Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

konglomerat czy granit na parapet?

Recommended Posts

Ja od 6 mcy użytkuję identyczne parapety-botticino i dam radę, bo sama to u siebie zauważyłam.

Trzeba uważać co się stawia na parapecie. Zlew mam przy oknie w kuchni i postawiłam sobie z czymś malutki spodek od filiżanki. Następnego dnia zauważyłam ślad po być może mokrym spodku, który nie da się usunąć.A przynajmniej ja nie wiem jak.Teraz juz uważam i nic tam nie stawiam.

• Odpowiedzi 84
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie wiedziałam że się impregnuje czymś. Poważnie został mi ślad i nie wiem z czego. Po prostu trzeba uważać i tyle.

no to ja juz nie wiem co ja mam...ale myslalam ze tez konglomerat..

lakierobejca sie tez na nim rozlala i nie bylo problemu z pozbyciem sie plam...

nie impregnowalismy parapetow :no:

Konglomerat na zewnątrz się nie nadaje i proszę nie słuchać opinii że to żywica i nie wymaga impregnacji....

Ceny konglomeratu zaczynają się od ok. 220 zł brutto za m2 a i granit można w tej cenie kupić.

Pozdrawiam

Leszek

MODEROWANO

Edytowane przez finlandia
reklama

Porada dotycząca środka jeszcze przejdzie, bo jest pomocna, ale stopka już nie łapie się w tych kategoriach.

Reklamy są zabronione i trzeba ją zmienić nim zrobi to moderator... ;)

EDIT,

lw jednak nie posłuchał i musiał mieć ingerencję.

Małe sprostowanie: Płatny profil też nie może szaleć. Reklama w postach to reklama i generalnie jest na forum niedozwolona. Płatny profil pozwala jedynie na zamieszczenie ramki obok postów.

uzupełnienie

• 1 month później...

konglomerat1.jpg

Ja mam parapety MODEROWANO z konglomeratu – taki dokładnie kolor jak na zdjęciu. Staram się właśnie o nie dbać i nie stawiać nic, co mogłoby zaszkodzić. Co do wyglądu – praktyczne rozwiązanie, bardzo ładne, co do dbania również. Podzielam opinię forumowiczów – dobry montaż to podstawa. Widziałem u znajomych montowane parapety, dość drogie – przez mężów albo psełdofachowców – dramat.

Reklama na forum jest niezgodna z regulaminem.

• 5 months później...