Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dom , zresztą jak wszystkie domy z pracowni ""Domy z wizją" robi niesamowite wrażenie. Jednak dla mnie jest troszkę za mały. Ubolewam niesamowicie, gdyż zyłam nadzieją, że może nowy projekt będzie tym moim jedynym wysnionym. Cóż pozostanę przy projekcie "Z charakterem", też jest piękny, a z łazienkami coś będę musiała pokombinowć. :)

Domy nawet fajne - mowie glownie o "wrazeniu" bo uklad wnetrza - zupelnie zwyczajny i typowy

Ale faktycznie ma to "cos" co sprawia ze jest niebanalny, a zarazem nieudziwniony i szlachetny

Jedna tylko mala uwaga - chcialabym zlozyc wyrazy serdecznego wspolczucia dla osoby ktora bedzie myła te wielkie nieotwieralne powierzchnie szkla :wink:

(i jestem tez b. ciekawa jak tego dokona :) - zwl. przy projekcie "z charakterem") :wink:

Do wszystkich, którzy planują budowę domu "Z charakterem" (i nie tylko :))

Nie ma co ukrywać, iż wybudowanie tego domu z materiałów zaproponowanych w projekcie będzie wyjątkowo drogie. Wpadłem więc na pomysł aby na tym forum wymienić opinie i propozycje materiałów i rozwiązań pozwalających na obniżenie kosztów a nie powodujących utraty niepowtarzalnego (moim zdaniem) "charakteru projektu"

Zapraszam wszystkich zainteresowanych do wymiany opinii.

Ja mam już kilka po wstępnych oględzinach projektu:

- zamiana występującej w projekcie konstrukcji stalowej na tradycyjną żelbetową.

- zamiana dachówki Brass Tegalit na blachodachówkę Bratex Hera (dużo tańsze pokrycie dachu i odchudzona konstrukcja więźby)

- zamiana pokrycia lukarny z blachy tytanowo-cynkowej na blachę ocynkowaną w podobnym kolorze.

- zamiana wykończenia elewacji z TeknoAmerBlok na którąś z wielu dostępnych na rynku płytek klinkierowych o podobnej fakturze

• 2 weeks później...