Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika agwapi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 164
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie rozumiem dlaczego zadajecie sobie trud... Nie robią nic, to wypowiedzieć umowę i już.. :roll: Przecież i tak z tej mąki chleba juz nie będzie... Nawet, jesli nagle zaczną pracować.. :)

Witaj, pewno zrozumiałbyś gdybyś był w naszych skórach ( czyt. sytuacji :D ), ale masz to szczęście, że nie jesteś, więc .... nie zrozumiesz choćby potokami problemy budowlane do Ciebie z dzienników płynęły.

Cieszę się, że są jednak takie budowy jak Twoja, gdzie inwestor spokojny może usnąć nie tylko o przyszły dom ale i własne zdrowie.

Życzę powodzenia w dalszej drodze budowlanej, jak będziesz miał za dużo szczęścia to podziel się nim z nami :wink:

KaEm to nie takie proste. Przynajmniej do zakończenia wieńca pod murłatę. Po pierwszę kto przyjdzie i to zrobi?? Po drugie kiedy i za ile. Po trzecie jest to wypowiedzenie umowy wiąże się z kosztami. Po czwarte wykonawca za każdy dzień zwłoki ma zapłacić 0,2 % od całości umowy. na dzień dzisiejszy to jest suma około 14 tyś zł. Ale wolałabym miec to już skończone i przykryty dach.

KaEmja bym jeszcze linę czy jakieś sznurki im pozabierała i na golasa co by nie mogli związać ubrań i się po nichh spuścić:-).

YreQ Czekaj powoli jeszcze my się takich fachowców doczekamy :-)(Jak nie w tym to w innym życiu bobudowa ta nas wykończy przed wykończeniówką) :lol:

A jako diabełki bo teraz się strasznie naklniemy damy popalić naszym fachmanom- co noc ich straszyć będziemy :) :D

Wiesz co, to nie o wenę idzie tylko o to, że debil płaci im na godziny - tak było u mnie w tej 2 ekipie- przez 3 miesiące 1 warstwa nośnych, strop, kolankowa i szczyty nie w pełni skończone....nie chcę się denerwować już nawet więc bez szczegółów.....

A Tobie to się denerwować w ogóle nie wolno - więc prawnik jak najbardziej na miejscu.

Trzymam kciuki za Was.

Witaj!

Szczerze współczuję całej sytuacji.

Mam nadzieje , że w sądzie uda Wam się dojść swoich praw, a teraz znajdziecie świetnych fachowców. W końcu jakaś sprawiedliwość musi być.

Swoją drogą to jest chore, że nie ma fachowców, a jak się jakiś dobry znajdzie, to człowiek boi się zwrócić uwagę bo jeszcze się obrazi i odejdzie.

Życzę powodzenia i głowa do góry.

Swoją drogą to jest chore, że nie ma fachowców, a jak się jakiś dobry znajdzie, to człowiek boi się zwrócić uwagę bo jeszcze się obrazi i odejdzi.

:oops: ja też tak mam - może nie chodzi nawet o zwracanie uwagi, ale lubię pytać czy to i tamto uwzględnili i jak będzie robione siamto - a teraz przechodzę katusze trzymając język za zębami - już 2 razy zwrócił mi dachowiec uwagę, że "panią w ogóle to nie powinno interesować, to moja w tym głowa, żeby....." - i mówi to ze stoickim spokojem, a małż mówi, że i tak pewno kiedyś z równowagi go wyprowadzę......nie chcąc dać satysfakcji obydwu - milczę częściej niż powinnam. :wink:

fajny dziennik.agwapi prosze nie denerwuj sie.6 mc to juz dzidzius tez sie denerwuje.bedzie dobrze.dbaj o siebie.pozdrawiam.

slicznie domek sie buduje mimo tego calego galimatiasu.dobrze robicie ze walczycie o swoje,jak ta firma dzialala wczesniej.pozamykac ich trzeba.tyle nerwow ludziom zepsuja.

trzymam kciuki

Oj przeczytałam Twoją dzisiejsza relację i aż mnie zatkało. Przykro, że taki rzeczy musicie przechodzić, ale jeszcze parę dni i wejdzie inna firma i na pewno będzie lepiej. Nie rozumiem na co liczą tacy wykonawcy. Czy oni myślą że świat jest pełen frajerów? Sądzę, że skarbówka do mu bobu.

Powodzenia :D