Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No bardzo piękne zdjęcia - doskonałych wnętrz :) :)

Mam pytanie odnośnie rzutnika - bo tam go wypatrzyłam :)

Czy sprawuje on również funkcję TV ?

Myśleliśmy również o zamontowaniu rzutnika, ale nie wiem jak go podłączyć z TV

Pozdrawiamy

Rzutnik może być i tv i do projekcji. Mam TV i rzutnik. W zależności co się chce oglądać :-)

Co do schodów i barierek to tak:

szkło 7000PLN

mocowanie szkła 5000

schody profile 1200

trepy metalowe 700

robocizny nie liczę bo sam wykonywałem montaż plus schody.....

Miałem ofertę na podobne ale cena mnie powaliła i postanowiłem sam zrobić.....35000pln... mi wyszło niecałe 14000 plus tochę piwa :-)

Rzutnik może być i tv i do projekcji. Mam TV i rzutnik. W zależności co się chce oglądać :-)

Co do schodów i barierek to tak:

szkło 7000PLN

mocowanie szkła 5000

schody profile 1200

trepy metalowe 700

robocizny nie liczę bo sam wykonywałem montaż plus schody.....

Miałem ofertę na podobne ale cena mnie powaliła i postanowiłem sam zrobić.....35000pln... mi wyszło niecałe 14000 plus tochę piwa :-)

Dzięki za odpowiedź, ale nie wiem gdzie macie ten TV? Na ścianie gdzie ekran, czy rzutnik podłączony z TV ukrytym w jakimś pomieszczeniu?

No to nasze schody wyszły super tanio - na razie zdjęć nie zamieszczę bo nie są skompletowane :

- stelaż metalowy - z zamkniętych profili na antresoli również,

- barierka metalowa,

- z jednej strony szkło,

- z drugiej drewno (listwy 5x4 biegnące od stopnia do samej góry),

- stopnice jesionowe woskowane zakupione w internecie.

Całość 6 tys.

• 2 weeks później...
Gratuluję doskonałego wnętrza doskonałego, hehe

A teraz z innej beczki , napisz gdzie kupowałeś szkło i mocowanie do balustrad, bo tez szukam , aha i jeszcze jakie profile zastosowałeś na schody , pozdrawiam Radek

Witam,

profile kupowałem w necie na Eskatt.pl

około 1000PLN za 2,5mb

Szkło w firmie VITRE, też w necie - polecam

Profile na schody to stal 304 profil 150x50x5, stopnie z blachy 304 o grubości 2,5mm zamknięte w puszkę.

• 2 weeks później...

Witam wszystkich forumowiczów.

Na początku chciałabym pogratulować wszystkim budującym wyboru i mieszkającym pięknego wykończenia.

Planuję z mężem zakupic projekt. Jestem zauroczona projektem "Doskonały 3" Antresola robi świetne wrażenie jednak mam obawy jak jest z ogrzaniem tak dużej -otwartej przestrzeni. Chciałabym także zapytać czy planują Państwo montaż żaluzji, rolet lub firanek (i czy jest taka możliwość)??

Rozważam także zakup projektu Otwarty 4 pracowni Mg Projekt. http://www.mgprojekt.com.pl/otwarty-4

Co myślicie o tym projekcie?? Bardzo prosze o wasze sugestie:)

Pozdrawiam

Patrycja

• 2 weeks później...

Witam ;)

W Doskonałym również zakochaliśmy się od pierwszego wejrzenia ;)

Po wizycie u Anulki i Pawełka którym baaardzo dziękujemy za umożliwienie zobaczenia doskonałego od środka nie było już wątpliwości, że to ten a nie inny, choćby miało nas to kosztować milion wyrzeczeń chcemy go mieć;))) Doskonały jest doskonały i nie mamy ku temu żadnych wątpliwości ;) Jesteśmy już po podziale działki czekamy na decyzję z Gminy o zatwierdzenie podziału i ruszamy z formalnościami dalej. Formalności z działką załatwiamy od sierpnia zeszłego roku - masakra jakaś chcieliśmy zacząć w tym roku wrzesień-październik ale nikłe szanse... ehhhh... Projekt już sie robi dokonaliśmy kilka zmian wybraliśmy Doskonałego 1odbicie lustrzane ;))) a oto zmiany:

-likwidacja schodka - salon z kuchnią na jednym poziomie

- zwiększenie okno w kuchni w projekcie było 60cm zrobilismy 80cm

- powiększenie kuchni do pierwszego słupka

- garaż zlikwidowany sypialnia powiększona, łazienka, pomieszczenie gospodarcze oraz kotłownia

- góra bez zmian tylko zlikwidowaliśmy jedną łazienke i powiększyliśmy pokój.

Już nie możemy się doczekać ;))) aż nasz Doskonały stanie na nogi ;))))

A wygląda to tak: mam nadzieję ze uda mi sie wrzucić fotki ;)))

elew 1 do mur.jpg elew 2 do mur.jpg

elew 1 do mur.jpg

elew 2 do mur.jpg

Witam ;)

W Doskonałym również zakochaliśmy się od pierwszego wejrzenia ;)

Po wizycie u Anulki i Pawełka którym baaardzo dziękujemy za umożliwienie zobaczenia doskonałego od środka nie było już wątpliwości, że to ten a nie inny, choćby miało nas to kosztować milion wyrzeczeń chcemy go mieć;))) Doskonały jest doskonały i nie mamy ku temu żadnych wątpliwości ;) Jesteśmy już po podziale działki czekamy na decyzję z Gminy o zatwierdzenie podziału i ruszamy z formalnościami dalej. Formalności z działką załatwiamy od sierpnia zeszłego roku - masakra jakaś chcieliśmy zacząć w tym roku wrzesień-październik ale nikłe szanse... ehhhh... Projekt już sie robi dokonaliśmy kilka zmian wybraliśmy Doskonałego 1odbicie lustrzane ;))) a oto zmiany:

-likwidacja schodka - salon z kuchnią na jednym poziomie

- zwiększenie okno w kuchni w projekcie było 60cm zrobilismy 80cm

- powiększenie kuchni do pierwszego słupka

- garaż zlikwidowany sypialnia powiększona, łazienka, pomieszczenie gospodarcze oraz kotłownia

- góra bez zmian tylko zlikwidowaliśmy jedną łazienke i powiększyliśmy pokój.

Już nie możemy się doczekać ;))) aż nasz Doskonały stanie na nogi ;))))

A wygląda to tak: mam nadzieję ze uda mi sie wrzucić fotki ;)))

[ATTACH=CONFIG]260012[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]260013[/ATTACH]

zlikwidowaliście okno trójkątne w salonie? :) oj to chyba zły pomysł :)

Hmmm no nie wiem sama ;p;p :p może i fajnie to wygląda a okien do mycia wystarczająco dużo i chyba tylko tym się sugerowaliśmy :) A salon i bez tego okna jest dobrze naświetlony :)))Od początku mieliśmy jakieś "ale" co do tego okna i postanowiliśmy się go pozbyć tak po prostu.... Wizualnie nie wygląda źle zarówno w środku jak i na zewnątrz bynajmniej z naszej perspektywy. Może będziemy żałować a może nie póki co zostaje jak jest i tak nam się podoba :))))

Udało się przekształcić z pdf na jpg:)) Tak wygląda nasz parter

RZUT PARTERU (1)-page-001.jpg

RZUT PARTERU (1)-page-001.jpg

Hej Kris.

My z mężem jesteśmy na etapie wykańczania Doskonałego 2 i serdeczna prośba do Ciebie, czy możesz podać firmę z której zakupiłeś wiszące lampy do salonu. I jeszcze jedno pytanie czym zabudowałeś kominek? Gratuluję pięknego domu :)

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.

Ania

hej

lampy pochodzą ze sklepu http://www.customform.pl - Randm

2 x 60 cm oraz 1 x 40 cm

ale coś nie widzę ich w sklepie.... napisz do nich maila - może sprowadzą

kominek jest obudowany na dole płytkami gresowymi - a na górze deski

Hej Kris.

My z mężem jesteśmy na etapie wykańczania Doskonałego 2 i serdeczna prośba do Ciebie, czy możesz podać firmę z której zakupiłeś wiszące lampy do salonu. I jeszcze jedno pytanie czym zabudowałeś kominek? Gratuluję pięknego domu :)

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.

Ania

Edytowane przez kris_białystok

Witam !

Mam pytanie do mieszkających już użytkowników mających rekuperacja z gwc, jak kształtuje się u was temperatura na dole i u góry ? U mnie przy temperaturze zewnętrznej 30 stopni,a w domu jest u góry 26 a na dole 24 stopnie (reku mam ustawionena wywiew 85 i nawiew 85). I moim zdaniem jest trochę za ciepło i powoli zastanawiam się czy nie zamontować klimatyzacji na górze.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi

Witam wszystkich Forumowiczów :)

Czy ktoś z Państwa buduje/wybudował DOSKONAŁEGO w okolicy Krakowa? Wraz z mężem jesteśmy na etapie wybierania projektu i tylko jeden krok dzieli nas od kupna DOSKONAŁEGO 3 :) Jesteśmy nim oczarowani. Rozsądek podpowiada jednak, by jeszcze zobaczyć domek na żywo. Choćby z daleka :) Bardzo proszę o kontakt na priv. Wymiana spostrzeżeń będzie dla nas równie cenna.

Pozdrawiam

Witam !

Mam pytanie odnośnie kominka, czy stosowaliście taki jak jest w proj, czyli z płaszczem wodnym ?

Jeżeli tak to jak on jest podłączony do reszty instalacji (w proj jest info o Makroterm) ? Czy ktoś może zastosował bufor ?

Myślę nad zastosowaniem wkładu z PW + bufor 500l w kotłowni.