Whisper. Rozumiem,że skoro wycinają otwory to mogę po prostu zamówić u nich blaty na gotowo? Dokładnie tak. My zamówiliśmy do obu łazienek. Obrobili krawędzie, zrobili otwór na baterię, otwory na umywalki. I cena była naprawdę niezła. Nie pamiętam teraz, ale kojarzy mi się 700 za oba blaty? Mój mniejszy, Luśki większy. Do obejrzenia w Dzienniku Whisperów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janika 12.03.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Whisper dzięki, wiem ,że nudzę, ale jak to 700 za oba blaty - tzn. za ile metrów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 13.03.2006 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Whisper dzięki, wiem ,że nudzę, ale jak to 700 za oba blaty - tzn. za ile metrów ? Blat Luśki jest z czerwonego granitu (norweskiego?) 60x157cm Mój blat jest z czarnego granitu 52x90cm Czyli razem to będzie jakieś półtora metra kwadratowego. Do tego doszło szlifowanie brzegów i otwory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janika 14.03.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Super, dzięki Whisper, teraz już wszystko wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 16.03.2006 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 ja stanowczo odradzam korzystanie z athena marmor. Obsługa sympatyczna, ceny dość wysokie ale można potargować, ale panowie "fachowcy" od montażu - głowa boli. Brałam od nich parapety marmurowe i musiałam pogonić ekipę - chcieli pobić rekord prędkości w osadzaniu parapetów - gumówką cięli narożniki w tynku przy oknach nie osłaniając okien, iskry pryskały na prawo i lewo wtapiając się w szyby i drewnianą stolarkę. Otwory w glifach były przygotowane przez tynkarzy, ale nie chcieli tracić czasu na staranne wsunięcie parapetów, więc skracali narożniki o 15 cm powyżej powierzchni parapetów. Pogoniłam.Z tego powodu zrezygnowałam z kupowania u nich blatu do kuchni - granitowy był moim marzeniem, ale przy płaceniu takiej kasy najważniejsza jest dokładność wykonania, szczególnie że u mnie blat z szafek wyokości 160 cm "spływa" na standardową powierzchnię roboczą, potem zakręca o 90 stopni i wchodzi pod okno zamiast parapetu po czym znów prostopadle schodzi aż do podłogi. Zamówiłam w Granmarze w Milanówku (raczej drogo) ale jestem zadowolona. Ekipa montująca bardzo profesjonalna, już pani która przyjechała na pomiar była powalająco dokładna - pomiar trwał ponad 3 godziny (blatu jest raptem około 6 mb) już licząc z tymi elementami pionowymi. Granit wzięłam tani - Bianco Cristal (ceny dokładnie nie pamiętam, ale to jeden z najtańszych poza naszym rodzimym strzegomskim). Gdy obserwowałam montaż, styki gierunków, precyzję przy wycinaniu otworów pod zlew i płytę (wycinają na miejscu, przed domem oczywiście), sprzęt i całe wyposażenie ekipy to powiem jedno: mucha nie siada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janika 16.03.2006 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Ankolenko dobrze ,że ostrzegłas. A mam jeszcze pytanie jeżeli chodzi o to przycinanie - podobno można wykonać szablony na podstawie których oni to wszystko tną. Czy ktoś korzystał z takowych, czy robi to ten co projektuje meble kuchenne i za ile ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honzka 16.03.2006 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 widocznie w athenie parapety montuje ktoś inny, bo facet montował mi schody i jestem bardzo zadowolona, widać zależy na kogo się trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 16.03.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Ankolenko dobrze ,że ostrzegłas. A mam jeszcze pytanie jeżeli chodzi o to przycinanie - podobno można wykonać szablony na podstawie których oni to wszystko tną. Czy ktoś korzystał z takowych, czy robi to ten co projektuje meble kuchenne i za ile ?? Jak jak robilem granitowe blaty w kuchni to : - zamontowalem, i dokladnie wypoziomowalem szafki kuchenne, - firma od granitowych blatow dokladnie zmierzyla, zrobila, i sprawdzila wykonane wzorcowe szablony z tektury do tych szafek, - wyciela, i oszlifowala granitowe plyty, - przywiozla, i je zamontowala : kilku ludzi bo najwiekszy kawalek mial ok. 1,8x1m. Nie warto oszczedzac i samemu montowac, - przyjela zaplate : w sumie mnie kosztowalo to mniej niz 2 krotna cena blatow z plyty wiorowej, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 16.03.2006 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Ankalenko, swiete slowa!My do dzis przeklinamy 'fachowcow' z Athena marmur. Prawie wszystkie parapety, ktore nam montowali byly do naprawy. Paski marmuru na podloge (te waskie paski mialy sie laczyc z innym marmurem z innego zrodla) zostaly zle przyciete, odchylenia byly nawet do 6 mm szerokosci!Makabra! Do tego nieprofesjonalnosc pracujacej w Atenie pani Haliny. Brrr jak jeszcze o tym pomysle. Podloge w hallu z marmuru ukladala ekipa z Rzeszowa, bylam z nich zadowolona. Reszte kamienia, w tym granity na blaty kuchenne, zamawialam z sasiedztwa Ateny, CEB, tzn Centrum Eksportu Budownictwa na Gorczewskiej, na przeciwko Wola Park. Z ta firma nie bylo problemow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joskul 17.03.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Ja korzystałam z usług Robertexu (początek Powązkowskiej) i wszystko OK. Cen dokładnie nie pamiętam, ale faktycznie przycięcie, szlifowanie krawędzi i montaż to prawie tyle, co cena kamienia. I jeszcze jedno-nie chcieli się podjąć obróbki kamienia kupowanego w innym miejscu, twierdząc, że jak coś sami spaprzą, to mają z czego poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honzka 17.03.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Ankalenko, swiete slowa! My do dzis przeklinamy 'fachowcow' z Athena marmur. Prawie wszystkie parapety, ktore nam montowali byly do naprawy. Paski marmuru na podloge (te waskie paski mialy sie laczyc z innym marmurem z innego zrodla) zostaly zle przyciete, odchylenia byly nawet do 6 mm szerokosci! Makabra! Do tego nieprofesjonalnosc pracujacej w Atenie pani Haliny. Brrr jak jeszcze o tym pomysle. Podloge w hallu z marmuru ukladala ekipa z Rzeszowa, bylam z nich zadowolona. Reszte kamienia, w tym granity na blaty kuchenne, zamawialam z sasiedztwa Ateny, CEB, tzn Centrum Eksportu Budownictwa na Gorczewskiej, na przeciwko Wola Park. Z ta firma nie bylo problemow. kurcze, to chyba miałam szczęście w athenie bo schody są super, ale jak tak piszecie to zastanawiam się nad następnymi zamówieniami u nich, a mam jesczze blat w łazience, kuchni i obudowa do kiminka. Fakt faktem, że z Panią Haliną też miałam do czynienia i też mi sie nieraz słabo robiło, ale montażysta zreobił dokładne pomiary i schody mu wyszly, ufff... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fudzi 21.03.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Witam Czy szafki pod blaty granitowe musza byc specjalnie wzmacniane?Rozumiem że najpierw zamawiamy kuchnie, ekipa ja mi montuje bez blatów a nastepnie udajemy sie do firmy która robi takie blaty i zlecamy ich wykonanie.Ktoś od nich przyjeżdza na pomiar?Może znacie dobrego wykonawce mebli kuchennych w Warszawie co by i blaty granitowe robił. Prosze o pomoc. dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 21.03.2006 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Czy szafki pod blaty granitowe musza byc specjalnie wzmacniane? nie, tylko musza miec mozliwosc regulacji wysokosci Rozumiem że najpierw zamawiamy kuchnie, ekipa ja mi montuje bez blatów a nastepnie udajemy sie do firmy która robi takie blaty i zlecamy ich wykonanie. tak Ktoś od nich przyjeżdza na pomiar? tak, bo wtedy biora odpowiedzialnosc za pomiary, a w kamieniu ciezko samemu cos poprawic Może znacie dobrego wykonawce mebli kuchennych w Warszawie co by i blaty granitowe robił. niestety nie, zreszta chyba nie ma takiego co by i szafki i w granicie robil. Firmy szafki zamawiaja u wiekszych producentow, a blaty robia zaklady kamieniarskie. Blaty z granitu sa piekne, jest duza mozliwosc wyboru koloru. Lepszy jest granit grubszy (3 cm) z lagodnymi zaokragleniami brzegow, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 21.03.2006 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Ankolenko dobrze ,że ostrzegłas. A mam jeszcze pytanie jeżeli chodzi o to przycinanie - podobno można wykonać szablony na podstawie których oni to wszystko tną. Czy ktoś korzystał z takowych, czy robi to ten co projektuje meble kuchenne i za ile ?? szablony na otwory pod plytę czy zlew są dostarczane razem ze sprzętem (najczęściej jako część opakowania ww zlewu czy płyty), ale akurat w tej firmie z której ja brałam blaty wolą wycinać na miejscu po przymiarce do zastanych warunków. Może ma to związek z kształtem blatu, u mnie było to dość komplikowane, więc to możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 22.03.2006 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 proponuję sprawdzić tu:http://www.granitex.waw.pl/1/kontakt.html sprawnie szybko i sprawnie bez sensacji. Sprawdzone bo zrobili mi blaty granitowe do moich mebelków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemcio13 22.03.2006 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Witam wszystkich. Przyznam że również zastanawiam się ( małżoneczka) nad blatem granitowym do kuchni, brałem kamień na kominek i parapety z firmy KAMBUD.bls z Bielska z Linickiej 39. Mam pytanie do wykonawstwa przez ową firmę , czy ktoś u nich zamawiał takie blaty i czy jest z Nich zadowolony? No bo kasa wielka i boje się wtopić, mam braki w gotówce i boje się bo blat ma być na lata. Co do dotychczasowej współpracy jestem z Nich zadowolony ( troszkę problemów było z terminem ). Kamień piękny przycięty w sumie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janika 22.03.2006 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 proponuję sprawdzić tu: http://www.granitex.waw.pl/1/kontakt.html sprawnie szybko i sprawnie bez sensacji. Sprawdzone bo zrobili mi blaty granitowe do moich mebelków. Krzysztofh stronka fajna, a jakie ceny? Ile kosztował cię 1m2 ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts