Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika agwapi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 164
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

KaEm Wygląda i brzmi całkiem apetycznie. :-) Pomyśle tez nad takim rozwiązaniem z tym że chciałabym w zimie dogrzewać ale to się jeszcze obaczy. Co do słupa to prosiliśmy naszego wykonawcę i inżyniera by tak pozmieniali (przeliczyli ze względu na wytrzymałość itd) by go nie było i nie ma :-). Kurcze nie wejdę teraz na poddasze (9 miesiąc ciązy) by zrobić zdjęcia ale jak tylko bedę mogła to pokarzę. Mam prośbę taką straszną czy mógłbyś m i posłać na prv info ile m2 potrzebowałeś wełny?? I jakiej grubości dawałeś?? jeśli oczywiście nie jest to tajemnica :-)Dzięki

No witam Yreq :-)

Dzięki za zainteresowanie. Jeśli chodzi o brzuch to rośnie ale już nie długo, zdrówko też może być nie narzekam a co do budowy, hmmm Dom jest przykryty. Jeśli chhodzi o sprawę naprawy chudziaka i wymiany podbudowy to może nie stoi w miejscu ale jak na razie nie jest nic zrobione.(czyt. poprawione) Wykosztowaliśmy się na własną profesionalną ekspertyzę geologa, który definitywnie stwierdził że nie ma mowy by to coś pozostało w fundamentach. "wykonawca" nie chce naprawić tzn chce ale po swojemu. Dlatego też w przyszłym tygodniu otrzymamy jego ostateczną odpowiedź ponieważ nasze prawniczki jeszcze raz ostati za razem wezwą go do naprawy. Ma na odpowiedź 3 dni. A potem wykonawca zastępczy. Tylko że troszkę dużo kasy trza na niego i zbieramy :( Ale mam nadzieję ze od marca ruszymy z dalszymi robotami. Zeszły rok to totalna porażka. oby ten był dużo lepsiejszy.

Na razie nic nie pisze w dzienniku bo aż wstyd i na budowę nie chce mi się jeździć bo mam tego dość więc zdjeć dachu nie mam jeszcze zrobionych ale mam nadzieję że wkrótce zrobię. tylko nie wiem kiedy i jak bo tak licze że jeszcze 2 tygodnie i się rozdwoję. :-)

Pozdrawiam wszystkich

P.S. KaEmDzięki za drogocenne informacje :-)

No to sie doczekaliśmy :D :D :D

Śliczny dach , wygląda elegancko i solidnie. Firma dachowa to się Wam na prawdę udała. Zobaczysz, że z nastaniem wiosny reszta problemów sie tez rozwiąże, a Wy będziecie to miło wspominać w powiększonym gronie .

Życzę szczęśliwego szybkiego i bezbolesnego rozwiązania :wink: :wink: :D

No i nie ukrywam, że pilnie będę śledzić informacje o najmniejszym budowlańcu :wink:

Pozdrawiam

Dorota

Do_rotka Powiem Ci szczerze że się nie denerwuje bo i czym tym ze wygram. A że tamten chłop głupi to jego sprawa. Ja już doczekac się tych rozpraw nie mogę bo wredna się zrobiłam ( oczywiście w stosunku do niego) i mam ochotę uprzykrzyć mu życie :-) :D :lol:

Co do porodówki to fakt zbliża się :-) W sumie to już bym chciała być po, tylko nie jutro bo z tą nową firmą gadamy :-)

KaEm wszystko zostłao dokładnie przeliczone. W związku z tym, że zastosowaliśmy dodatkowy wieniec nie ma powodów by się bać( odpowiedni rozkład obciążeń na wieniec.W projekcie nie ma drugiego wieńca w związku z tym alby nie było zbyt dużego nacisku na ścianki kolankowe zastosowano dodatkowe podpory. Zresztą sam wiesz że dach jest przemiarowany.:-) Jesteśmy naprawdę spokojni. Lepszej firmy w okolicy niet( robili dac dla Zamku w Pszczynie) między innymi. Dają wieczystą gwarancję no i dach przetrwał ostatnie wichury :-). Co do wylewek to chyba nie bedzie:-) Prawdobodobnie płyty OSB - ciekawe skąd mamy ten pmysł :lol: :roll: :oops:

• 2 weeks później...