sarzyk 12.05.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 witam mam nastepujace pytanie: Skułem stary po czesci odpadajacy tynk w łazience wyszlifowałem, wyczysciłem cegły i teraz chce połozyc płyty G-K na profilach alu.Jak Waszym zdaniem co mozna (jesli juz) dać pomiedzy "własciwy" ceglany mur a płyte ??)Dodam ze jest to ściana zewnetrzna i fajnie by było jak by ja mozna było ocieplic (od zewnatrz jeszcze mnie nie stac:/).Osobiscie myslałem nad wełna mineralna a na profile dac szczelnie folie paroprzepuszczalna.Jeszcze dodam ze na płyty bede kładł płytki ceramiczne. Z gory dziekuje za jakiekolwiek sugestie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 13.05.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Pomysł dość ryzykowny.Szczególnie polecam przy ew. ociepleniu rozważyć co się będzie działo na suficie , na połąćzeniu ściany ocieplonej i stropu. Podchodząca po ścianie ciepła para - trafia na stropie na potencjalny mostek - i wilgotnym, mocno obciążonym pomieszczeniu - kondensuje. Następny etap to grzyb. Trzeba by znac konstrukcję, aby zająć definitywnie stanowisko. Ryzyko w każdym razie - spore. Jeśli już te ocieplenie od środka - niezbędna jest paroizolacja (b. dokładnie zrobiona, uszczelniona, z zakładami folii, specjalnymi taśmami itd). pod GK. Z alternatywnych rozwiązań - pozostaje wada ew. mostka na stropie.Przykleić płyty styropianowe laminowane folią aluminiową trawioną, na to daję się tynk akrylowy. Takie rozwiązanie stosowane jest na zachodzie na basenach. Płyty między sobą klejone taśmą aluminiową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarzyk 13.05.2007 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 witam dziekuje za informacje Płyty beda tylko do ok 2,5 metra a pomieszczenie ma 2,8 wiec bede obnizał pomieszczenie.na sufit chce dac panele PCV a na sciany płytki ceramiczne.Ponad poziomem paneli zostawiam wszystko tak jak jest czyli bez płyt i bez ewentualnej wełny. A moze dać styropian?? Czy moze nic nie dawac - jesli juz nic niedawac to jest jakis sposób by pozbyc sie "głuchego odgłosu" na płytach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 13.05.2007 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Musiałem zamaskować rurę przy podłodze.Najpierw myślałem o uskoku,ale w końcu dałem styropian gr.8cm na całą ściankę kolankową na klej i kołki.Potem zasiatkowałem i przykleiłem glazurę.Efekt badzo dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts