agwapi 17.01.2008 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Super!!! to wygląda. U mnie nie ma kleszczy bo nie są potrzebne i nie ma tego pionowego słupa na środku pomieszczenia w którym sa 2 okna. A dlaczego dałeś płyty OSB na podłogę nie będziesz dawał wylewki?? Podziel się info może odgapię od Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaEm 17.01.2008 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 ------- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agwapi 18.01.2008 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 KaEm Wygląda i brzmi całkiem apetycznie. Pomyśle tez nad takim rozwiązaniem z tym że chciałabym w zimie dogrzewać ale to się jeszcze obaczy. Co do słupa to prosiliśmy naszego wykonawcę i inżyniera by tak pozmieniali (przeliczyli ze względu na wytrzymałość itd) by go nie było i nie ma . Kurcze nie wejdę teraz na poddasze (9 miesiąc ciązy) by zrobić zdjęcia ale jak tylko bedę mogła to pokarzę. Mam prośbę taką straszną czy mógłbyś m i posłać na prv info ile m2 potrzebowałeś wełny?? I jakiej grubości dawałeś?? jeśli oczywiście nie jest to tajemnica :-)Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pafo 20.01.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Też jestem zainteresowany ilością wełny oraz jakiej grubości, wiec może napiszesz na ogólnym, pozdrzwiam PS. extra pomysł z tą plazmą ; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaEm 22.01.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 ------ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 22.01.2008 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 hej Aga Jak brzunio, zdrówko i budowa ? ...dokładnie w tej kolejności.... Pozdrawiam Cię serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agwapi 22.01.2008 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 No witam Yreq Dzięki za zainteresowanie. Jeśli chodzi o brzuch to rośnie ale już nie długo, zdrówko też może być nie narzekam a co do budowy, hmmm Dom jest przykryty. Jeśli chhodzi o sprawę naprawy chudziaka i wymiany podbudowy to może nie stoi w miejscu ale jak na razie nie jest nic zrobione.(czyt. poprawione) Wykosztowaliśmy się na własną profesionalną ekspertyzę geologa, który definitywnie stwierdził że nie ma mowy by to coś pozostało w fundamentach. "wykonawca" nie chce naprawić tzn chce ale po swojemu. Dlatego też w przyszłym tygodniu otrzymamy jego ostateczną odpowiedź ponieważ nasze prawniczki jeszcze raz ostati za razem wezwą go do naprawy. Ma na odpowiedź 3 dni. A potem wykonawca zastępczy. Tylko że troszkę dużo kasy trza na niego i zbieramy Ale mam nadzieję ze od marca ruszymy z dalszymi robotami. Zeszły rok to totalna porażka. oby ten był dużo lepsiejszy. Na razie nic nie pisze w dzienniku bo aż wstyd i na budowę nie chce mi się jeździć bo mam tego dość więc zdjeć dachu nie mam jeszcze zrobionych ale mam nadzieję że wkrótce zrobię. tylko nie wiem kiedy i jak bo tak licze że jeszcze 2 tygodnie i się rozdwoję. Pozdrawiam wszystkich P.S. KaEmDzięki za drogocenne informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 30.01.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 No to sie doczekaliśmy Śliczny dach , wygląda elegancko i solidnie. Firma dachowa to się Wam na prawdę udała. Zobaczysz, że z nastaniem wiosny reszta problemów sie tez rozwiąże, a Wy będziecie to miło wspominać w powiększonym gronie . Życzę szczęśliwego szybkiego i bezbolesnego rozwiązania No i nie ukrywam, że pilnie będę śledzić informacje o najmniejszym budowlańcu Pozdrawiam Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agwapi 30.01.2008 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Dzięki śliczne Do_rota za pocieszenie !!!:-)Obyś miała rację ale to w ciagu tygodnia będzie wiadome tzn czy uda się z wiosną ruszyc z kopyta. NA razie trzymajcie kciuki pls. I dzięki za życzenia szybkiego rozwiązania - oby takie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 30.01.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Witam, witam i o zdrowie pytam.... boćka wyparuję .... .... no i dachu gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agwapi 30.01.2008 22:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 YreQ boćka wzieli na przetrzymanie tzn. Zwineli i wywieźli gdzieś na śląsk dojakiegoś schroniska. Ale jak tylko przylecą to im powiem o Tobie . Dzięki za pochwałę dachu . A co do zdrowia to ......ciężko mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 31.01.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 YreQ boćka wzieli na przetrzymanie tzn. Zwineli i wywieźli gdzieś na śląsk dojakiegoś schroniska. /quote] a ja czekam i czekam i wzywam go z daleka Już niedługo będzie ci lżej ... kciuki trzymam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 01.02.2008 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 No proszę jaka wojowniczka Porodówka za progiem , a tu taki duch walki No i dobrze niech wiedza , że nie można inwestora w kanał puszczać. Oszczędzaj siły, i niech maluch się nie denerwuje. Życzę zdrówka Pa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agwapi 01.02.2008 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Do_rotka Powiem Ci szczerze że się nie denerwuje bo i czym tym ze wygram. A że tamten chłop głupi to jego sprawa. Ja już doczekac się tych rozpraw nie mogę bo wredna się zrobiłam ( oczywiście w stosunku do niego) i mam ochotę uprzykrzyć mu życie Co do porodówki to fakt zbliża się W sumie to już bym chciała być po, tylko nie jutro bo z tą nową firmą gadamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaEm 05.02.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 ------- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agwapi 05.02.2008 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 KaEm wszystko zostłao dokładnie przeliczone. W związku z tym, że zastosowaliśmy dodatkowy wieniec nie ma powodów by się bać( odpowiedni rozkład obciążeń na wieniec.W projekcie nie ma drugiego wieńca w związku z tym alby nie było zbyt dużego nacisku na ścianki kolankowe zastosowano dodatkowe podpory. Zresztą sam wiesz że dach jest przemiarowany. Jesteśmy naprawdę spokojni. Lepszej firmy w okolicy niet( robili dac dla Zamku w Pszczynie) między innymi. Dają wieczystą gwarancję no i dach przetrwał ostatnie wichury . Co do wylewek to chyba nie bedzie:-) Prawdobodobnie płyty OSB - ciekawe skąd mamy ten pmysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaEm 05.02.2008 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 ------ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 08.02.2008 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Aguś trzymj się dzielnie kobieto. Stres jest ostatnią rzeczą jaka jest teraz WAM potrzebna. Duzo siły i spokoju. Wszystko się ułoży. Popaprańcy dostaną po uszach. Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agwapi 08.02.2008 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 YreQ Dzięki śliczne. Generalnie to się nie źle ale są takie momenty jak wczoraj że bym zabiła. Mój młody bedzie miał pewnie awersje do budowlańców. A tak poważnie to się staram nie denerwować. Robie co mogę, a że dostanie głąb po łbie to wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaEm 20.02.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 -------- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts