j-j 28.06.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 An bud daj Asi spokój, jeszcze się zdziwisz i ja to spowoduję a raczej mój kosztorys ... mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 28.06.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 An bud daj Asi spokój, jeszcze się zdziwisz i ja to spowoduję a raczej mój kosztorys ... mam nadzieję oj uważaj nadzieja to ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlik 28.06.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 chyba mylisz Firmę Isomax z pewną osobą reprezentującą isomax , a to różnica nie wiem czy mylę , podaje tylko informacje z rozmowy tel. z przedstawicielem handlowym , ktorego numer tel. podany jest na stronie ati-cor , a który wyraźnie powiedział , że to isomax przejął licencję na dodatkowa technologię budowy i opcjonalnie mogę zdecydować sie na jedna z nich z tym , że strobex ma być dostepny dopiero w 2008 r. Być może kantował mnie w tej rozmowie podając nie w pełni dokładne informacje , co do podmiotu który będzie oferował budowę w strobexie : isomax czy też jakiś jego pracownik ale jako odrębna firma . Póki co tego nie weryfikowałem bo temat sobie odpusciłem z uwagi na zbytr wiele niejasności w tej sprawie , a zwłaszcza brak możliwości zobaczenia w Polsce jakiegokolwiek budynku w tej technologi - żona uznała , że boi się nowinek i chciałaby zobaczyć coś bardzie "namacalnego"(bez podtekstów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 28.06.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 An bud daj Asi spokój, jeszcze się zdziwisz i ja to spowoduję a raczej mój kosztorys ... mam nadzieję oj uważaj nadzieja to ..... Wstępną kwotę już znam bo kosztorys prawie gotowy i jeśli tak zostanie jak słysze to będzie ok 290 tys. brutto co daje przy moim domku użytkowej- 92,5 m2, 3153 zł za m2, hm nie mało, ale dom tradycyjną w obecnym czasie wybudujesz też za ok. 3000 zł za 1m2 użytkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 28.06.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 An bud daj Asi spokój, jeszcze się zdziwisz i ja to spowoduję a raczej mój kosztorys ... mam nadzieję oj uważaj nadzieja to ..... Wstępną kwotę już znam bo kosztorys prawie gotowy i jeśli tak zostanie jak słysze to będzie ok 290 tys. brutto co daje przy moim domku użytkowej- 92,5 m2, 3153 zł za m2, hm nie mało, ale dom tradycyjną w obecnym czasie wybudujesz też za ok. 3000 zł za 1m2 użytkowej.no i jak się to ma do1600zł, a reszta tzn. podłogi i inne a jakie okna może U-0.6? ale z dopłatą? itd. to po co był kit 1600 a wcześniej 1400zł za m2 deweloperski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 28.06.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Okna odpowiednie są wliczane bez dopłaty.Cena ich to taka jaka jest dla wymagań aby isomax pracował jak trzeba wraz z oknami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 28.06.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Okna odpowiednie są wliczane bez dopłaty. Cena ich to taka jaka jest dla wymagań aby isomax pracował jak trzeba wraz z oknami.tzn. jak w pasywnym U-0.6 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whitemag 28.06.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Isomax mowi ze daja najlepsze. Mam nadzieje, ze to rozwieje Twoje watpliwosci i nie bedziesz juz mial wiecej pytan an-bud . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 28.06.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Okna odpowiednie są wliczane bez dopłaty. Cena ich to taka jaka jest dla wymagań aby isomax pracował jak trzeba wraz z oknami.tzn. jak w pasywnym U-0.6 ??? Powiem tak, z moich obliczeń wynika spokojnie że przy przyjętych oknach lambda=1,0, przy ich (Isomaxa) parametrach dachu i ścian zapotrzbowanie na ciepło mam w granicach 7 kWh/m2*rok. Okna 0,6 dadzą mi może 5 kWh/m2*rok, szczerze to taka mała różnica przy i tak prawie zerowym zapotrzebowaniu a różnica w kosztach okien duża. Przypominam że już od 15 Kwh/m2*rok w dół nie potrzebujemy jako takiego stałego systemu grzewczego. Tak jest właśnie już w pasywnych. W 3 i więcej litrowych ogrzewanie musi juz być. A poza tym po to jest kosztorys aby pewne rzeczy uściślić i ewentualnie podyskutować nad tańszymi rozwiązaniami w granicach gwarancji dawanej przez Isomax oczywiście a z tego co wiem na podstawie obecnych budów- są elastyczni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 28.06.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Okna odpowiednie są wliczane bez dopłaty. Cena ich to taka jaka jest dla wymagań aby isomax pracował jak trzeba wraz z oknami.tzn. jak w pasywnym U-0.6 ??? Powiem tak, z moich obliczeń wynika spokojnie że przy przyjętych oknach lambda=1,0, przy ich (Isomaxa) parametrach dachu i ścian zapotrzbowanie na ciepło mam w granicach 7 kWh/m2*rok. Okna 0,6 dadzą mi może 5 kWh/m2*rok, szczerze to taka mała różnica przy i tak prawie zerowym zapotrzebowaniu a różnica w kosztach okien duża. Przypominam że już od 15 Kwh/m2*rok w dół nie potrzebujemy jako takiego stałego systemu grzewczego. Tak jest właśnie już w pasywnych. W 3 i więcej litrowych ogrzewanie musi juz być. A poza tym po to jest kosztorys aby pewne rzeczy uściślić i ewentualnie podyskutować nad tańszymi rozwiązaniami w granicach gwarancji dawanej przez Isomax oczywiście a z tego co wiem na podstawie obecnych budów- są elastyczni.jakich budów? nawet szczegółowego kosztorysu nie potrafią pokazać. prawiie jak firma "krzak" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 28.06.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 An Bud, a myślisz że nic innego ludzie, którzy są zajęci budową, nie mają do roboty, tylko śledzić i pisać na forum?Nie bądz taki anty. Spokojnie, będzie kosztorys, podam informacje, będziesz mógł dokonać sobie analizy opłacalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 28.06.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 An Bud, a myślisz że nic innego ludzie, którzy są zajęci budową, nie mają do roboty, tylko śledzić i pisać na forum? Nie bądz taki anty. Spokojnie, będzie kosztorys, podam informacje, będziesz mógł dokonać sobie analizy opłacalności.jestem za a nawet przeciw od ponad miesiąca pilnuję tego tematu, i coś mi tu śmierdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 13.03.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Czy są na Forum zadowoleni lub niezadowoleni użytkownicy domów wybudowanych w technologii isomax ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 13.03.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Zeszli z tego świata po ..... otrzymaniu kosztorysu mocniejsi wybrali inny system Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 14.03.2009 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 budowa w isomax realne koszty priblemy i zyski? Zyski są. Ma je firma od Isomaxa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 14.03.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 aby były zyski muszą znaleźć .... klienta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 14.03.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Zabronione mają pisać tutaj pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 18.03.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Wy się tu z Isomaxu nabijacie, a już ponad 20 lat temu ta technologia otrzymała błogosławieństwo papieża : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 18.03.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Zabronione mają pisać tutaj że co? niby to jakaś sekta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 18.03.2009 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Zabronione mają pisać tutaj że co? niby to jakaś sekta? Tajemnica bo wiedza tajemna kosztuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts