Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

widze ze ta wiosna jest zarazliwa :D Zgadzam sie z ta pustka i jej zagospodarowaniem.My z mezem planujemy zrobic z niej druga sypialnie.Nawet bylismy dzisiaj w tej firmie w sprawie projektu ale niestety nikogo nie zastalismy :( tylko ciekawa jestem czy ci projektanci zechca naniesc nam kilka poprawek bo szczerze mowiac chetnie bym cos zmienila.Chocby te dwie lazienki na gorze na jedna a zo to powiekszyc ta na dole, kuchnie zamienic z jadalnia bo malo bedzie ja widac...mam kilka pomyslow, dzieki ktorym moim zdaniem dom bedzie praktyczniejszy...

To naprawdę piękne domy.Ja tez mam dom z wielkimi oknami i pewnie wykorzystam "inspirację" wnętrz.To całkiem mój styl jestem nimi zachwycona.Bomba!! :p Kto jeszcze nie wybrał niech buduje właśnie te domy.Ja ich nie widziałam :cry: ale mój też jest ładny :oops: http://www.mgprojekt.com.pl/domki/komfortowy/index.php

Hej.Oto wyniki mojej wizyty w pracowni. Niestety nie wykonuja zadnych przerobek. Mozna kupic od nich projekt wraz z podpisana zgoda na ich zrobienie w innej firmie :-? niestety. A poza tym to wcale nie jest takie proste...wrecz bardzo trudne .Nie znam sie na budownictwie ani troszke i myslalam ze przestawia pare scianek i bedzie ok. A tu niestety...sa wieksze komplikacje bo kominy, wentylacje itp...itd...nawet nie jestem w stanie wymienic wszystkiego. Dlatego uwazam ze albo lepiej brac taki jaki jest albo szukac czegos innego. Nawiasem mowiac co do pustki to wylanie stropu jeszcze przejdzie ale nie bardzo mozna z niej zrobic osobne pomieszczenie,mozna polaczyc z sypialnia ewentualnie przegrodzic jaks scianka na garderobe. Np. na sypialnie bedzie to za niskie pomieszczenie...

Tez zaluje... :-? Z ta garderoba to jeszcze ujdzie gorzej z lazienkami...Oczywiscie mozna to zlecic innej firmie ale trzeba bedzie narysowac ten projekt prawie od nowa bo zmieni sie wiele rzeczy-nie tylko sciany :D ale to bedzie kosztowalo duzo,duzo wiecej... :(

Witam wszystkich zwolenników projektów z pracowni Domy z wizją"

:D

My z żoną zdecydowaliśmy się już na projekt "Z charakterem". Ja również myślę o przeróbkach ale dotyczących konstrukcji. Chcę zamienić konstrukcję stalową antresoli na żelbetową. Cała reszta jest rewelacyjna (no może jedna łazienka zamiast dwóch na piętrze ale z drugiej strony jak dziecko dorośnie to druga łazienka jak znalazł. hmm... trudny wybór)

LAURA1978 wspomniała coś o 4 nowych projektach. Czy wiadomo coś więcej na temat tych nowych projektów? Kiedy będą? Bo mam przeczucie że mogą okazać się równie dobre jeśli nie lepsze :)))

Architekci z pracowni powiedzieli mi, że w listpoadzie powinni umieścić na swojej stronie 4 nowe projekty. W każdym bądz razie do końca roku pojawią sie 4 nowe projekty. Mi też bardzo podobasię dom z charakterem, ale uzbroję się w cierpliwość i poczekam na nowe projekty. Może akurat będzie to projekt idealny dla mnie. :D

Jeśli chodzi o nowe projekty sprawa przedstawia się następująco:

- mają na razie trzy nowe: jeden o powierzchni 250m2 drugi 220m2 a trzeci (którego koncepcję widziałem) ok 130m2.

- ten który widziałem jest jest równie fajny co te już dostępne. niestety jest za duży na moją działkę więc jutro pędzę kupić "z charakterem"

:)

Pozdrawiam