Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

20120808355.jpg20120808353.jpg20120808350.jpg

Witam,wielkie gratulacje dla rozpoczynających budowanie domciu :) pięknie ,oby jak najszybciej i bez problemów .POWODZENIA !!!

U nas posadzka żywiczna na dole wykonana :wiggle: jeszcze musimy zamontować listwy przypodłogowe, przy ścianach i słupach,ale takie ,które nam się podobają są tylko w białym kolorze,a białego już nie chcemy :no: .Ciągle wstrzymujemy montaż kuchni,żeby podłoga odpowiednio się utwardziła,my już drepczemy po niej w skarpetkach :) jest cudnie :lol2:

załączam zdjęcia podłogi w kotłowni jest nieco inna (przepraszam za słabą jakość) później może mąż zgra ze swego tel.będą wyraźniejsze.

Podłoga biała, mleczna ,satynowy połysk (wg.mnie satynowy mat ;) )

pozdrawiam serdecznie Bożena

Doskonały te nasz Doskonały :):):)

Super zdjęcia w ekstra projekcie:)

Gratulacje dla zaczynających - ale ja osobiście cieszę się że etap grzebania w ziemi mam daleko za sobą:):)

Do krisa - dach robimy etapami bo na razie w portfelu braki.

Położyliśmy więźbę - spośród wielu firm wybraliśmy najtańszą i jak się okazało bardzo solidną. Chłopek - roztropek dosyć, że słowny (przyszedł wtedy kiedy powiedział?????, dzwonił o której będzie???? skończył tak jak zapowiedział????) to jeszcze sumiennie wykorzystał materiał, który mieliśmy ze swoich drzew.

Za położenie wziął 15 zł za m kw.

Deskować i papować :) będziemy sami. A blachę na rąbek położymy już z kasy kredytowej.

Co do wyceny to trudno oszacować - bo część materiału była z naszego lasu a resztę dokupiliśmy. U nas - dzięki Bogu - ceny drzewa spadły, w stosunku do tamtego roku.

Pozdrawiam - zamieszczę jakieś zdjęcia naszego Doskonalca w ażurowej czapeczce

cieszą oko te widoki, gratulujemy efektu, u nas tradycyjnie gres na podłogi, chłopaki zwarci i gotowi lecz trochę zmęczeni po Woodstock ruszyli do pracy, na razie wełna i gk za półtora tygodnia płytki, elewacja za tydzień zaczyna się robić więc pytanie do tych co mają już za sobą ten etap: z jakego materiału wykonaliście "pseudo" daszek nad garażem? czekamy na szybką odpowiedź, podpowiedź, powodzenia dla tych co wychodzą z ziemi:bye:

Witam,

a czy ktoś budował dom Z charakterem 4 w okolicy Warszawy?

Jeśli chodzi o Doskonały to domki wyglądają super. Z mężem też chcieliśmy pobudować ten dom,

niestety warunki zabudowy nam na to nie pozwoliły :(

Pozdrawiam

EMila

Porteer, czy mogę zapytać jaki był koszt tej podłogi? Bo efekt jest bajeczny !!

Monya ceny są bardzo różne ja wybrałem ofertę najtańszą i wcale nie żałuję. Ludzie mieli pojęcie co i jak robić,a efekt zaskakująco efektowny.Przyjechali prawie 300 km i po 5 dniach mieliśmy podłogę. W części mieszkalnej 185pln/m2,a w garażu i kotłowni 45pln/m2. Decyzja o wykonaniu tej a nie terakotowej podłogi była dość trudna ale wcale nie żałujemy,porównanie ceny terakoty do salonu 60x60 ok90 pln/m2 + robota 60pln/m2+klej+fuga cena bardzo zbliżona a efekt....

Pozdrawiam

Witajcie Doskonali!

Ciągle zastanawiam się nad tym oknem trapezowym, w jaki sposób mogłabym "odciąć się od świata". Rolety zewnętrzne odpadają (za duża kaseta, straty ciepła, itp.), zasłony materiałowe również. Mam pytanie do Was, jakie Wy macie pomysły? Robicie coś z tym oknem, czy po prostu takie "gołe" zostawiacie? Szukam i szukam w internecie jakiś pomysłów i nic ciekawego nie znajduję :confused:

Pozdrawiam!!

Witaj Porteer.

Jeżeli możesz, to pochwal się schodami - u kogo zamawiałeś i ile kosztowała Cię ta przyjemność? Jestem właśnie na etapie wyboru schodów i nie wiem na razie na jakie się zdecydować.

Pozdrawiam.

Schody mam jeszcze nieskończone- brakuje stopni, a to co widać to konstrukcja metalowa specjalnie wzmacniana do stopni z kamienia. Koszt to jak na razie 3300 pln, za stopnie ok 4000. Robią mi to znajomy ślusarz i kolega kamieniarz.

Pozdrawiam.

Witam!

Mam prośbę, jako nowy na forum, ale juz po lekturze całej jego zawartości :) Nie znalazłem informacji na temat powierzchni w m2 wszystkich ścian i sufitów. Buduję Doskonałego 1, na etapie przed oknami. Planuje za kilka dni zlecić położenie maszynowe tynków na ściany i sufity (oczywiście sufity parter) i chciałbym znać szacunkowa wielkość powierzchni. W projekcie takich danych nie ma. Będę zobowiązany na informację.

Pzdr

Schody mam jeszcze nieskończone- brakuje stopni, a to co widać to konstrukcja metalowa specjalnie wzmacniana do stopni z kamienia. Koszt to jak na razie 3300 pln, za stopnie ok 4000. Robią mi to znajomy ślusarz i kolega kamieniarz.

Pozdrawiam.

Dzięki za odpowiedź.

Powiedz jeszcze jakie profile zastosowałeś? Rury prostokątne 160mm (wysokość), blacha pod stopnice 0,8cm (grubość)?

Pozdrawiam.