Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kris super wygląda! U nas podobnie tylko murki z czego innego. Robiliscie u rzemieślnika, czy to rozwiazanie z firmy konsport?

To tez fajne: http://tuznajdziesz.pl/produkty/produkt/przeslo-ogrodzeniowe-konsport-sztachety-poziome-aluzinc-ps-004-2500x1250-mm-40996,333/galeria/?file_id=128378

Tutaj są świetne rozwiazania dla ogrodu: https://pinterest.com/ogrodywroclaw/fences-screens-walls-gates-ogrodzenia-ekrany-scian/

Pozdr., kasia

Zdjęcia:

http://imageshack.us/a/img515/4464/h8d7.th.jpg

http://imageshack.us/a/img838/3404/6k86.th.jpg

Edytowane przez plebus

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam !

Czy możecie podzielić się informacją czy odchudzaliście konstrukcję więźby dachowej i jeśli tak to o ile ?

Pamiętam, że pojawiały się tutaj posty o zbytnio przewymiarowanym dachu, wg kier. budowy oraz wykonawcy profile 12x26 oraz 16x25 wydaja się być przesadzone jak na dom jednorodzinny. Dach planuje wykonać zgodnie z projektem czyli dachówką cementową.

Projekt to co prawda Doskonały 3 ale konstrukcja jest chyba identyczna jak w Doskonałym 2.

Będę wdzięczny za sugestie :)

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Mam pytanko. Jaką blachą wykończyliście lukarnę? Któraś firma z projektu czy może coś innego? Nam wykonawca proponuje blachę Pruszyński, ale zastanawiam się czy nie jest ona gorsza w porównaniu do Ruukki, Rheinzink czy Prefa. Jakie są wasze opinie?

Rheinzink to tytancynk, więc z definicji jest wielokrotnie trwalsza.

• 2 weeks później...

Miejsce montażu reku.

Czy ktoś z mieszkających już montował reku na strychu ? Jeżeli tak jak to się sprawuje - nie przeszkadza w nocy ? Nie bylo problemow, zeby go zmiescic ?

W zakupionym projekcie (doskonały 3) reku jest umiejscowiony w garażu, ale trochę szkoda mi miejsca na te wszytskie rury i reku, dlatego zastanawiam się czy łatwo jest przeprojektować instalacja, aby znalazł się na strychu.

hej - jak tam Wasze wnętrza?

powoli zbliżam się do momentu przeprowadzki i umeblowania które zostanie z nami przez zimę do kolejnego (nie wiem skąd?:)) przypływu finansowego

do pełni szczęścia w tym etapie zabrakło na sofy oraz stół z krzesłami - ale reszta wyszła fajnie - jak porobią drobne korekty porobię więcej fotek - na razie zapowiedź - widok z garażu na wiatrołap

wiatrolap.jpg

Kris ale robisz napięcie :) Zjawka z wiatrolapu juz narobiła mi apetytu na wiecej i PROSZE nie każ nam dlugo czekac :yes:

Miałam właśnie do Ciebie pisać na priv bo widze ze w sklepie ktory mi wskazałeś maja obecnie Twoj gres w II gatunku ( jeśli dobrze to widze) Bardzo zalezałoby mi na zobaczeniu fotek z reala z wiekszej powierzchni wiec gdybys mogł podesłac mi jakies fotki swojej podłogi byłabym baaaaaardzo wdzieczna. Zainteresowały mnie tez drzwi pomiedzy wiatrołapem i holem? ( te białe z naświetlem ) -zamawiałeś je u jakiegoś stolarza czy to gotowiec?

Jestem pewna ze masz sie czym chwalić wiec pokazuj szybciorem te swoje pielne wnetrza -jestem już pewna że bede zazdroscić ;)