Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich DOSKONAŁYCH.

Mam pytanko dotyczące tereny budowy tego domku.

Jestem z Raciborza, woj.śląskie.

Czy jest pośród Was ktoś z Rybnika, Wodzisławia, Jastrzębia, Raciborza, Gliwic, Kędzierzyna etc. kto mógłby pokazać ten dom w jakiejkolwiek fazie budowy bądź w stanie ukończonym ???

Wielkie dzięki.

Mój priv: [email protected]

Pozdrawiam, Basia

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam

mam pytanie do osób które mają juz za sobą tynki jak i elewacje zewnętrzną , a mianowicie o metraz elewacji zewnętrznej oraz tynków wewnątrz ( bez sufitów) - wersja doskonały En............................pozdrawiam

Na zewnątrz w 2 jest ok.270 m2 a wewnątrz ok 550 m2

Najlepiej bądź przy pomiarze (lubią dodawać metrów )

Mam nadzieję że pomogłem.

Pozdrawiam.

Witam wszystkich.

Mam pytanie do osób, które mają dachówkę Tegalit w kolorze grafitowym. Czy w rzeczywistości ta dachówka jest grafitowa. Czytałam na innym forum informację, że kolor nie do końca zgadza się z nazwą-podobno podchodzi pod brąz. Proszę o informację, bo jutro muszę zamówić dachówkę i mam dylemat czy wybrać grafit czy ciemnoszarą.

Ciekawa też jestem jak spisują się okna w kolorze antracyt. Czy w pomieszczeniach nie jest zbyt ciemno (tak zasugerował mi sprzedawca, u którego będę zamawiać okna).

Pozdrawiam,

Marta

Witam wszystkich.

Mam pytanie do osób, które mają dachówkę Tegalit w kolorze grafitowym. Czy w rzeczywistości ta dachówka jest grafitowa. Czytałam na innym forum informację, że kolor nie do końca zgadza się z nazwą-podobno podchodzi pod brąz. Proszę o informację, bo jutro muszę zamówić dachówkę i mam dylemat czy wybrać grafit czy ciemnoszarą.

Ciekawa też jestem jak spisują się okna w kolorze antracyt. Czy w pomieszczeniach nie jest zbyt ciemno (tak zasugerował mi sprzedawca, u którego będę zamawiać okna).

Pozdrawiam,

Marta

Witam,co do dachówki nie doradzę,mamy blachę,ale odnośnie koloru okien wewnątrz,to nie jest wcale ciemno,my mamy grafit na zewnątrz i wewnątrz,jedynie w łazienkach w środku mamy biały kolor. W Doskonałym jest tyle okien i to okien wielkich,więc światła nie zabraknie :) my już mieszkamy prawie miesiąc w naszym domku i wg.nas kolor okien wewnątrz dodaje wyrazu wnętrzu i wcale nie przytłacza i nie jest ciemno.

Pozdrawia żona Porteera :)

Witam jak zawsze serdecznie wszystkich na forum, Państwo Porteer nie wiem czy wiecie ale wychodzi na to że mamy bardzo podobne:yes: gusta schody podobne- u nas stopnie z dębiny będą a żeby nie było kuchnie sama projektowałam i też biała z czarnym blatem , stolik identyczny tylko blat w kolorze drewna roleta miała być będą pułki, nasza kuchnia nie jest w kształcie L tylko U gdyż przedłużyliśmy ściankę, lodówka też duża nic tylko czekamy na montaż za około dwa tygodnie praca wre pełną parą zabudowy karton gips zrobione wykonawcy się postarali fajne chłopaki kominek też zabudowali wielkiiiii nam wyszedł a teraz kładą płytki, na zewnątrz kończy się elewacja już jedną nogą można by powiedzieć że mieszkamy tylko przyłącza gazu i prądu brak nasza biurokracja:sleep a teraz coś do oglądania wkrótce więcej fotek :[ATTACH=CONFIG]137669[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]137670[/ATTACH]

Witam,myślę że wszyscy budujący właśnie ten domek mamy baaardzo podobne gusta :)

Pozdrawiam serdecznie

gratuluję !!! i nie ukrywam że trochę zazdroszczę :) jestem właśnie na etapie szukania ekipy, która zrobi SSO naszego Doskonałego 1 En. Nie zdawałam sobie sprawy, że już na tym etapie będzie ciężko :bash:

Dziękuję i głowa do góry,na pewno wszystko pójdzie po Waszej myśli i ruszycie piorunem :)

pozdrawiam

Porteer a możesz podać jakieś namiary na firmę, która kładła Ci podłogę? Jaką robiliście w garażu? Pozdrawiam!

Monya ceny są bardzo różne ja wybrałem ofertę najtańszą i wcale nie żałuję. Ludzie mieli pojęcie co i jak robić,a efekt zaskakująco efektowny.Przyjechali prawie 300 km i po 5 dniach mieliśmy podłogę. W części mieszkalnej 185pln/m2,a w garażu i kotłowni 45pln/m2. Decyzja o wykonaniu tej a nie terakotowej podłogi była dość trudna ale wcale nie żałujemy,porównanie ceny terakoty do salonu 60x60 ok90 pln/m2 + robota 60pln/m2+klej+fuga cena bardzo zbliżona a efekt....

Pozdrawiam

Witam Doskonałych!!!!

Jakiś czas temu,ktoś pytał o zasłonięcie dużego okna,my zrobiliśmy żaluzje pionowe,mogą się komuś nie podobać,ale dla nas są super :) jesteśmy bardzo zadowoleni,będziemy robić cały dół tak samo...a miały być zasłony.

Pozdrawiam serdecznie- żona Porteera :)

okno.jpg

Nie, nie robiliśmy bo mamy rekuperator i jedno z drugim nie funkcjonuje podobno dobrze. W grę wchodził tylko kominek z płaszczem wodnym. My zdecydowaliśmy się na zwykły kominek.

Fajne te żaluzje :)

Mam natomiast pytanie do tych co mają kominek przy ścianie z najwyższym oknem - robiliście/ robicie rozprowadzanie ciepła na pokoje nad kuchnią i garażem?

Nie, nie robiliśmy bo mamy rekuperator i jedno z drugim nie funkcjonuje podobno dobrze. W grę wchodził tylko kominek z płaszczem wodnym. My zdecydowaliśmy się na zwykły kominek.

jaki daliście rekuperator? (i jak nie tajemnica to ile zapłaciliście za całość z montażem)

ogrzewacie PC?

Witam, ja tak z innej beczki, do osób, które już mieszkają w swoim Doskonałym. Czy urządzaliście swoje wnętrza sami (skąd inspiracje?) czy korzystaliście z usług projektantów? A może są tacy, którzy jak ja, nie podjęli jeszcze decyzji? Pozdr