agwapi 12.05.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Witam Proszę o wpisywanie swoich komentarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 13.05.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Bardzo mi się podoba projekt waszego domku i bardzo jest podobny do mojego i nawet z tej samej pracowni i nawet zastanawialiśmy się nad nim, jednak decyzja padła na APS 52, oba mają bardzo podobną konstukcję dachu nasz ma jeszcze nad wejściem na dachu okienko z którego zrezygnowaliśmy i tym bardziej zrobi się podobny do APS 111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 13.05.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Acha my robimy lustrzane odbicie więc garaż będziemy mieli po tej stronie co wy i nawet zaczynamy w podobnym terminie, będę zaglądać do Twojego dziennika więc pisz pisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agwapi 13.05.2007 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Dzięki śliczne Anaor za pochwały:) My też zastanawialiśmy się nad Waszym projektem ale ze względy na strony świata - wejście od zachodu i " ładniejsze sąsiedztwo" wybraliśmy 111 My będziemy mieć niewielkie zmiany w wyglądzie tzn okno dachowe pojawi się od zachodu i wschodu. od południa wprojektowane już były dwa ale ze względu na to że dmuchamy na zimne i myslimy kiedyś o adaptacji poddasza a nie chcemy wtedy bawić się z " rozbiórką dachu" wstawiamy je już teraz. Jeśli nie zaadaptujemy poddaszato zrobie sobie tam suszarnie i MAGIEL - doprowadzić chcemy tam teraz prąd. Będzie poprostu widniej. A w związku z tym że było tam troszke za nisko architekt pozmieniał coś w połozeniu krokwi podniósł dach o 1 stopień i jest wysoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 14.05.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 mnie też namawia jedna osoba żeby podnieść ściankę kolankową ale nie planujemy adaptacji poddasza będzie tylko tam strych a na to, to chyba starczy miejsca. Tak teraz myślę że z tymi oknami to masz rację może też byśmy sobie chociaż jedno wstawili bo to nad wejściem likwidujemy i może jakieś zwykłe dachowe ale z tyłu wstawimy będzie jaśniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agwapi 14.05.2007 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 nie tylko jaśniej ale można będzie przewietrzyć szczególnie w lecie zawsze coś tam się nagrzewa ten strych. Ja planuje zaadaptowanie tak za 10 lat ale dmucham, na zimne. Gdybym chciała tyle pokoi ile mi potrzeba będzie na jednym poziomie to dom mial by wymiary 50 na 50 . teraz mam problem z kredytem bo za drogi chce a coby było wtedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 20.05.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Gratuluję odwagi pisania dziennika , bo nie zawsze każdy pisze miło.Gratuluję decyzji jak na dzisiejsze zwariowane czasy Gratuluję zapału , oby tak dalej i do przodu .Aha co do kredytu to proponuję Wam mbank też sprawdzic , jest ciekawy podobnie jak Millenium.Ja jeszcze nie zdecydowałam ,ale też chce składac wniosek w 2 bankach na raz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 21.05.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Ale fajnie u was już coś się dzieje, i jakie fajne skałki macie na działce a o tych facetach to już nie wspomnę ekipa jak się patrzy. My jeszcze czekamy na swoją ekipę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agwapi 22.05.2007 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 joannaj75 dzięki za pokładaną wiarę oby tej mojej starczyło do końca budowy Co do mBanku to ta sama grupa co multibank a tam mają baaaaaaaaaaaardzo wygórowane wymagania jeżeli chhodzi o zdolność kredytową. gdyby nie to to już byśmy dawno mieli tam zaciągniety kredyt. Anaor dzieje się dzieje. "Skałki" już pokruszone, Panowie mieli dużo pracy teraz trzeba to wszystko zwieźć. Ciesze się że coś się dzieje bo chyba bym padła jakby wszystko stało w miejscu. Budowlaniec co chwile pyta czy aby napewno od 1 lipca ruszamy bo on odmówił 4 roboty. JA go oczywiście utwierdzam w tym przekonaniu ale narazie kredyt...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 23.05.2007 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Każdy post można zmienić lub usunąć, w prawym górnym rogu postu jest taka funkcja, bo chyba ci podwoiło posty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agwapi 23.05.2007 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Każdy post można zmienić lub usunąć, w prawym górnym rogu postu jest taka funkcja, bo chyba ci podwoiło posty. Zgadza sie ale tylko wtedy gdy nie było już na ten post odpowiedzi tzn nic później nie wysłane. Jak się zorientowałam że mam 2 posty to już było po napisaniu kolejnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 23.05.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Ale chyba zmienić można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agwapi 23.05.2007 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 kurcze na to to ja nie wpadłam Dzięki Anaor:)Jesteś prawdziwym skarbem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 24.05.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Prosze bardzo mi też pare razy wyskoczył dwa razy ten sam post to zmieniłam go na jakiś kolejny wpis i teraz nie ma śladu po tym drugim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 29.05.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Jak na razie to ja muszę cię gonić u mnie to nawet pradu jeszcze nie ma a u ciebie jest, ale masz fajnie my będziemy musieli chyba od sąsiadów ciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agwapi 02.06.2007 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Dzięki śliczne Anaor że zaglądasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 23.06.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 hej, mówisz że takie problemy z kredytem tyle trzeba czekać? Też się zastanawialiśmy czy wziąźć jakiś mały kredycik ale postanowiliśmy robić do bólu na ile nam starczy a potem może na wykończenie trzeba będzie coś pomyśleć, ale jak czytam że tyle załatwiania to już się boję. Powodzenia i trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agwapi 24.06.2007 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Anaor za kredytem rozglądamy się już od lutego. Na poczatku maja załatwialiśmy papiery i złożyli dokumenty do 4 banków.: 1 millenium - tragedia ( nie mamy problemów ze zdolnością bankowi natomiast nie podoba się że: mąż ma większą wpłatę wynagrodzenia w lutym nioż w maju itd. Nie zgadaza mu się wogóle ilość pieniążków na zaświadczeniu o zarobkach a wpływami mimo że mam np wpływy 2 razy w miesiącu - nie wierzy itd.oprócz tego straszna marża 1,34 2 polbank w sumie ok ale marża za duża 3. kredyt bank też niby ok ale czekamy już nie wiem ile na decyzję 4 bgż 5. pko bp wszystko ok ale dochhodzi ubezpieczenie na 5 lat + ubezpieczenie brakującego wkładu ( mamy 30 % ale za dużo chcemy i w związku z tym ze mają sztywne ramy i wyliczyli z tabelki że nasz dom nie będzie tyle kosztował to trzeba zapłacić ubezpieczenie różnicy) . Mam nadzieje że w tym tygodniu do wtorku się wszystko wyjaśni. Całe szczęście nasz szefunio spóźniony jest o tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 17.07.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy, ważne że coś ruszyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 05.08.2007 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Strasznie wysokie te fundamenty będą, będziecie to potem zasypywać czy więcej schodków będzie? Ja chciałam mieć więcej schodów przed wejściem min. trzy a wyjdą chyba tylko 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts