pafo 03.03.2008 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Jestem właśnie na etapie fundamentów własnie w tym domku, a moje pytanie jest takie: Jak zrobiliście kanał nawiewny pod posadzką ? Chodzi mi o to że jeśli ma być on pod posadzką no to w (np . pomieszczeniu gospodarczym) nie będzie na ścianie tylko w podłodze. Jak macie to zrobione czy robiliście jakies załamania żeby wyszło w ścianie , czy normalnie macie w podłodze ???????? z góry dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaEm 03.03.2008 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaEm 03.03.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Jestem właśnie na etapie fundamentów własnie w tym domku, a moje pytanie jest takie: Jak zrobiliście kanał nawiewny pod posadzką ? Chodzi mi o to że jeśli ma być on pod posadzką no to w (np . pomieszczeniu gospodarczym) nie będzie na ścianie tylko w podłodze. Jak macie to zrobione czy robiliście jakies załamania żeby wyszło w ścianie , czy normalnie macie w podłodze ???????? z góry dzięki za odp. Kanał pod posadzką zrobiłem pod posadzką... OCB.. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agwapi 04.03.2008 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Witaj pafo HM y ten kanał też mamy pod posadzką tak jak w prohjekcie. KaEm a jak rozwiązałeś sprawę opasek drzwiowy h przy futrynach?? W sypialni i w pokoju obok?? Wg projektu ściany są tuż przy otworze drzwiowym. ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaEm 07.03.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 ------- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agwapi 24.03.2008 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 dla tych co jeszcze przed budową: jeśli chcecie zastosować regulowane ościeżnice - musicie to wcześniej uwzględnić. W innym przypadku pozostają standardowe ościeżnice - nawet taniej i w sumie nie będzie tak ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaEm 26.03.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 -------- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 26.03.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Witam po Świętach Ładne chłopaki - konkret bocian przylatywał Co następnego w planach na budowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 27.03.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Domek śliczny , ale zdjęcie twoich pociech bije wszystko na głowę.Masz śliczne dwa skarby.Ciesze sie , że udało sie wam wyjść z problemów z tym pseudo budowlańcem . teraz to już będzie z górki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agwapi 27.03.2008 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 no nie tak z górki Do_rotka ze sądem będą jaja :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agwapi 13.04.2008 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 jeśli chodzi o poddasze to całkiem sporo miejsca tam jest. Nie podnosiliśmy ścianki kolankowej o pustaka ale zrobiliśmy dodatkowy wieniec pod murłatę. W projekcie szpilki wychodzą z wieńa od stropu a my dorobiliśmy jeszcze jeden wieniec- to troszkę podniosło ściankę. Kąt dachu został zmieniony również o bodajże stopień. A poza tym bez zmian. Dodatkowe okna są z dwóch stron. W przyszłości na górze będzie łazienka co najmniej 2 pokoje i strych nad garażem "na opony". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaEm 24.04.2008 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 25.04.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Odwiedziłam i widzę, że wszystko w porządeczku i do przodu.A jak się ma najmniejsza pociecha? Pozdrawiam Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agwapi 25.04.2008 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Do_rotko witaj -) Do przodu powoli ale do przodu czekam na tynkarzy a potem szybciutko instalacje A pociecha rośnie rośnie - mogłaby już chodzić i mówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 27.04.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 Witam, dawno nie zaglądalam do Twojego dziennika i widze że robota idzie pelną parą, ja swój dziennik usunęłam mąż miał pretensje że wszyscy znajomi wszystko czytają i wiedza ile na co wydaliśmy. Mogę tylko powiedzieć że idziemy prawie łeb w łeb, mamy juz ocieplenie, elektryke, hydraulike, kończą nam tynki a po tynkach bedzie ogrzewanie i wylewki, w międzyczasie robi się podbitka żeby można bylo położyć strukture, również jak wy czekamy na drzwi zewnetrzne my braliśmy OBST i na brame garażowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaEm 28.04.2008 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agwapi 28.04.2008 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 KaEm tak jak wcześniej pisałam - chyba Mieliśmy od zera liczony dach. Wraz ze zmianą kąta nachhylenia, zmianą położenia słupów itd. Dlatego mój dach ma jak to określiłeś podwalinki i mniej słupów. JA szczerze powiedziawszy zapomniałam o tym zupełnie dopiero po lekturze twoichh doświadczeń i rozmowie z kierbudem nas olśniło. Nawet projekt mamy w domu a do niego nie zaglądaliśmy. . Wszystkie (za wyjątkiem 2 słupów ) stoją na ścianach nośnych w nieco innym położeniu niż pierwotnie. Tak czy inaczej nic już nie zmienię. Nie wiem jeszcze jak i kiedy bedę adaptowała poddasze więc problem jeśli sie pojawi ( a nie powinien) bo dodatkowo dawane były jeszcze siatki zbrojące mimo ze w projekcie tego nie ma o czym też zapomniałam to bedę myślała później. Twoje uwagi są niezwykle cenne w końcu jaesteś dużo przede mną jeśli chodzi o budowę i przede wszystkim dla tychh którzy czytają ten dziennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaEm 29.04.2008 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agwapi 08.05.2008 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 No myślę że lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaEm 09.05.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts