Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej sherif,

Dziękuję za odpowiedź. Czy zmniejszałeś otwór drzwi zewnętrznych, mam na myśli tylko wysokość - do 2.1 m ?

Ponieważ wyceniając drzwi - nasze do "Doskonałego 3" liczone są jako niestandardowe i dopłata do tych wymiarów jest makabrycznie wysoka tj -od 2 tys zł wzwyż!!!

Czy ktoś z Was pomniejszał ich wysokość do 2.1m ?

Aktualnie jestem na etapie wylewania chudziaka, więc mogę jeszcze zmienić ich wysokość.

Napiszcie jak to było u Was,

pozdrawiam

Ewelina255

Edytowane przez Ewelina255

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U nas Doskonały 1 :) Prace idą póki co odpukać bardzo sprawnie :) NA budowie murarz z pomocnikiem plus mój tata z bratem. W ubiegły poniedziałek wbiliśmy pierwszą łopatę a wczoraj już powstała cała boczna ściana od strony kotłowni, łazienki i sypialni (u nas takie pomieszczenia zamiast garażu). Zobaczymy jak będzie dalej. :)

Pozdr.

Hej sherif,

Dziękuję za odpowiedź. Czy zmniejszałeś otwór drzwi zewnętrznych, mam na myśli tylko wysokość - do 2.1 m ?

Ponieważ wyceniając drzwi - nasze do "Doskonałego 3" liczone są jako niestandardowe i dopłata do tych wymiarów jest makabrycznie wysoka tj -od 2 tys zł wzwyż!!!

Aktualnie jestem na etapie wylewania chudziaka, więc mogę jeszcze zmienić ich wysokość.

pozdrawiam

Ewelina255

Tak zmniejszylismy do std wysokości, szerokość bez zmian.

Witamy Was drodzy forumowicze

Dokladnie sledzimy wątek na forum bo juz za niedlugo rozpoczynamy budowe doskonalego :) Mamy prośbę do Forumowiczow z woj. mazowieckiego o możliwość umowienia sie na krotkie spotkanie, obejrzenie Waszego doskonalego i posluchanie Waszych cennych wskazowek. Bedziemy bardzo wdzięczni za pomoc :)

Nasz mail [email protected]

Witam, my wkrótce będziemy się wprowadzać do Doskonalego 3. Wybór tego projektu był podyktowany między innymi dużą ilością światła, wielkimi oknami i wrażeniem sporej przestrzeni. Drzwi nie zmniejszaliśmy i kupiliśmy z bocznym i górnym naświetlem. Jest bardzo jasno i absolutnie nie żałujemy ale kosztowaly sporo ok 8 tys. ( drewniane jasne szare z 3 szybami w tym P4) Niestety powtórzę banał, ale wykańczanie jest bardzo wykańczajace.

Pozdrawiam ania0597

Hej sherif,

pozdrawiam

Ewelina255

Witam. a ja mam dylemat i potrzebuję rady :))) Chodzi mi o ten słupek stalowy zewnętrzny. Co myślicie o takim słupku tyle że okrągłym wymiar byłby mniej więcej taki jak w projekcie. Mam za free i tak zastanawiam się czy by pasowało ???

imho nie bardzo, wszędzie masz kąty proste a bryła nie ma zaokrągleń, ale to wszystko zależy, może jakby zrobić barierkę z rurek okrągłych by to lepiej pasowało. Musisz sama odpowiedzieć sobie na to pytanie, patrząc w rzut elewacji/ wizualizacji.

Witam, od dość dawna śledzę to forum. Czy ktoś jest w trakcie budowy "z charakterem 4"? My porwaliśmy się na ten projekt i obecnie mamy SSZ i wylewki. Chętnie wymienię się doświadczeniami z osobami bardziej zaawansowanymi w budowie :-) Głównie chodzi mi o instalację kominka.

Witam ja również jestem ciekawa cóż to za okienka??? :)

A u nas mimo niesprzyjającej pogody działamy :))

Jakaś cisza w tym roku na forum aż sama dwa razy się zastanawiam czy dodać jakiś post czy ktoś odczyta odpowie podzieli się relacjami z budowy ;p :)))

U nas szalowanie wieńca na piętrze i pewnie w przyszłym tygodniu lecimy z więźbą dachową :)

DSC_0961.jpg a to taka najświeższa fotka jaką posiadam z naszych dotychczasowych prac. :)

Pozdrawiam i zachęcam do aktywności na forum :)))

Edytowane przez azjatka18u

Witam,jaki to jest kolor okien,plastikowe czy drewniane???Pozdrawiam

Okna są zgodne z projektem Doskonałego 3 czyli drewniane sosnowe w kolorze starej sosny… w rzeczywistości są nieco bardziej pomarańczowe niż miodowe jak na zdjęciach. Ogólnie polecam drewniane okna, w naszym projekcie są dość duże i ciężkie okna a PCV ma pewne ograniczenia.. w sumie wszystkie okna ważą prawie 2,5 tony :) Ja wybrałem producenta z Poznania - Pozbud.

• 2 weeks później...