Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jestem przed podjęciem decyzji co do rodzaju stropu. Czy ktoś z Forumowiczów zdecydował się na Terivę. U mnie każdy ma inną opcję budowlańcy Teriva, kierbud Filigran, a ja monolit - i bądź tu mądry.

Witaj Aga 68,

Widziałem w Muratorze w tym roku artykuł porównujący te stropy z ich wadami i zaletami. Budowlańcy lubią Terivę bo się szybko układa i budowa rośnie w oczach. Ja mam właśnie ten typ - okazało się, że jesli chce się zamontować okna takie jak w projekcie z dodatkiem skrzynek na rolety, to w całym projekcie musiałem zmienić tylko (albo i aż) rozmiar trójkątnego okna. Resztę dało się wkomponować w projektowe wymiary "Doskonałego", stosując ten typ stropu. Moze z innymi typami też tak się da... Mój budowlaniec zmiany tej dokonał z marszu - poza zmianą wymiaru trójkatnego okna, reszta jak w projekcie.

Pozdrawiam,

Humira

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich "Doskonałych".

Ja akurat będę budował "Praktycznego 4" jednak ostatnimi czasy miałem przyjemność zobaczyć z bliska "Doskonałego" wykonanego z prefabrykatów przez firmę Wolf System.

Super Sprawa. Dom stanął w kilka dni (nie ropatruję tu kosztów bo po wycenie mojego Praktycznego usiadłem :) )

Dla zainteresowanych krótka fotorelacja z budowy domu:

http://www.wolfhaus.pl/Domy-gotowe/Referencje/w-budowie/Sliwa

Pozdrawiam.

Witam, my w chwili obecnej jesteśmy na etapie wyboru projektu i prawie w 100% zdecydowaliśmy się na doskonałego, jednak bardzo by nam zależało na zobaczeniu domu "na żywo"... jeśli to możliwe bardzo prosimy o kontakt, jesteśmy z okolić Rybnika woj. śląskie.

p.s przejedziemy nawet połowe kraju, byle by go zobaczyć :)

Dziękujemy i pozdrawiamy:)

Edytowane przez Cha3K

WITAM WSZYSTKICH!

Również jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami zaczętego Doskonałego 1 (kiedyś pisałam o zmianach w naszym projekcie).

Na razie mamy fundamenty i zapewne nic dalej nie ruszy, ale tym samym mamy czas na grę w Toto-Lotka :)

Chcę tylko uczulić wszystkich forumowiczów, żeby w trakcie różnych podróży ROZGLĄDAĆ SIĘ UWAŻNIE DOOKOŁA, bo ja tym sposobem zupełnie przypadkowo obejrzałam Doskonalca "na żywo".

Jechałyśmy z moją córką w okolicach Swarzędza i ja oczywiście filuję wszystkie nowo powstające domy jak rentgen (uwielbiam tematy budownictwa i czytam tylko literaturę z zakresu architektury przestrzennej i wnętrz, a rzeszę projektów mam w głowie jak zdjęcia z wakacji).

Jechałyśmy sobie przez jakieś nowe działki i NAGLE :

- Ania JEST!!!!

- co?

- No nasz dom!!

- gdzie??? to nie ten........

- Ania ja go kur... znam na pamięć!!!

No i oczywiście zawróciłam i podjechałyśmy pod Doskonałego w stanie surowym zamkniętym.

Niestety nikogo nie było i zrobiłyśmy parę zdjęć zewnątrz, a moja córka stwierdziła:

- O Matko! Jaki ładny ten nasz dom!!

Gdyby właściciele tego domku (bliskie okolice Swarzędza) czytali to forum i byliby skłonni pochwalić się Doskonalcem to please o kontakt GG 8168729 (chętnie wpadniemy jak będziemy tam przejeżdżać).

Witam, my w chwili obecnej jesteśmy na etapie wyboru projektu i prawie w 100% zdecydowaliśmy się na doskonałego, jednak bardzo by nam zależało na zobaczeniu domu "na żywo"... jeśli to możliwe bardzo prosimy o kontakt, jesteśmy z okolić Rybnika woj. śląskie.

p.s przejedziemy nawet połowe kraju, byle by go zobaczyć :)

Dziękujemy i pozdrawiamy:)

Witam wszystkich

Cha3K rozejrzyj się po Rybniku i okolicy, napewno znajdziesz jakiegoś Doskonałego, nie potrzeba jeździć pół Polski:)

Gdybyś jednak chciał się przejechać, to w Gliwicach są przynajmniej trzy - jeden od roku zamieszkały, drugi być może już też (dawno nie oglądałem:) i trzeci mój - w stanie, powiedzmy, srednio zaawansowanym. Jak jesteś zainteresowany to pisz na priv.

Pozdrawiam doskonałych

Witam wszystkich

Cha3K rozejrzyj się po Rybniku i okolicy, napewno znajdziesz jakiegoś Doskonałego, nie potrzeba jeździć pół Polski:)

Gdybyś jednak chciał się przejechać, to w Gliwicach są przynajmniej trzy - jeden od roku zamieszkały, drugi być może już też (dawno nie oglądałem:) i trzeci mój - w stanie, powiedzmy, srednio zaawansowanym. Jak jesteś zainteresowany to pisz na priv.

Pozdrawiam doskonałych

Witam wszystkich doskonałych, szczególnie tych z Górnego Śląska, sam jestem z Rybnika i muszę stwierdzić, że w Rybniku nie ma jeszcze doskonałego, osobiście mam zamiar to zmienić już na wiosnę:yes:, no ale zobaczymy jak się sprawy potoczą.

W Gliwicach rzeczywiście jest kilka, w Tychach jest jeden, w Czerwionce miał być , ale ostatecznie nie został zbudowany, osobiście rozmawiałem z jednym szczęśliwcem z Gliwic w sprawie "wizji lokalnej", możliwe że z Tobą Zibi1410, ale ostatecznie nie doszło do niej, bo nie chciałem nabrać wątpliwości i znowu wrócić do etapu poszukiwań:lol2:

pozdrawiam serdecznie Radek

Witam wszystkich DOSKONAŁYCH. Też jestem w trakcie budowy tego domku!!!

Na forum jestem po raz pierwszy. Zastanawiam się czy okno w salonie przedzielić belką tj. u Humira. Co o tym sądzicie?

Widziałam Doskonałego z belką stropową nad dużym oknem i stwierdzam, że ładniej wygląda jednak okno w "jednym kawałku"

Ja jeszcze nie podjęłam ostatecznej decyzji (dużą rolę odgrywa oczywiście koszt), ale chyba wolę jednak całe okno tylko witrynowe (wtedy cena nie będzie wysoka).

Napisał Gregor II

Witam wszystkich DOSKONAŁYCH. Też jestem w trakcie budowy tego domku!!!

Na forum jestem po raz pierwszy. Zastanawiam się czy okno w salonie przedzielić belką tj. u Humira. Co o tym sądzicie?

Na etapie budowy podczas szukania okien jedna z firm podsunęła mi taką propozycję jako tańsze rozwiązanie,ale gdy to zobaczyliśmy z żoną pod Białymstokiem stoi tak oszczędnie zmieniony ,postanowiliśmy że w kuchni będa dwie szafki mniej ale czegoś takiego nie zrobimy.

Pozdrawiam i życzę udanych decyzji.

Witaj,

W moim Doskonałym 2EN zależało mi na roletach. Dlatego wprowadziłem tą belkę. Zgadzam się, że w oryginale wygląda to lepiej. Dla mnie element praktyczny jest równie istotny co estetyka.

Aby zyskać miejsca na szafki można dodatkowo manewrować wysokością (grubością) podłogi.

Pozdrawiam,

Humira