Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

plebus swietne wnetrza-niech ci sie wspaniale miszka w nowym domku:) Mozesz napisac jakie plytki masz na parterze i czy sie je dobrze uzytkuje (nie sa sliskie,jak znac brud ,czy latwo sie je myje itd)
  • Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

PLEBUS ... jaki piękny masz ten domek .... po prostu doskonały !!! Cudnie wszystko wyszło.

My zaczynamy wiosną i mimo podjętej już decyzji boimy się bardzo o ogrzewanie. Wszyscy wokoło nas straszą ze zimą będziemy mieli zimno w domu, bo z podłogówki nie ogrzejemy takiej przestrzeni a jesli nawet nam sie uda to bedą to ogromne koszty.

JAK JEST U WAS ? Mam podstawy si obawiać ?

Pozdrawiam

PLEBUS ... jaki piękny masz ten domek .... po prostu doskonały !!! Cudnie wszystko wyszło.

My zaczynamy wiosną i mimo podjętej już decyzji boimy się bardzo o ogrzewanie. Wszyscy wokoło nas straszą ze zimą będziemy mieli zimno w domu, bo z podłogówki nie ogrzejemy takiej przestrzeni a jesli nawet nam sie uda to bedą to ogromne koszty.

JAK JEST U WAS ? Mam podstawy si obawiać ?

Pozdrawiam

Cześć Galazka,

mieliśmy te same obawy, ale inżynierowie z różnych sklepow robili nam pomiary i przy odpowiednim zagęszczeniu podłogówki stwierdzili, że na pewno ogrzejemy dom.

Zrobiliśmy ogrzewanie podłogowe na całym parterze oprócz garażu - tam jest grzejnik, mamy podłogówkę na piętrze na holu i w lazienkach, a w pokojach na górze mamy grzejniki. Ciężko mi stwierdzić czy jest ok, bo pierwszy sezon grzewczy dopiero nadchodzi. Będę mogła coś powiedzieć w październiku najwcześniej, chyba że pogoda nas rozpieści i będzie ciepło, ale wątpie. Pisałam gdzieś na forum o proporcjach zagęszczenia, a zdjęcia są tutaj: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?85508-quot-Doskonały-quot-i-quot-Z-Charakterem-quot-z-pracowni&p=3868140#post3868140

plebus swietne wnetrza-niech ci sie wspaniale miszka w nowym domku:) Mozesz napisac jakie plytki masz na parterze i czy sie je dobrze uzytkuje (nie sa sliskie,jak znac brud ,czy latwo sie je myje itd)

Cześć Kakusek,

obecnie mamy płytki typu lappato. Śliskie nie są, myje się je łatwo, a brud niestety troche widać - szczególnie na białych, ale wydaje mi się, że jeśli dwa psy wpadają na płytki, to na każdych będzie widać, że były w domu. My chodzimy na boso i ślady nie zostają. Najgorzej jest właśnie z psami i z dzieckiem, które chodzi z kubeczkami niekapkami i robi wszystko żeby jednak z nich kapało:) Tak jak mówię - łatwo się je myje i nie widać jakiś mazów na nich. Wcześniej w mieszkaniu mieliśmy gres polerowany i też byliśmy zadowoleni, zresztą zrobiliśmy go sobie w pomieszczeniu gospodarczym teraz. Też świetnie się myje. Lappato mamy z galerii pięknego wnętrza: http://www.galeria-pieknego-wnetrza.pl/index.html są to włoskie płytki dlatego nie pamiętam ich nazwy, ale mogę ją sprawdzić, a gres polerowany mamy z Paradyża Arkesia Beige, tę samą płytkę tylko w macie i w kolorze grafit mamy też w garażu. Na razie jesteśmy zadowoleni.

Pozdrawiam,

K.

Znalazłam nazwę płytek: POWERGRES MODEX http://www.powergres.it/prod_powergres_articoli.asp?id=25

I Paradyż: http://www.paradyz.com.pl/Collection/living-room/arkesia

http://img835.imageshack.us/img835/3221/dsc0827u.jpg

I pom. gosp.

http://img824.imageshack.us/img824/1599/zdjcie032l.jpg

Edytowane przez plebus

Witam Wszystkich sympatyków "Doskonałych".

Mocno pracuję nad uruchomieniem budowy Doskonałego 2 EN w wersji lustrzanej pod Poznaniem.

Przy adaptacji projektu natrafiliśmy na małą zagwostkę: w kuchni tak naprawdę jest tylko 1 "wysoka" ściana nie posiadająca okna. Chcemy do naszej kuchni zmieścić szeroką lodówkę oraz w równoległym pionie piekarnik i parowar. Z racji wymiarów kuchni, wypada ustawić lodówkę obok piekarnika - mam dużą wątpliwość czy jest to dobre rozwiązanie ze względu na duże różnice temperatur na sąsiadującej powierzchni (zimno z lodówki kontra żar z piekarnika... Jak to rozwiązaliście w swoich kuchniach?

Witam Wszystkich sympatyków "Doskonałych".

Mocno pracuję nad uruchomieniem budowy Doskonałego 2 EN w wersji lustrzanej pod Poznaniem.

Przy adaptacji projektu natrafiliśmy na małą zagwostkę: w kuchni tak naprawdę jest tylko 1 "wysoka" ściana nie posiadająca okna. Chcemy do naszej kuchni zmieścić szeroką lodówkę oraz w równoległym pionie piekarnik i parowar. Z racji wymiarów kuchni, wypada ustawić lodówkę obok piekarnika - mam dużą wątpliwość czy jest to dobre rozwiązanie ze względu na duże różnice temperatur na sąsiadującej powierzchni (zimno z lodówki kontra żar z piekarnika... Jak to rozwiązaliście w swoich kuchniach?

Mieliśmy dokladnie ten sam dylemat, po odwiedzeniu kilku salonów z meblami kuchennymi, gdzie doradzają profesjonaliści i artdomu utiwrdziliśmy się w przekonaniu, że dzisiejsze sprzęty, to nie są te same sprzed lat. Zrobiliśmy zabudowe - kominy gdzie lodówka od 2 ch piekarników odgrodzona jest tylko płytą meblową. Jak narazie nic się nie dzieje.

Pozdrawiam,

K.

Witam wszystkich sympatyków projektów domów z wizją .

Czy posiada ktoś namiary na użytkownika Muzykant , czytałem na forum że buduje dom w Koleczkowie z Charakterem 3 .Sam kupiłem ten projekt i chce dokonać takich samych zmian co Muzykant w swoim projekcie .

Mieszkam niecałe 10 kilometrów od Koleczkowa ale nie mogę się z nim skontaktować , kiedyś mocno udzielał się na forum a od lutego ani widu ani słychu .

Może ktoś z was ma do niego numer telefonu albo jakiegoś maila aktualnego .Proszę o pomoc .

Poszukuję pilnie kontaktu do Muzykant jestem w trakcie zmiany projektu domu z charakterem 3 , a on właśnie robi takie zmiany jak ja i jestem ciekaw ile go to wyszło. Próbowałem znaleźć jego dom tam gdzie się budował , ale chyba jeszcze nie wystartował z budową :( Kiedyś bardzo często udzielał się na forum liczę na to że ktoś posiada do niego numer na komórkę
Poszukuję pilnie kontaktu do Muzykant jestem w trakcie zmiany projektu domu z charakterem 3 , a on właśnie robi takie zmiany jak ja i jestem ciekaw ile go to wyszło. Próbowałem znaleźć jego dom tam gdzie się budował , ale chyba jeszcze nie wystartował z budową :( Kiedyś bardzo często udzielał się na forum liczę na to że ktoś posiada do niego numer na komórkę

Przykro mi, mam kontakty do kilku osób z forum, ale do niego nie. Spróbuj zapytać użytkownika doskonali, jakoś Muzykant im kiedyś pomagał wstawić zdjęcia na forum, ale nie wiem czy tylko tłumaczył online czy może wysyłali mu na e-mail.

Pozdrawiam,

K.

Wielkie dzieki plebus .Musze pogrzebac za jakas polska strona tych wloskich plytek bo na italianskiej;)nic mi sie nie pokazuje albo ja nie umiem szukac.Pamietasz moze ile kostzowaly te plytki?Wlasnie szukam czegos fajnego w jasnych lub szarych kolorach z powloka lappato :-) Boje sie dawac "czysty" gers polerowany bo ostatnio jak bylam u znajomuch to malo sie na progu nie zabilam a maja wlasnie poler.Juz sobie wyobrazm jak te plytki beda lekko mogre-ja tylko "przejechalam" na znikomej ilosci piasku:).

Arkesie juz znam i tez mam ja na oku ale bardziej do lazienki :rolleyes:

Wielkie dzieki plebus .Musze pogrzebac za jakas polska strona tych wloskich plytek bo na italianskiej;)nic mi sie nie pokazuje albo ja nie umiem szukac.Pamietasz moze ile kostzowaly te plytki?Wlasnie szukam czegos fajnego w jasnych lub szarych kolorach z powloka lappato :-) Boje sie dawac "czysty" gers polerowany bo ostatnio jak bylam u znajomuch to malo sie na progu nie zabilam a maja wlasnie poler.Juz sobie wyobrazm jak te plytki beda lekko mogre-ja tylko "przejechalam" na znikomej ilosci piasku:).

Arkesie juz znam i tez mam ja na oku ale bardziej do lazienki :rolleyes:

http://img138.imageshack.us/img138/7168/fvvy.jpg

Pozdrawiam,

K.

Kasia !!!

Gratuluję ! Ale Wam to szybko poszło. Cichutko na forum i nagle taki postęp :) Bardzo eleganckie wnętrze Wam wyszło. Rozumiem, że już po przeprowadzce ? A my stoimy bo najpierw zniknął nam spec od betonowej podłogi a potem forsa się skończyła. Brakuje nam wykończeniówki czyli jeszcze kupa roboty ( i pieniędzy :) ).

Zibi1410 - napisz na priv to powiem Ci gdzie można zobaczyć dach na żywo.

Pozdrawiam i gratuluję budowlanych sukcesów :)

Rafał

Dziękuję Plebus za odpowiedź :-)

Pewne jest, że będziemy robić podłogówkę. Zdjęcia, z Twojej budowy to dla nas źródło informacji. Pozwoli to nam odnieść się jakoś do tego co będzie u nas robione.

Mam nadzieję ze będziemy cieszyć się nie tylko pięknymi wnętrzami ale również ciepłem zimą .

Czy możesz podać koszt postawienia stanu surowego zamkniętego .... czyli jak się nie mylę wzniesionego budynku z dachem i stolarką okienną. Jeśli ktokolwiek inny pamięta koszt swojego doskonałego w takim stanie to będziemy wdzięczni za odpowiedź.

Jesteśmy z Wrocławia, jeśli jest ktoś z okolic to chętnie nawiążemy kontakt odnośnie ekip budowlanych i źródła materiałów bud.

Pozdrawiam

K.

Plebus, odnosnie zmian w projekcie, to mi z grubsza pasuje i uklad i strony swiata... ten projekt jest jakby zrobiony pode mnie, wiadomo, ze pewnie jakas kosmetyka sie zdarzy, jednak to raczej wyjdzie w praniu. Jedno co mnie tylko zastanawia, czy w pomieszczeniu gospodarczym, procz pralki istnieje jeszcze mozliwosc swobodnego zawieszenia sznurko-suszarki? ;)

pozdr.

Humira - ja tez bede budowal pod Poznaniem - powodzenia ;) A kuchnia sie nie przejmuj... jak bedziesz potrzebowala dobrego i niedrogiego magika w tych sprawach, to podesle namiar :)

pozdr.

Humira - ja tez bede budowal pod Poznaniem - powodzenia ;) A kuchnia sie nie przejmuj... jak bedziesz potrzebowala dobrego i niedrogiego magika w tych sprawach, to podesle namiar :)

pozdr.

Witaj Halb,

Dobry magik kuchenny zawsze się przyda - choć to pewnie dopiero pod koniec przyszłego roku będę się zastanawiał nad wykończeniem kuchni. Ja z kolei mam solidnego budowlańca - jakby co, daj znać

Humira

Kasia !!!

Gratuluję ! Ale Wam to szybko poszło. Cichutko na forum i nagle taki postęp :) Bardzo eleganckie wnętrze Wam wyszło. Rozumiem, że już po przeprowadzce ? A my stoimy bo najpierw zniknął nam spec od betonowej podłogi a potem forsa się skończyła. Brakuje nam wykończeniówki czyli jeszcze kupa roboty ( i pieniędzy :) ).

Zibi1410 - napisz na priv to powiem Ci gdzie można zobaczyć dach na żywo.

Pozdrawiam i gratuluję budowlanych sukcesów :)

Rafał

Dzięki Basil, już się przeprowadziliśmy. Już prawie miesiąc minął.

Znam bolączki z kasą... Też jesteśmy pozapożyczani:) Wykończeniówka jest tragiczna finansowo.

Sama robocizna to są masakryczne koszta.

Basil powodzenia w dalszych zmaganiach!