Uller 26.06.2003 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Mam wykonany stan zerowy (piwnicę), ale bez schodów wejściowych. Wykonawca chce je teraz zrobić opierając je od strony domu o wieniec. Kierownik budowy wcześniej wspomniał, że schody wykona się później ze szczeliną dylatacyjną. Jak i kiedy według was powinny być wykonane te schody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 28.06.2003 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2003 Mam wykonany stan zerowy (piwnicę), ale bez schodów wejściowych. Wykonawca chce je teraz zrobić opierając je od strony domu o wieniec. Kierownik budowy wcześniej wspomniał, że schody wykona się później ze szczeliną dylatacyjną. Jak i kiedy według was powinny być wykonane te schody?Rozwiązanie, które proponuje kierownik budowy zapobiega powstaniu mostka termicznego w miejscu styku schodów z wieńcem. Nic nie stoi na przeszkodzie żeby schody wykonać wraz ze stanem zerowym, ale powinna być szczelina dylatacyjna wypełniona materiałem izolacyjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts