Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

tu bardziej chodzi o detale - gdzie jaka lampa - jaka glazura i w jakim miejscu....jaka zabudowa....

mi bardziej się podoba czarno-biała - żonie kolorowa....

układ jest znany od początku - tu rewolucji raczej nie będzie...

laz1.jpglaz2.jpglaz3.jpg

tu wstawione elementy - ale na resztę nie mam wizji :) chciałem podzielić na 2 strefy - ale po wybudowaniu jakoś ciasnawo tam jest na takie zabiegi ....

Edytowane przez kris_białystok

Też zamierzałam korzystać z tego programu (pro100) pojektując garderobę, ale wyręczył mnie wykonawca na podstawie tego co narysowałam odręcznie. Ja zamówiłam bezpłatną wersję demo (podobno bogatszą od tej do ściągnięcia, ale tego nie wiem, bo nie sprawdzałam) na stronie http://ecru.pl/wersje-demo Przysłali za darmo po 2-3 dniach od zamówienia.

u mnie instalacja elektryczna rusza od poniedziałku - ceny nie znam :) 20 zł od punktu + materiały

za alarm dałem 3600 zł

jutro okna!

wstawili Wam w jeden dzień? wczoraj montowali u znajomego i już byli przerażeni czwartkiem :) zbierali dodatkową ekipę - a później zadzwonili, że i tak chyba zrobią to w 2 dni...

Edytowane przez kris_białystok

KRIS:

U nas okna montowali dwa dni, później je reklamowaliśmy, o czym wcześniej pisałam. Dlatego po każdym dniu montażu spawdzajcie dokładnie okno po oknie, czy nie ma rys czy nie są odpryśnięte na krawędziach. U nas połowa szyb była do wymiany ze względu na porysowania lub kawałki szkła między szybami. Kolejne przyszły i praktycznie wszystkie do wywalenia były, wcale nie kazałam im ich montować. Później przyjechały już w porządku. Mało tego jedno okno wstawili zupełnie pęknięte, bo jak stwierdzili chcieli zamknąć budynek, a prawda jest taka, że chcieli je wstawić, przyjechać na drugi dzień i stwierdzić, że to nasza wina, bo wiedzieli, że ma nas nie być tego dnia od rana. Na szczęście wezwała nas ekipa od płytek i przyjechaliśmy wcześniej, jak jeszcze montowali.

POLUKS:

Za 8.000 brałabym w ciemno, oczywiście jeśli masz sprawdzonego wykonawcę. My daliśmy duużo więcej.

A ja pochwalę się schodami

[ATTACH=CONFIG]159472[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]159473[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]159474[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]159475[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]159476[/ATTACH]

projekt "stylowy" domy z wizją,

może będę mógł pomóc w kwestii schodów?

Pozdrawiam

Krzysztof

Podpowiedzcie czym jest tutaj oblozona sciana!!!

o1.jpgo2.jpgo3.jpgo4.jpg

dom zamknięty!

12 samochodów - 17 chłopa - działo się....

coś tam pewnie będę reklamował bo są 2 małe wady szyby w oknie i w świetliku w drzwiach - ale ogólnie jestem bardzo zadowolony

od soboty rozkłada się już instalacja elektryczna :)

i pytanie do "hormanowców" - jak się żyje z takimi drzwiami? :) bo mnie już kilka razy zirytowało nie możliwość otworzenia drzwi z zewnątrz bez kluczyka :))))) chyba jeden trzeba zakopać pod choinką :)

Gratulacje kolejnego etapu! Doskonały prezentuje się doskonale :)

Do nas okna mają przyjechać za około 2 tygodnie - no może z małym poślizgiem... :) ... jak to na budowie bywa :) :)

Mam pytanie odnośnie okien narożnikowych w górnej sypialni - z tego co widzę to okno na portfenetrze jest również otwieralne? też chcemy mić otwieralne żeby nie mieć problemów z myciem :)

Interesuje mnie czy drzwi na narożniku są otwierane w tym samym kierunku ? od środka ? czy od zewnątrz do siebie ?

W sobotę był pan na ostatecznym pomiarze i do końca nie ustaliliśmy co się da zrobić ( czy w łączniku mogą być 2 zawiasy i na jaką szerokość otworzą się wtedy drzwi) , a co byłoby lepszym rozwiązaniem (żeby nie potłuc szyb p[rzy pierwszym otwieraniu)

Gratulacje jeszcze raz - a tak notabene to śniegu macie jak w Białymstoku :) :) A u nas wiosna :) :) :)

szczerze mówiąc teraz nie pamiętam :) nie mam na razie czasu - nawet nie zerwałem jeszcze naklejek zewnętrznych.... pewnie jutro

w środę podpisuję protokół odbioru...

a i klamki w mieszkaniu , żeby majstrów nie kusiło otwierać szczególnie na dole :)

jak sprawdzę jutro to dam znać - na bank są otwierane w narożniku i z jednej i z drugiej strony - te nie balkonowe pewnie klamkę mają przy świetliku

a te balkonowe pewnie idą na okno :)

śniegu u nas nie brakuje :) a najgorsze, że straszą mrozami w nocy nawet do 15 marca - pomimo, że teraz grzeje słońce - więc nie wiem czy mi nie wykruszy się ekipa od tynków....

[ATTACH=CONFIG]174237[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]174238[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]174239[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]174240[/ATTACH]

dom zamknięty!

12 samochodów - 17 chłopa - działo się....

coś tam pewnie będę reklamował bo są 2 małe wady szyby w oknie i w świetliku w drzwiach - ale ogólnie jestem bardzo zadowolony

od soboty rozkłada się już instalacja elektryczna :)

i pytanie do "hormanowców" - jak się żyje z takimi drzwiami? :) bo mnie już kilka razy zirytowało nie możliwość otworzenia drzwi z zewnątrz bez kluczyka :))))) chyba jeden trzeba zakopać pod choinką :)

Gratuluję!

Jeśli chodzi o drzwi, to do dokupienia jest taka malutka przekładka, którą montuje się w zamku. Jak ustawisz do góry, to drzwi się blokują, a jak na dół, to drzwi można otwierać z zewnątrz bez kluczyka - nie blokują się. Koszt ok 100zł.

Pozdrawiam,

Kasia

Podpowiedzcie czym jest tutaj oblozona sciana!!!

Hej,

pewnie to coś innego, ale te mazy na płytkach do złudzenia przypominają mi Arkesia Grafit (w kol. matowym) z Paradyża. Mają tam też kilka różnych formatów tych płytek, także możnaby coś takiego stworzyć.

Pozdrawiam,

K.

Hol super ! Ma podlodze masz plytki czy zywice (nie widze fug)? Moglabys wrzucic jeszcze zdjecia kuchni? sama zastanawiam sie nad zabudowaniem tej sciany bez okna i ciagle szukam pomyslu ;)

Witam

Na podlodze mam szare plytki :) Jezeli chodzi o sciane w kuchni to u mńie wyglada tak:)

Kris_bialystok twoje wnetrza zapowiadaja sie przepieknie. My rowniez mamy drzwi Hormana. Ja nauczylam sie wychodzic wszedzie z kluczami heheh.

Plebus dzieki na info bede musiala tez zaopatrzyc sie w taka nakladke :)

image.jpg

Gratuluję!

Jeśli chodzi o drzwi, to do dokupienia jest taka malutka przekładka, którą montuje się w zamku. Jak ustawisz do góry, to drzwi się blokują, a jak na dół, to drzwi można otwierać z zewnątrz bez kluczyka - nie blokują się. Koszt ok 100zł.

Pozdrawiam,

Kasia

Ciekawe rzeczy opowiadasz z tą przekładką, a powiedz, czy to tylko do drzwi Hormana czy również innych, pozdrawiam Radek