Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika agwapi

Recommended Posts

No z dzidki , co to jej budowlaniec zwisa i powiewa - najbardziej się cieszę , w razie W scoplan na uspokojenie łyknij.

Gość - nie wiem jak tą firmę prowadzi - ale wkopał się nieźle - no cóż głupich nie sieją......

Dachowcy niech wchodzą i swoje robią - a Ci panowie od budowlańca - to na umowę u tego barana robią? bo jak nie to niech te działówki poza nim wam postawią :roll: sama już nie wiem.....

Trzymaj się

• Odpowiedzi 164
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

2 robi na umowę - niestety. Jeden jest podnajęty bo nie ma mu kto robić.I ten jeden będzie u nas robił dalej. Co do tych działówek to nie wiem co robić bo: jak zlecimy innej osobie wykonanie to zrywamy umowę a to jest zgodnie z umową karalne, jak nie zlecimy to do momentu postawienia działuwek nie można uznać sfinalizowania umowy i lecą jemu odsetki karne za każdy dzień zwłoki. Tylko my z kolei jesteśmy stratni bo nie możemy robic elektryki, instalacji itd. trochę to skomplikowane. A dowiedzieliśmy się że chce płacić co po niektórym osobom.........4PLN/H :o. No cóż bez komentarzy.

Dzisiaj, przy śniadaniu opowiadałam mężowi o waszych perypetiach. ( na co dzień zajmuje sie budowami, kontraktami, umowami, generalne wykonawstwo itp.)

No i stwierdził, że jeżeli jeszcze nie zapłaciliście mu za wszystko, to znaczy ,, że ma u waz konkretną kasę do odebrania to możecie z nim rozwiązać umowę ze względu na wykonanie robót niezgodna za sztuką budowlaną, jednocześni obciążając go kosztami naprawy błędów i odsetkami za opóźniena i nie zapłacić mu oddając jednocześnie sprawę do sądu. W sądzie będziecie długo dochodzić swego, więc jak mu wszystko zapłacicie to możecie nic nie dostać. W momencie jak dopadnie go skarbówka to facet może ogłosić upadłość.

Tak więc sprawa jest skomplikowana. My robiliśmy elewację w naszym obecnym domu ponad rok temu i mieliśmy podobnie. Facet do dnia dzisiejszego nie skończył (roboty na tydzień dla fachowca), ale my nie zapłaciliśmy za materiał i wyszliśmy na plusie.

Pozdrawiam Dorota

Powolutku z tego wyjdziecie, będzie na pewno dobrze :D

A tak z innej beczki,to czy twoje Kęty to te niedaleko Żywca ?

Byłam tam 14-lat tam z mamą obejrzeć jaj szkołę do której chodziła w latach 60-tych. To była szkoła dla przedszkolanek. Kęty bardzo mi się podobały, okolica też piękna, lubię góry. Tak więc wasz dom stanie w pięknym miejscu :D :D

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
Dorotka co do sąsiadki to panowie zaczęli u niej prace w sierpniu i jeszcze nie skończyli. A co do wiedzy o naszych problemach - chyba sa niewielkie. Sąsiadka ma większy kontakt z budowlańcami niż z nami i nawet nie chce myślec co oni o nas mówią. Wiem że musi przyjść czas na wyjaśnienie tych spraw również z sąsiadką ale nie mam na razie na to ochoty i siły. A co do bycia jędzą :) to ja się dopiero uczę. A swoją drogą to czego budowa nie uczy zwłaszcza w kontaktachh z ludźmi :)

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Do_rotka Witam serdecznie. Nic ciekawego u mnie się nie dzieje. Tzn budowlaniec nie robi reklamacji, my czekamy na ..... nie chcę zapeszać ale do miesiąca powiem. Dzięki za życzenia, które odwzajemniam. Mam nadzieję ze ten rok będzie duuuużo lepszy od poprzedniego. Normalnie nawet nie chce mi się jeżdzić na budowę a co dopiero o niej pisać. NIc tylko płakać i płakać i się załamać.

Anaor Zdjęcia dachóweczki w przyszłym tygodniu. Jak mi się zechce jechhać na budowę albo pustelnie bo tak to trzeba raczej nazwać.