Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

budowa w isomax realne koszty priblemy i zyski?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

chyba mylisz Firmę Isomax z pewną osobą reprezentującą isomax , a to różnica

nie wiem czy mylę , podaje tylko informacje z rozmowy tel. z przedstawicielem handlowym , ktorego numer tel. podany jest na stronie ati-cor , a który wyraźnie powiedział , że to isomax przejął licencję na dodatkowa technologię budowy i opcjonalnie mogę zdecydować sie na jedna z nich z tym , że strobex ma być dostepny dopiero w 2008 r. Być może kantował mnie w tej rozmowie podając nie w pełni dokładne informacje , co do podmiotu który będzie oferował budowę w strobexie : isomax czy też jakiś jego pracownik ale jako odrębna firma . Póki co tego nie weryfikowałem bo temat sobie odpusciłem z uwagi na zbytr wiele niejasności w tej sprawie , a zwłaszcza brak możliwości zobaczenia w Polsce jakiegokolwiek budynku w tej technologi - żona uznała , że boi się nowinek i chciałaby zobaczyć coś bardzie "namacalnego"(bez podtekstów)

An bud daj Asi spokój, jeszcze się zdziwisz i ja to spowoduję a raczej mój kosztorys :) ... mam nadzieję :)
oj uważaj nadzieja to .....

Wstępną kwotę już znam bo kosztorys prawie gotowy i jeśli tak zostanie jak słysze to będzie ok 290 tys. brutto co daje przy moim domku użytkowej- 92,5 m2, 3153 zł za m2, hm nie mało, ale dom tradycyjną w obecnym czasie wybudujesz też za ok. 3000 zł za 1m2 użytkowej.

An bud daj Asi spokój, jeszcze się zdziwisz i ja to spowoduję a raczej mój kosztorys :) ... mam nadzieję :)
oj uważaj nadzieja to .....

Wstępną kwotę już znam bo kosztorys prawie gotowy i jeśli tak zostanie jak słysze to będzie ok 290 tys. brutto co daje przy moim domku użytkowej- 92,5 m2, 3153 zł za m2, hm nie mało, ale dom tradycyjną w obecnym czasie wybudujesz też za ok. 3000 zł za 1m2 użytkowej.

no i jak się to ma do1600zł, a reszta tzn. podłogi i inne a jakie okna może U-0.6? ale z dopłatą? itd. to po co był kit 1600 a wcześniej 1400zł za m2 deweloperski?

Okna odpowiednie są wliczane bez dopłaty.

Cena ich to taka jaka jest dla wymagań aby isomax pracował jak trzeba wraz z oknami.

tzn. jak w pasywnym U-0.6 ???

Powiem tak, z moich obliczeń wynika spokojnie że przy przyjętych oknach lambda=1,0, przy ich (Isomaxa) parametrach dachu i ścian zapotrzbowanie na ciepło mam w granicach 7 kWh/m2*rok. Okna 0,6 dadzą mi może 5 kWh/m2*rok, szczerze to taka mała różnica przy i tak prawie zerowym zapotrzebowaniu a różnica w kosztach okien duża.

Przypominam że już od 15 Kwh/m2*rok w dół nie potrzebujemy jako takiego stałego systemu grzewczego. Tak jest właśnie już w pasywnych.

W 3 i więcej litrowych ogrzewanie musi juz być.

A poza tym po to jest kosztorys aby pewne rzeczy uściślić i ewentualnie podyskutować nad tańszymi rozwiązaniami w granicach gwarancji dawanej przez Isomax oczywiście a z tego co wiem na podstawie obecnych budów- są elastyczni.

Okna odpowiednie są wliczane bez dopłaty.

Cena ich to taka jaka jest dla wymagań aby isomax pracował jak trzeba wraz z oknami.

tzn. jak w pasywnym U-0.6 ???

Powiem tak, z moich obliczeń wynika spokojnie że przy przyjętych oknach lambda=1,0, przy ich (Isomaxa) parametrach dachu i ścian zapotrzbowanie na ciepło mam w granicach 7 kWh/m2*rok. Okna 0,6 dadzą mi może 5 kWh/m2*rok, szczerze to taka mała różnica przy i tak prawie zerowym zapotrzebowaniu a różnica w kosztach okien duża.

Przypominam że już od 15 Kwh/m2*rok w dół nie potrzebujemy jako takiego stałego systemu grzewczego. Tak jest właśnie już w pasywnych.

W 3 i więcej litrowych ogrzewanie musi juz być.

A poza tym po to jest kosztorys aby pewne rzeczy uściślić i ewentualnie podyskutować nad tańszymi rozwiązaniami w granicach gwarancji dawanej przez Isomax oczywiście a z tego co wiem na podstawie obecnych budów- są elastyczni.

jakich budów? nawet szczegółowego kosztorysu nie potrafią pokazać. prawiie jak firma "krzak"

An Bud, a myślisz że nic innego ludzie, którzy są zajęci budową, nie mają do roboty, tylko śledzić i pisać na forum?

Nie bądz taki anty. Spokojnie, będzie kosztorys, podam informacje, będziesz mógł dokonać sobie analizy opłacalności.

An Bud, a myślisz że nic innego ludzie, którzy są zajęci budową, nie mają do roboty, tylko śledzić i pisać na forum?

Nie bądz taki anty. Spokojnie, będzie kosztorys, podam informacje, będziesz mógł dokonać sobie analizy opłacalności.

jestem za a nawet przeciw :lol: od ponad miesiąca pilnuję tego tematu, i coś mi tu śmierdzi :D

• 1 year później...