krzysztofh 23.03.2006 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 proponuję sprawdzić tu: http://www.granitex.waw.pl/1/kontakt.html sprawnie szybko i sprawnie bez sensacji. Sprawdzone bo zrobili mi blaty granitowe do moich mebelków. Krzysztofh stronka fajna, a jakie ceny? Ile kosztował cię 1m2 ? Pozdrawiam Za dwa blaty o łącznej długości 450cm oraz wycięcie dwóch otworów pod zlew i płytę ceramiczną oraz montaż 3000PLN Dużo zależy od ceny kamienia. Mój to coś ok 800 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fudzi 23.03.2006 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Witam. Przekonaliscie mnie do blatów z granitu.Ale podpowiedźcie proszę w jakiej firmie w Warszawie lub okolicach robiliście meble kuchenne.Jestem na etapie wyboru firmy i chciałbym aby meble były solidne i w nowoczesnym stylu. Serdeczne dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 23.03.2006 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Jeżeli chodzi o meble kuchenne to polecam z kolei firmę JUMA z Sulejówka.Solidni i nie drodzy.http://www.kuchnie-juma.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janika 25.03.2006 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Byłam w tych Kątach za Baniochą - ceny chyba musiały podskoczyć. 1m2 granitu jasnego o nazwie Kashmir gold czy też Madura gold kosztują bez obróbki 700PLN. Chyba ,że ktoś decyduje się na kupno całego bloku granitowego, który ma 6 m2, to wówczas liczą 520PLN za m2. W następnym tygodniu jadę na rekonesans do Granimexu w Warszawie. Jak ktoś był gdzieś jeszcze to niech pisze. Będziemy porównywać doświadczenia i ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janika 25.03.2006 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Chciałam jeszcze zapytac - czy inaczej obrabiane są blaty o grubości 2cm i 3 cm. ? Zapomniałam dzisiaj zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 26.03.2006 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Mi znajoma wnetzraraka zaproponowala granit robiony w firmie ... nagrobkowej. twierdzi, że da sie sporo taniej. Nie wiem jescze jak sobie radza z otworami i czy ceny rzeczywicie lepsze. No i troche dziwnie robić sobie blat przy cmentarzu, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janika 26.03.2006 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Monika B z tego co zdążyłam zauważyć firmy kamieniarskie prowadzą właśnie taką łączoną dzaiłalność - i nagrobki i blaty i schody itd Nie wiem czy z takiej okazji będzie coś taniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 26.03.2006 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Szukałem,szukałem (na Forum) ... ale chyba gapa jestem bo nie znalazłem ... Czy ktoś robił sobie może blaty w kuchni z konglomeratów? Interesuje mie czy wearto i jaka jest orientacyjna cena takiej decyzji. Pomóżcie proszę J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 26.03.2006 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Monika B z tego co zdążyłam zauważyć firmy kamieniarskie prowadzą właśnie taką łączoną dzaiłalność - i nagrobki i blaty i schody itd Nie wiem czy z takiej okazji będzie coś taniej... Też się zdziwiłam, ale to info od fachowca z dziedziny. Sama jeszcze nie sprawdzałam, ale ponoć włanie przy cmentarzach mozna dostać tańsze gatunki granitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janika 26.03.2006 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Nie mam osobiście , ale widziałam na własne oczy takie blaty zrobione w kuchni u koleżanki . Są z konglomeratu o nazwie Corian. Po prostu bajka. Ale ceny... Z tego co wiem zaczynają się od 1300PLN za m2. Ona dodatkowo , że ma z Corianu blaty to jeszcze 'walnęła' go sobie na ścianę . Bajka do kwadratu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.03.2006 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 witajcie bardzo polecam blat z granitu - ja uzytkuje juz 2 rok......no i wyglad oczywiscie taki jak na pocztku....4 razy byl konserwowany ( ale tak trzeba) kosztowal mnie cale 3500 ( bez vatu) granit Vanga..... kamieniarzowi dostarczylam zlewozmywak na okres wycinania dziury....mowil ze dolaczone formy go nie interesuja bo nie do konca sie takie jak zlewozmywak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janika 26.03.2006 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Tesko a na czym polega ta konserwacja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 26.03.2006 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Naprawde kosztuje to az 1300 zl za mkw????Przeciez to wiecej niz granit i chyba nawet trawertyn.Ale corian jest wspanialy - podobaja mi sie tez "zintegrowane" zlewozmywaki z tego materialu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janika 26.03.2006 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Przepraszam , namieszałam . Corian to blat kompozytowy. Konglomeraty są oczywiście duuużo tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 26.03.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Przepraszam , namieszałam . Corian to blat kompozytowy. Konglomeraty są oczywiście duuużo tańsze. Janika - poproszę o więcej szczegółów .... różnice między konglomeratem a kompozytem ... w tym cenowe.... J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 26.03.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Teska chyba ma na mysli impregnacje blatow. Nasze blaty sa co 7 miesiecy impregnowane, aby nie chlonely wody, tluszczow, etc. Granitowe blaty w kuchni to rewelacja. Mamy granit shivakashi i jest piekny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janika 26.03.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Jacku tu możesz poczytać na temat różnic http://www.muratordom.pl/6974_9142.htm . Jeżeli chodzi o ceny to Corian jest rzeczywiście bardzo drogi. Konglomeraty sądzę , że oscylują w granicach kilkuset PLN za m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 26.03.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Jacku tu możesz poczytać na temat różnic http://www.muratordom.pl/6974_9142.htm . Jeżeli chodzi o ceny to Corian jest rzeczywiście bardzo drogi. Konglomeraty sądzę , że oscylują w granicach kilkuset PLN za m2. ja mam blat w łazience z takiego konglomeratu (boticino) http://www.granitex.waw.pl/1/images/konglomeraty/boticino.jpg za metr kwadratowy płaciłam 400 zł. a tu jeszcze inne wzory http://www.granitex.waw.pl/1/konglomeraty.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janika 26.03.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 NAtko i jak Ci sie ten blat 'sprawuje'? Jak z rysowaniem? Ja mam parapety z konglomeratu - od 3 lat i mogę powiedzieć , że są w stanie idealnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 26.03.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 NAtko i jak Ci sie ten blat 'sprawuje'? Jak z rysowaniem? Ja mam parapety z konglomeratu - od 3 lat i mogę powiedzieć , że są w stanie idealnym. Ten blat mam zaledwie parę dni, poza tym jest nim nakryta wnęka na pralkę, więc narazie nie mam doświadczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts