GL35 12.05.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Witam.Muszę wybrać oczyszczalnię. Zdecydowany jestem na bezdrenażową. Przeglądając forum wiem, że są tutaj obecne osoby, które mają Bioeko lub Poliplast. Może podzielicie się swoimi spostrzeżeniami z użytkowania ? Plusami, minusami.Proszę o pomoc w podjęciu decyzji.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 12.05.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 a może trzecia możliwość? Roth. My taką kupiliśmy. Cena pośrednia pomiędzy bioeko, a poliplastem. Jest zamontowana, ale jeszcze nie używana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 12.05.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Też stoję przed dylematem wyboru oczyszczalni. Poza wymienionymi powyżej biorę jeszcze pod uwagę: - oczyszczania ścieków Stainless Cleaner - cenowo pomiędzy bioeko i poliplast - oczyszczania ścieków FAST® - czekam na ofertę - oczyszczalnia ścieków ZBF - cenowo pomiędzy bioeko i poliplast Nie mam pojęcia co wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsek 12.05.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Ja mam ten sam problem ale wstepnie jestem zdecydowany na "Aquamatic"- cena 8800 zł- duza pojemność jak w Poliplaście- no i teoretycznie połączenie złoża biologicznego i osadu czynnego Niestety nie znam opini żadnych użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GL35 13.05.2007 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 a może trzecia możliwość? Roth. My taką kupiliśmy. Cena pośrednia pomiędzy bioeko, a poliplastem. Jest zamontowana, ale jeszcze nie używana. A co przeważyło szalę? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 13.05.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 jeśli chodzi o funkcjonalność to chyba nie ma między nimi różnicy. Bioeko mój mąż określił jako "tandetę". To była reakcja na jakieś zdjęcia w katalogu. Na poliplast nie było nas stać. 12 tyś za oczyszczalnię...trochę dużo. Za rotha płaciliśmy 7 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 13.05.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Według ofert, które otrzymałem wygląda to tak: 1. Oczyszczalnia ścieków typu ZBF - 6c - cena 7.000,00zł. Montaż oczyszczalni - od 2- 4.000,00zł 2. Stainless Cleaner S.C. 4 (2-5 mieszkańca) wykonana ze stali nierdzewnej w technologii osadu czynnego 9.100 zł. Transport i montaż: 1.000 zł 3. Oczyszczalnia typu Aqua-Champ® – kompletne urządzenie 8 800 zł dokumentacja Techniczna oraz uzgodnienia 1 000 zł montaż 1 000 zł 4. Poliplast - Całkowity koszt oczyszczalni z montażem i uruchomieniem, transportem kształtuje się na poziomie 13.000 - 14.000 brutto. Dalej nie wiem na co się zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GL35 14.05.2007 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Zastanawiam się, dlaczego do Poliplasta i Bioeko nie trzeba dosypywać bakterii, a do rotha tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 04.06.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Podnoszę temat, może ktoś coś jeszcze doda...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arko 05.06.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 zajrzycie na stronę http://www.scieki.com.pl. Jest to strona człowieka, który jest autorytetem w temacie oczyszczania ścieków na skalę krajową, on wam powie co warte są POS drenarka, ecowa, bioeco aqua champ i tego rodzaju cuda. Prawdziwa oczyszczalnia biologiczna powinna miec odpowiednią wielkość buforową, można ją wykonać zupełnie małymi nakładami zupełnie formalnie i w dodatku działjącą bezobsługowo i niezawodnieMi robił gość polecony przez niego i faktycznie działa a w dodatku za 6000 zładres do gościa http://www.ekologia24.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 05.06.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Ale tam nic nie ma A strona ekologia24.pl nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 06.06.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 zajrzycie na stronę http://www.scieki.com.pl. Jest to strona człowieka, który jest autorytetem w temacie oczyszczania ścieków na skalę krajową, on wam powie co warte są POS drenarka, ecowa, bioeco aqua champ i tego rodzaju cuda. Prawdziwa oczyszczalnia biologiczna powinna miec odpowiednią wielkość buforową, można ją wykonać zupełnie małymi nakładami zupełnie formalnie i w dodatku działjącą bezobsługowo i niezawodnie Mi robił gość polecony przez niego i faktycznie działa a w dodatku za 6000 zł adres do gościa http://www.ekologia24.pl. http://www.ekologia24.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 06.06.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Faktycznie nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 06.06.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Faktycznie nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arko 07.06.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Adres faktycznie nie działa ale wpiszcie w google to pojawią się dane kontaktowe a ja postaram się odnależć namiary telefoniczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek 1 01.10.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 A co myślicie o oczyszczalni firmy Traidenis.http://www.traidenis.lt/index.php/pl/produkcija/buitiniu/nv-tipo/nvv/ Widziałem ją na targach w Lublinie, nie widziałem jeszcze bioeco ani Poliplastu, więc ciężko mi je porównać. Za najmniejszą oczyszczalnie chcą około 6 tyś netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 01.10.2007 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Witam Mam zamontowaną oczyszczalnie Bioeko, narazie widzę jedną wadę - dość głośne działanie pompy napowietrzającej. Proponuję przyszłym użytkownikom schować ją do piwnicy albo w najbardziej odległy kąt domu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek 1 02.10.2007 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 chopinetka rozumiem że oprócz głośnego działania pompy jesteś zadowolona z oczyszczalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 02.10.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Witam Tak naprawdę została dopiero sprawdzona tz. podłączona i uruchomiona na jeden pełny cykl. Na razie trwa budowa i nie wiem jak dalej będzie. Napisałam o głośnym działaniu bo trudno było tego nie zauważyć pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts