Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej,

pytanie troszkę z innej beczki - czy spotkał się ktoś, z sytuacją, żeby wydana decyzja o pozwoleniu na budowę została cofnięta (przed rozpoczęciem budowy)? na skutek np. zmiany planu zagospodarowania terenu, nowych unijnych przepisów itp.??

Pozdrawiam!

B.

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

małami06 Nastepnym razem poszukaj w googlach, bo po co zasmiecac ten watek sprawami nie zwiazanymi z budowa wiadomych grupowiczom domow. Jesli masz pozwolenie na budowe, to masz prawo budowac... ale kazdy przypadek jest inny i UMiG czy Starostwo te same przepisy interpretuje roznie. Radze przesledzic inne grupy bo jest o tym naprawde sporo, tutaj przesylam jednego z wielu linkow http://forum.budujemydom.pl/index.php?showtopic=1714

witam wszystkich bardzo serdecznie

jestem nowiusienka forumowiczka i chcialam sie was zapytac czy ktos zna osobe ktora wybudowala lub buduje dom z charakterem w okolicy warszawy( nadarzyn,brwinow,pruszkow,grodzisk etc) .Jestesmy prawie zdecydowani na ten projekt ale zanim podejmiemy ostateczna decyzje to chcielibysmy obejrzec ten domek na zywo i na wlasne oczy! czy ktos nam moze pomoc?

jakby co podaje swojego maila wiec prosze pisac smialo jak tylko macie ochote podzielic sie informacjami:

[email protected]

Uwazam ze cale forum o domu z charakterem i doskonalym jest super i wiele mozna sie dowiedziec!

za wszystko dzieki!

nuna

Witam! Czy ktoś dysponujący zestawiniem materiałów 'Z charakterem' najlepiej '3' ale może być też inny, mógłby mi je podesłać na priva [email protected] ? Chciałbym sobie zrobić wstępny kosztorysik tego domku. A może ktoś dysponuje zdjęciami, radami lub wiedzą ile potrzeba pieniążków na stan surowy otwarty/zamknięty? Z góry dziękuję i pozdrawiam,

Andrzej

witam

ja bym rowzniez prosila o takie info jak to tylko mozliwe o domu z charakterem, 1 lub 2 bo chcielibysmy sobie wyliczyc ile to by kosztowalo jako ze zastanawiamy sie czy nie lepiej i taniej byloby wybrac wlasny projekt indywidualny.Najlepiej jak mozna zestawic kosztorysy

podaje maila: [email protected] :D

z gory dziekuje

pozdr

Hej! Jestem nowa na forum, ale podobnie jak wy jestem fanką projektów pracowni Domy z Wizją, a w szczególnośi Doskonałego2. W związku z tym mam do was ogromna prośbę: czy ktoś z Was ma może zestawienie ile materiałów jest potrzebne do wybudowania tego domku lub posiada dokładny kosztorys? Jeśli jest to możliwe to baaaardzo proszę podeślijcie je na [email protected] lub [email protected]? Chciałabym w przybliżeniu wyszacować kszty budowy i ocenić czy wogóle mogę sobie pozwolić a budowę tego cudeńka. A może ktoś dysponuje zdjęciami ub wiedzą ile potrzeba pieniążków na stan surowy otwarty lub zamknięty? Z góry bardzo dziękuję z pomoc :wink:

Paseczek, Plebus, Basil, adam100000

może pochwalicie się stanem obecnym Waszych Doskonałych :) ?? Dawno na forum nie było żadnych zdjęć z postępu prac i realizacji .

Mróz ścisnął nasze budowy i nic się nie dzieje.

U mnie od miesiąca montują okna, ale co chwile muszą coś poprawiać, więc nie ma jeszcze czego pokazywać.

Witam FORUMOWICZÓW!

Jestem nowa na forum i dołączyłam niedawno do zwolenników "Doskonałego" Zamierzamy kupić projekt "Doskonały1". Mam wielką prośbę do wszystkich, którzy już są w trakcie bądź ukończyli budowę tego domu. Powiedzcie proszę, czy kwota 500 tys podana w kosztorysie jest realna na postawienie domu. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi.

Przy okazji, jeżeli ktoś buduje w okolicy Krakowa będę bardzo wdzięczna za kontakt!

Pozdrawiam i gratuluję wszystkim, którzy wybrali projekt tej pracowni :D !

Paseczek, Plebus, Basil, adam100000

może pochwalicie się stanem obecnym Waszych Doskonałych :) ?? Dawno na forum nie było żadnych zdjęć z postępu prac i realizacji .

Mróz ścisnął nasze budowy i nic się nie dzieje.

U mnie od miesiąca montują okna, ale co chwile muszą coś poprawiać, więc nie ma jeszcze czego pokazywać.

Podpisuję się pod tym. Pocieszam się, że najbliższe 2 tygodnie na plusie. Moze w koncu wylejemy!

Paseczek mi powiedziano, że nie montuje się okien przy nieskich temperaturach:/

Witam FORUMOWICZÓW!

Jestem nowa na forum i dołączyłam niedawno do zwolenników "Doskonałego" Zamierzamy kupić projekt "Doskonały1". Mam wielką prośbę do wszystkich, którzy już są w trakcie bądź ukończyli budowę tego domu. Powiedzcie proszę, czy kwota 500 tys podana w kosztorysie jest realna na postawienie domu. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi.

Przy okazji, jeżeli ktoś buduje w okolicy Krakowa będę bardzo wdzięczna za kontakt!

Pozdrawiam i gratuluję wszystkim, którzy wybrali projekt tej pracowni :D !

Agaaaa było już o tym w watku, przeszukaj dokładnie. Za 500tys postawisz dom, tylko pytanie w jakim stanie.

Pozdrawiam,

K.

Witam! Chciałabym w takim stanie, żeby można było się wprowadzić :) spać mogę nawet na materacu na ziemi i nie muszę mieć wypasu na początek:) Tak na poważnie to muszę zamknąć się w 550 tys. Da się? Chce uniknąć sytuacji, że braknie mi 200 tys bo wtedy będę mieć duży problem :) Pozdrawiam wszystkich życząc awansu w budowie :)

Dziękuje za odpowiedź.

Zwróćcie uwagę na detale. To dwa różne rozwiązania.

Z żoną byliśmy zainteresowani Z WIZJĄ 1 ale z uwagi na mała kuchnię i problem z rozmieszczeniem kuchni, spiżarni i jadalni postanowiliśmy stworzyć coś własnego ale na bazie projektów z pracowni DOMY Z WIZJĄ. Prawie skończyliśmy etap projektowy. Zostały tylko detale, które tworzą całość.

Pozdrawiam

Witam wszystkich forumowiczów,

ponieważ w dalszym ciągu siedzimy i udoskonalamy Doskonały EN/ 1 moge się podzielić dachowkami plaskimi dostepnymi na naszym rynku:

Nibra G10 Nelskamp

Turmalin Ruppceramika

Beauvoise Imerys Huguenot

HP 10 Imerys Huguenot

Actua Wienerberger

Domino Creaton

i cementowa Tegalit, innymi cementowymi sie nie interesowaliśmy.

Dodatkowo chcialam zwrócic uwagę, że zgodnie z przepisami kuchnia gazowa nie może stać w oknie, musi znajdowac się 0,5 metra od okna. Dobrym rozwiązaniem w takim wypadku jest wstawienie kuchenki elektrycznej.

Wstepnie wyceniliśmy, że sam dach i wszystkie okna wraz z robocizną wyniosą nas ok 120.000 więc sporo. Bralismy pod uwagę dachówkę Domino Creatona czarną glzurowaną, okna PCV pieciokomorowe, dwuszybowe, z bezpieczna folią po obu stronach (nie antywłamaniowa!), w kolorze standardowym, okna dachowe uchylne Fakro, montaż okien na taśmy (droższy). Za robociznę dachu powiedziano nam 20.000. Dzis mamy dostac wycenę materiałów: pustaków, cementu i innych. Ogólnie i wstępnie 220.000 wychodzi nam stan surowy zamknięty.

Pozdrawiam

@plebus

Dziękuję Tobie za tą informację ale jak wcześniej wspomniałem to przeszukałem już wątek. Twoja informacja jak najbardziej pasuje do domów Z CHARAKTEREM do ver.3

Wersja 4 nie posiada dachówki płaskiej. Wszystkie rozwiązania w/w firm nie pasują do wizualizacji DOMY Z WIZJĄ - Z Charakterem 4.

Jeśli ktoś szuka piaskowca na elewacje (np. taki z WIZJA 1) - http://www.piaskowiecpolski.pl/index.php