aniqa1982 31.01.2015 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Ja od 6 mcy użytkuję identyczne parapety-botticino i dam radę, bo sama to u siebie zauważyłam. Trzeba uważać co się stawia na parapecie. Zlew mam przy oknie w kuchni i postawiłam sobie z czymś malutki spodek od filiżanki. Następnego dnia zauważyłam ślad po być może mokrym spodku, który nie da się usunąć.A przynajmniej ja nie wiem jak.Teraz juz uważam i nic tam nie stawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 31.01.2015 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 A impregnowaliście parapety ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 31.01.2015 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 A czym najlepiej zaimpregnować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 31.01.2015 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Aniqa, powaznie? Ty masz u siebie konglomerat? u mnie ktos rozlal kawe i kubek byl przyklejony do parapetu do takiego stopnia, ze wszystko zaschlo (nie zawsze bylam na budowie) i zeszlo u mnie bez problemu..slad nie zostal..a mam jasny kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 31.01.2015 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Nie wiedziałam że się impregnuje czymś. Poważnie został mi ślad i nie wiem z czego. Po prostu trzeba uważać i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 31.01.2015 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Nie wiem jak przy konglomeracie ale ja zarówno granitowe jak i marmurowe parapety i blaty ( w kuchni i łazienkach ) impregnowałem PM90 i po 1,5 roku zero problemów z palmami ( a kwiatków trochę stoi i inne rzeczy też ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 31.01.2015 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Musze popytac o to, bo szkoda mi parapetów.To była jednorazowa niespodzianka, ale nigdy nic nie wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 31.01.2015 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Sprawdź czy ten środek który podałem nadaje się do konglomeratów - nie jest tani ale skuteczny. PZDR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2905 01.02.2015 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Sprawdź czy ten środek który podałem nadaje się do konglomeratów - nie jest tani ale skuteczny. PZDR. konglomerat tez się impregnuje, koleżance został ślad bo własnie impregnacji nie zrobila kup ten środek o którym tu pisza i zaimpregnuj i problem z glowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 01.02.2015 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Nie wiedziałam że się impregnuje czymś. Poważnie został mi ślad i nie wiem z czego. Po prostu trzeba uważać i tyle. no to ja juz nie wiem co ja mam...ale myslalam ze tez konglomerat.. lakierobejca sie tez na nim rozlala i nie bylo problemu z pozbyciem sie plam... nie impregnowalismy parapetow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 01.02.2015 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Dzięki, poczytam o tym preparacie. Mel specjalnie przeglądałam wszystkie parapety i pomimo doniczek z kwiatami nie ma żadnych śladów. Tylko w kuchni mam. A podczas wykańczania tez wszystko się stawialo i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw1977 05.02.2015 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 (edytowane) Konglomerat na zewnątrz się nie nadaje i proszę nie słuchać opinii że to żywica i nie wymaga impregnacji.... Ceny konglomeratu zaczynają się od ok. 220 zł brutto za m2 a i granit można w tej cenie kupić. Pozdrawiam Leszek MODEROWANO Edytowane 10 Marca 2015 przez finlandia reklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.02.2015 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Konglomerat na zewnątrz się nie nadaje i proszę nie słuchać opinii że to żywica i nie wymaga impregnacji.... my piszemy o wewnetrzych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw1977 05.02.2015 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Najlepszy do kamieni będzie anty-flek niemieckiej firmy akemii. Jeżeli dużo jest stawianych kwiatków itp to impregnat musi być anty mydłowy. Koszt takich impregnatów nie może być większy niż 100 zł/lt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw1977 05.02.2015 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 do wewnętrznych tak ale wcześniej był wpis o zewnętrznych. W sumie to nie wolno zakładać konglomeratu na zewnątrz ponieważ od mrozu żywica rozwarstwi się i parapet popęka a dodatkowo w pory wejdzie brud i po 1 zimie będzie wyglądał "źle". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.02.2015 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 lw1977 uwazaj zebys nie dostal ostrzezenia za reklame uwagi i inne informacje sa potrzebne na forum..ale reklamowanie sie-nie koniecznie, chyba ze ma sie PP, to wtedy mozesz szalec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.02.2015 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 (edytowane) Porada dotycząca środka jeszcze przejdzie, bo jest pomocna, ale stopka już nie łapie się w tych kategoriach. Reklamy są zabronione i trzeba ją zmienić nim zrobi to moderator... EDIT, lw jednak nie posłuchał i musiał mieć ingerencję. Małe sprostowanie: Płatny profil też nie może szaleć. Reklama w postach to reklama i generalnie jest na forum niedozwolona. Płatny profil pozwala jedynie na zamieszczenie ramki obok postów. Edytowane 10 Marca 2015 przez finlandia uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmroczek 10.03.2015 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 (edytowane) Ja mam parapety MODEROWANO z konglomeratu – taki dokładnie kolor jak na zdjęciu. Staram się właśnie o nie dbać i nie stawiać nic, co mogłoby zaszkodzić. Co do wyglądu – praktyczne rozwiązanie, bardzo ładne, co do dbania również. Podzielam opinię forumowiczów – dobry montaż to podstawa. Widziałem u znajomych montowane parapety, dość drogie – przez mężów albo psełdofachowców – dramat. Edytowane 10 Marca 2015 przez finlandia Reklama na forum jest niezgodna z regulaminem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubakuba 10.03.2015 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Konglomerat to moim zdaniem dobre rozwiązanie pomiędzy wyglądem i ceną. Sam mam u siebie sporo lat już takie parapety i jestem z nich zadowolony. Bardzo ładny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowatorsko 21.08.2015 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 (edytowane) A jakiś dobry granit MODEROWANO] możecie polecić na parapety? Edytowane 21 Sierpnia 2015 przez finlandia link reklamowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts