johana 20.02.2008 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Witaj agwapi,cieszę sie, że założyłaś dziennik Apsa-111 bo spośrób setek projektów i calej zimy w necie na razie jest moim faworytem i bede z azapartym tchem sledzic twoja budowe. Mam tak jak ty wjazd od zachodu i wzwiazku z tym myslalam o paru zmianach. Zadaszeniem tarasu istniejacego w projekcie chce powiększyć pokój, natomiast w salonie wstawic duze okno od przodu, a w jadalni wyjscie na taras z boku. Co Ty na to? Wiesz kompletnie inaczej wyglada to wszystko na papierze niż w realu. Napisz proszę czy uwazasz birac pod uwagę wielkośc pomieszczen i wygode komunikacji, że to jest dobre ozwiazanie? Może KaEm sie wypowie na ten temat, bo tez juz spaceruje w realu po 111stce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johana 20.02.2008 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Mam jeszcze pytanie do Was ja tez bede kredytowac budowe i chcialabym oszacowac koszt. Jaka warosc wyceniłas do banku i za jaki stan budowlany? Bede wdzieczna tez za info ile kosztował Was dach, bo do prostych raczej nie należy. I niestety obawiam sie go i na razie dlatego mysle o zakupie 111stki chociaz rozklad pomieszczen dla mnie jest idealny. KaEm jesli moglbys przysłac mi na priva swoje kalkulacje byłoby super. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaEm 21.02.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 [---------- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johana 21.02.2008 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Dzięki KaEm, wiesz tak sobie własnie mysle,ze chyba jednak zrobię indywidualny projekt na bazie 111tki. Bo jest piękna po prostu Te dodatkowe koszty myślę, że szybko sie zwróca jesli architekt mi uprości pewne konstrukcje i dostosuje do konkretnej działki i materiałów. Jednak przestrzen salonu jadalnie i kuchni (u mnie bedzie wyspa miedzy kuchnia z jadalnia a nie scianka) bedzie skopiowana. Co do tarasu mam tylko problem. Mam wjazd od zachodu i dom byłby w głębi działki czyli główny ogród i najładniejsze widoki będą z frontu domu. Dlatego wydaje mi sie ze tu własnie powinien byc taras, a ten taras który jest w projekcie jest jakby z tyłu, biorąc pod uwagę oczywiście moja sytuację. Dołożenie okien na przednim załomie pomiędzy jadalnia a salonem i zrobienie tarasu w tym osłonietym przednim narożniku uważasz za dobry czy kiepski pomysł? Skoro mieszkasz jak piszesz przesli jakies fotki? Umieram z ciekawości i mam wyłącznie dobre intencje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 24.02.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Hej koleżanko, co to za cisz, czyżby już was było więcej. Czekam z niecierpliwością na jakieś informację , co u was słychać. Serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agwapi 24.02.2008 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 tak na szybko . Jest nas więcej od środy tj 20.02.2008 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 24.02.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Gratulacje Cieszę się bardzo, rozumiem , że nie masz teraz czasu, jeszcze raz pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agwapi 24.02.2008 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 NO dzięki Do_rotka !!! CZsau mało myśle jednak ze za jakiś tydzień to wszystko ogarnę to coś więcej popiszę. I pozaglądam tam gdzie powinnam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 24.02.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Jak poczytałam o tych 2 bloczkach na godzinę na pracownika to aż mnie coś ścisnęło w środku Ale teraz piękny dom Bardzo ładny dach. I czekam na zdjęcia kolejne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johana 24.02.2008 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Ja również przyłączam sie do gratulacji dużo zdrówka dla mamy i maluszka no i .......pięknej wiosny na spacerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johana 24.02.2008 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Hehe.......zapomniałam dodać .....i swobodnego biegania po poddaszu i wszelkich schodach na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agwapi 25.02.2008 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Dzięki śliczne Johana przyda się ta pogoda!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johana 25.02.2008 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 agwapi te 850 zł za gaz to za co konkretnie? mnie gazownia samej umowy przyłączeniowej zaspiewała 2 tys plus za pociagniecie gazociagu 40 mb w drodze kolejne 3 tys i jeszcze około 8 tys wycenili gaz na działce z rozprowadzeniem do trzech punktów w domu opłaty zawieraja projekty oczywiscie obłed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agwapi 25.02.2008 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 U mnie projekt przyłącza gazu z rozprowadzeniem - 2 pkty w domu kosztował- 300 zł Samo przyłącze tj jakieś tak molumny, zawory rura gazu z robocizną itd kosztowała te 800 zł. za umowę przyłączeniiową chcą 100 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johana 25.02.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 A ile mb masz tego gazociagu w ziemi? A swoja droga ciekawe czy te umowy przyłaczeniowe sa objete jakims taryfikatorem ustawowym, bo gazownie sa przeciez chyba instytucjami panstwowymi. U mnie za 2ty u Ciebie 100zł niezła roznica, a to w sumie opłata za nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agwapi 27.02.2008 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 KaEm NAsz kierbud jest konstruktorem, architektem i takie tam pierdoły ma. W każdym bądż razie wszystko jest przeliczone naciski od jak to ująłeś podwalinek rozchodzą sie na 1,5 m wokoło. A jeśli chodzi o długie podwaliny to wiele nie wnoszą powstaje wówczas efekt tzw łódki, nacisk na środek a krańce do góry. Poza tym dach jest przeprojektowny - zmieniony kąt nachylenia dachu o 1 stopień plus rozmieszczenie słupów inne niż w projekcie- np odległości między nimi się różnią. Jeśli chodzi o duży słup to naciski boczne utrzymują go w pozycji i nie ma szans by drgnął. Pytaliśmy nie tylko naszego kierbuda ale właściela firmy która nam to robiła. Gościu też ma uprawnienia i potwierdził dosłowanie to co kierbud powiedział.Tak zę jesteśmy spokojni. A jeśli codzi o OSB w łazience - to jest to powszechnie stosowane - trzeba dac folię w płynie i płytki na elastycznym kleju układać. Zastanawialiśmy się nad tym w moim starym domku, gdzie chcieliśmy adaptować poddasze. adaptowaliśmy tylko część do łazienki nie doszliśmy bo zaświtał nam własny domek. Nefer dzięki śliczne. Ja teraz jestem troszkę "uziemiona" więc może przy okazji wprawionych okien będę już w stanie wkleić to co trzeba johana nie chcę zamotać bo być może coś pominęłam, ale ostatnio gościu z gazowni nam tak powiedział ze tyle to będzie kosztowało. A rury w ziemi będzie jakieś 8 m - tak ze nie wiele. A przyłącze robił gościu który jest kurcze by nie zapeszyć wyjątkowo tani. Np jakaś tam kolumna gazowa kosztuje 250 zł a on zrobił za 150 itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johana 27.02.2008 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Agwapi a ten twój śliczny daszek (którego konstrukcja męczy mnie niezmiernie ) ile Cie kosztował Za dwa tygodnie daję projekt do wyceny poleconej firmie z łodzi. Jestem ciekawa czego się spodziewac Nie mogę się doczekać więcej fotek Moze cykniesz tez cosik ze środka? Masz identyczne kierunki na działce nie myslałas o okienku w salonie z zachodu? Co ty na taki pomysł? Ja tak sobie mysle zeby w jadalni zrobic rozwirne okno i taras z przodu domu w załomie miedzy jadalnia a salonem. Marzy mi sie taki stół z wielkim oknem i poranna kawa przed robota, prawie w ogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agwapi 28.02.2008 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Oj daszek kosztował nie mało bo aż 70 tyś ale mam naprawde najwyższej jakości materiały. Folia nie byle jaka i cała reszta mogłabyć tańsza ale postawiliśmy na jakość w końcu to na całe życie. Co do okna dodatkowego w salonie to myślałam ale stwierdziłam ze przez to salon bedzie nie ustawny. Tak za bardzo nie jest a co dopiero gdyby dac dodatkowe okno. O tarasie też myślałam z przodu ale stwierdziłam ze nie chce pić kawy jak sąsiedzi łypią wzrokiem co mam w kubku. Wystarczy ten co mam zresztą tak większość czasu będę spędzać w części zadaszonej tarasa. Zdjęcia ze środka wkleje jak zrobie po wprawieniu okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 28.02.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 tak na szybko . Jest nas więcej od środy tj 20.02.2008 . Czyli dobrze, że nie było mnie wcześniej bo bym pozarażała. OGROMNIE SIĘ CIESZĘ Uściski dla Was wszystkich ( czekam na bociana w dalszym ciągu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agwapi 28.02.2008 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 YreQ Ja też czekam na boćka co by go wysłać w odpowiednie miejsce A tak poza tym to dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts