Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Trafiłeś w sedno!

Dlacczego jetki musza przesunac sie z platwiami? Rozumiem ze wobec tego nie podnosiles sufitu poddasza?

Mam tylko mętne pojęcie dlaczego tak musi być, więc nie będę się rozwodził. Kierownik powinien wiedzieć najlepiej.

Ja musiałem zmienić kąt nachylenia połaci o 2*, więc cały dach mam o 40cm wyższy. Połowa z tego została na poddaszu, połowa trafiła na stryszek. Teraz więc przez środek pomieszczenia mogę się przejść wyprostowany :-)

Witam wszystkich doskonałych:)

Zamieszczam kilka zdjęć z naszej realizacji doskonałego.

Miłego oglądania i czekam na Wasze zdjęcia.

Basil nie obijaj się!

Pozdrawiam,

K.

Kasia, nie obijam się :) Bank mi się ciągle z kredytem obija ale w miedzyczasie ocieplam dom, jestem juz nawet bliżej niż dalej no i dalej walczę z podłogą,a raczej nie ja tylko ekipa. Nie wiem która już wartstwa dekoracyjna została wylana, ale coś się ekipie chyba kolory pomerdały - przed impregnacja był ładny jasno szary, po impregnacji zrobił się kolor asfaltu. Żartujemy sobie z żoną, że to zrządzenie losu, betony stały sie już tak modne, że robią je wszyscy, czas więc wyprzedzic epoke i wylać w domu asfalt :) Jesze tylko pasy namalujemy i jakies linie do parkowania i przynajmniej nasz roczny syn bedzie miał za chwię mase uciech - plac zabaw do samochodzików w całej chacie.

Domek wyszedł Ci Kasia pierwszorzędnie, robi naprawde piorunujące wrażenie ! Ja swoje zmiany wkleje jak tylko będzie co pokazać

Asiunia100, podpytuj konkretnych ludzi ( każdy chyba przedstawiał w poście gdzie buduje ), w ten sposób nikt Ci nie odpowie. Zdjęć w poście jest mnóstwo, dodatkowe kilkadziesiąt na stronie Domów z Wizją.

Pozdrawiam

Rafał

Plebus

gratuluję domku jest super urządzony.

Proszę napisz jakie to lampy są w salonie? Bardzo mi się podobają :) :)

http://www.galeria-pieknego-wnetrza.pl/asortyment.html

Atrtemide Castore Sospensione, ale mielismy długośc linki i kabla przerabiane przez elektryka, bo na zamówienie się nie opłacało tego robić.

Kasia, nie obijam się :) Bank mi się ciągle z kredytem obija ale w miedzyczasie ocieplam dom, jestem juz nawet bliżej niż dalej no i dalej walczę z podłogą,a raczej nie ja tylko ekipa. Nie wiem która już wartstwa dekoracyjna została wylana, ale coś się ekipie chyba kolory pomerdały - przed impregnacja był ładny jasno szary, po impregnacji zrobił się kolor asfaltu. Żartujemy sobie z żoną, że to zrządzenie losu, betony stały sie już tak modne, że robią je wszyscy, czas więc wyprzedzic epoke i wylać w domu asfalt :) Jesze tylko pasy namalujemy i jakies linie do parkowania i przynajmniej nasz roczny syn bedzie miał za chwię mase uciech - plac zabaw do samochodzików w całej chacie.

Domek wyszedł Ci Kasia pierwszorzędnie, robi naprawde piorunujące wrażenie ! Ja swoje zmiany wkleje jak tylko będzie co pokazać

Pozdrawiam

Rafał

Uśmiałam się, trochę mi to przypomina naszą walkę z oknami na początku budowy, a może w gokarty zainwestujcie:D Ze sprzedazy biletów troche uzbieracie. Tak serio, to można się wściec, bo wszystko to opóźnia inne prace i wiecznie głowa nabita. W końcu pewnie sie im uda, tylko szkoda czasu i nerwów:) Z tego, co wczesniej pisałeś jestem bardzo ciekawa Waszego domu, ciekawa jestem zmian i efektu koncowego, bo zapowiada się fantastycznie, nowocześnie i jednoczesnie prosto. Jaki to bank?! Tragedia. No nic, czekam cierpliwie i zaglądam.

Witam Wszystkich,

plebus - domek swietny - tak w srodku jak i na zewnatrz - gratuluje wytrwalosci konsekwencji i wyczucia bo mimo ze domek po zmianach, to nie ustepuje tym z pracowni DzW

basil - jak zrobisz motodrom w salonie to rezerwujemy bilety - a tak woole to trzymamy kciuki za Wasze "asfalty" oby w koncu wyszly jak powinny.

Mimo ze sprawy zawdowe nie pozwalaja sie za bardzo znecac nad projektem to cos sie nam wyklulo ale nie jestesmy pewni wiec prosimy szanownych forumowiczow o opinie.

Zalozenia byly takie:

- duzy salon

- duza kuchnia ze spizarka

- pralnia

reszta jak w oryginale

poniewaz ciezko to zmiescic w oryginalnej bryle Doskonalego - wzorem basila "sprostowalismy" dom od strony garazu i przedluzylismy o metr. Mysle ze bryla za bardzo nie ucierpi a w srodku pojawily sie nowe mozliwosci.

I tak - w miejscu dolnej sypialni powstala kuchnia z jadalnia, z kotlowni udalo sie wykrocic mala spizarke dzieki zamianie jej miejscami z lazienka, z miejscu starej kuchni powstal gabinet. Pralnia na gorze nad kotlownia.

http://img188.imageshack.us/img188/8039/dosk2modparter.th.jpg

Bedziemy wdzieczni za wszelkie sugestie i uwagi. Pozdrawiamy wszystkich budujacych.

Witam Wszystkich,

plebus - domek swietny - tak w srodku jak i na zewnatrz - gratuluje wytrwalosci konsekwencji i wyczucia bo mimo ze domek po zmianach, to nie ustepuje tym z pracowni DzW

basil - jak zrobisz motodrom w salonie to rezerwujemy bilety - a tak woole to trzymamy kciuki za Wasze "asfalty" oby w koncu wyszly jak powinny.

Mimo ze sprawy zawdowe nie pozwalaja sie za bardzo znecac nad projektem to cos sie nam wyklulo ale nie jestesmy pewni wiec prosimy szanownych forumowiczow o opinie.

Zalozenia byly takie:

- duzy salon

- duza kuchnia ze spizarka

- pralnia

reszta jak w oryginale

poniewaz ciezko to zmiescic w oryginalnej bryle Doskonalego - wzorem basila "sprostowalismy" dom od strony garazu i przedluzylismy o metr. Mysle ze bryla za bardzo nie ucierpi a w srodku pojawily sie nowe mozliwosci.

I tak - w miejscu dolnej sypialni powstala kuchnia z jadalnia, z kotlowni udalo sie wykrocic mala spizarke dzieki zamianie jej miejscami z lazienka, z miejscu starej kuchni powstal gabinet. Pralnia na gorze nad kotlownia.

http://img188.imageshack.us/img188/8039/dosk2modparter.th.jpg

Bedziemy wdzieczni za wszelkie sugestie i uwagi. Pozdrawiamy wszystkich budujacych.

Jeśli chcecie mieć gabinet przy wejściu do domu to może warto rozwazyć dom "Z klasą"? Ja go nie wybrałem tylko dlatego, ze nie chciałem miec z przodu gabinet tylko kuchnię w tym miejscu...Poza tym nie będzie skosów?

Jeśli chcecie mieć gabinet przy wejściu do domu to może warto rozwazyć dom "Z klasą"? Ja go nie wybrałem tylko dlatego, ze nie chciałem miec z przodu gabinet tylko kuchnię w tym miejscu...Poza tym nie będzie skosów?

Hej RAF70,

Gabinet nie byl celem naszych zmian, a wyszedl niejako przy okazji - po prostu ze starej kuchni o powierzchi 12 mkw powstalo pomieszczenie ktore najbardziej wg. nas nadaje sie na gabinet ale moze tam byc rownie dobrze mala sypialnia czy jakis pokoj. Celem byla duza kuchnia ktorej nie sposob powiekszyc dwa razy nie zmieniajac jej lokalizacji. Wiekszosc projektowanych obecnie domow ma kuchnie ok 10 mkw (dotyczy to takze pracowni DzW w tym takze "Z KLASA") z ktorej po zabudowie pozostaje doslownie kilka mkw. Jesli chodzi o projekt "Z Klasa" to nie do konca podoba nam sie bryla , zajmuje wiecej miejsca na dzialce, nie do konca pasuje nam uklad pomieszczen wewnatrz - lazienka z kuchnia bylyby od poldniowo- zachodniej strony. Raczej preferujemy zwarta i prosta bryle domu + dwuspadowy dach - no i wersja EN.

Dzieki za odzew, pozdrowka.

Plebus

ile dawaliście ocieplenia na elewacje??

i jak wybrnęliście z oknem z jadalni od frontu??? bo nam wychodzi tak, że z jednej strony będzie widać wiecej ramy niż z drugiej??

Dalismy 15cm styropianu, dodatkowo przy oknach, żeby zachodził na rame daliśmy zdaje się 3cm, u nas rame widac tak samo, czyli po równo z każdej strony, nie było z tym problemu.

Pozdrawiam,

K.

Witajcie.

Wprowadziłem trochę zmian do naszego Doskonałego, więc zamieszczam rzut parteru.

Kuchnię przenieśliśmy w miejsce "starego" pokoju, powiększając ją do 21m2 - dzięki przesunięciu łazienki w miejsce pomieszczenia gospodarczego (jego początek). Od dawna byliśmy zdecydowani na pozbycie się garażu z budynku, dzięki temu udało się wygospodarować miejsce na gabinet - pracownię, garderobę i kawałek pomieszczenia "gospodarczo - spiżarnego" z dostępem do kuchni. W miejscu "starej" kuchni planujemy postawić stół "wizytowo - imprezowy".

Więcej zmian nie przewidujemy :).

Oto i rzut parteru (góra pozostaje bez zmian):

<a href=http://img248.imageshack.us/img248/8553/parter03r.png' alt='parter03r.png'> Uploaded with ImageShack.us[/img]

Jeszcze jedno:

Okna przy stole wizytowym będą w stylu pozostałych w salonie, czyli ta sama wysokość i do poziomu 0.00m.

Pozdrawiam

Edytowane przez eagleeddie