Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Koliberka Basi Z.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 176
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witami w gronie pisarzy :D 9 lat walki z papierkami i pozlowniem na budowe :o Jesli was to nie zniechecilo to nic was nie zniecheci :D

Zycze samych budowlanych radosci i sukcesow. Wrzuc prosze rzuty domku- bedzie fajnie zobaczyc jak ma rozplanowane wnetrza. A wole oczko nad wejsciem zostawiacie? Jest to co prada bardzo drogie rozwiazanie, ale za to pieknie niezwykle :wink:

Witaj Iguś, :D

cieszę się bardzo, że wpisałas się do mojego dziennika. :lol: :p :)

Dziekuję za życzenia.

Oczywiście wrzucę rzuty pomieszczeń. Wole oczko pozostaje.

To prawada, rowiązanie bardzo drogie, ale strasznie na nie zachorowałam :wink:

Wole oko jest w naszej sypialni i obawialiśmy się, że będzie bardzo małe,

przez co sypialnia będzie niedoświetlona, wręcz norkowata.

Nasze obawy zniknęły po obejrzeniu domku "na żywo".

No, proszę, proszę, KOGO my tu widzimy :wink: :D . Witaj Pisareczko Basiu, witaj w rodzinie Dziennikarzy ! :D .

Cieszę się, że zdecydowałaś się na założenie swojego Dziennika Budowy. Baaardzo dziękuję za dedykację ! Jestem zaszczycona i wzruszona .... :oops: :p

Już to słyszałaś, ale powtórzę, że domek wybraliście piękny ! :D

Dzięki niewielkim zmianom w projekcie , jakie planujesz , będzie to bardzo funkcjonalny i wygodny dom. To wspaniałe, że udało się Wam zobaczyć Koliberka "na żywo". Taka wizja lokalna niezmiernie pomaga w podjęciu decyzji w dokonywaniu ewentualnych późniejszych zmian .

Co do okien , to myślę, że dobrze główkujesz, by je powiększyć (obniżyć ).

Dawaj większe i już się nie zastanawiaj :wink: :lol:

Kciukasy będę trzymać mocno! Niech się mury pną do góry !

POWODZENIA !!! :D :p

P.S. A wole oko być MUSI ! :wink: :D

Wole oczko jest piekne! Dom spory, ale na prawde ladnie rozwiazany. Mysle, ze zmiany jakie wprowadzacie dodadza mu na funkcjolanosci (najpier obejrzalam rzuty a pozniej przeczytalam twoje uwagi- wczesniej ogladajac je mialam takie same pomysly, wiec cos w tym musi byc :wink: ). Osobna lazienka dla gosci zawsze ulatwi im zycie.

Co do okien na dole... hmm.. ja akurat wiem po sobie, ze mialam okna moco przewymiarowane - tarasowe 250 x 240 (ktore zmiejszylam do 180 x 200) i trzy okna 150 x 150- zadniej sciany zew. nie mialam bez okien- wiec jedno wywalilam. I uwazam, ze nadal ma dobrze doswietlony salon. A dzieki temu okno nie bedzie mi sie prosto w tv odbijac. A na poddaszu dodawalam okna polaciowe- i tez nad klatka schodowa. Decyzje odnosnie okien musicie podejmowac w nawiazaniu do usytuowania wzgl. stron swiata, zacienienia na dzialce etc.

A dom na prade piekny!

Aguś, Aniu, Igo,

jak to wspaniale mieć własny dziennik i otrzymywać od Was komentarze :p

Forum to rzeczywiście wielka skarbnica. :D

Już sama Wasza obecność dodaje człowiekowi otuchy i chęci do walki z ekipami 8)

Cieszę się, że domek Wam się podoba. Mam nadzieję, że te wszystkie zmiany będą praktyczne i rzeczywiście spowodują, że dom będzie jeszcze bardziej funkcjonalny. Zobaczymy jak nam wyjdzie ta łazienka dla gości. Na początku myśleliśmy o podziale biblioteki na dwa jednakowe pokoje. Jednak już nawet na projekcie wyszły bardzo małe, zważywszy na skosy. W projekcie między tym pomieszczeniem a resztą domu jest różnica poziomów. My wyrównujemy poziomy, aby nie było żadnych progów. Przez to w biblioteczce będzie jeszcze niższa ściana kolankowa.

Basiu, a nie mówiłam, że fajnie jest mieć własny Dziennik ? :wink: :D

Co do biblioteki, to nie musi ona być bardzo wysoka, bo tam się siedzi i ... czyta książki :wink: 8) . A jeśli posłuży od czasu do czasu za pokój dla gości - to tym bardziej wysokość sufitu nie ma znaczenia, bo goście będą tam tylko spać (w pozycji leżącej) :wink: .

Uważam więc, że wysokość ścianki kolankowej nie ma tu większego znaczenia :wink: :lol:

A łazieneczka przy takim pokoiku przyda się na pewno :wink: . Miałaś dobry pomysł :D

Co do biblioteki, to nie musi ona być bardzo wysoka, bo tam się siedzi i ... czyta książki :wink: 8) . A jeśli posłuży od czasu do czasu za pokój dla gości - to tym bardziej wysokość sufitu nie ma znaczenia, bo goście będą tam tylko spać (w pozycji leżącej) :wink: .

:D Aguś mam nadzieję, że tylko w pozycji leżącej :lol:

Jeśli jednak ściana kolankowa wyjdzie zbyt nisko, zrobimy tam pokój survivalowy, czyli od drzwi wejściowych aż do łóżka trzeba będzie się czołgać :roll: :wink:

Witaj Kasiu,

cieszę się, że tutaj zawitałaś :D .

To fakt, budowa przewraca nasze spokojne, sielankowe życie kompletnie do góry nogami 8) .

Nie wiem czy Wy tak też macie, że budzicie się i zatanawiacie po co to wszystko :roll:

W pierwszym tygodniu budowy myślałam, że zapewne oszalałam porywając się z motyką na księżyc. W ogóle mnie ta budowa nie cieszyła. Bałam się strasznie tego, że nagle wszyscy ode mnie oczekują miliona rzeczy i decyzji, do których przecież się przygotowywałam, ale jednak...przerażona byłam.

A jak to u Was jest/było? Może tylko ze mną coś nie tak :o

Kciuki bardzo, bardzo się przydadzą.

A wszystkim nam życzę trafnych decyzji i samych najlepszych fachowców na budowie :wink:

Basiu, zadaję Ci zadanie domowe - chciałabym zobaczyć Twojego nowego awatarka (Emblemat). I jakiś kolorowy wybierz , bo tak szaro przy Twoich postach :roll: 8)

Ciekawa jestem jaki wybierzesz :wink:

Ach Aguś,

Ty to mnie zawsze do "grzechu" :wink: namówisz. Dziś siedziałam i szukalam emblematu. Gruszka bardzo mnie rozbawiła, ale nie bardzo chyba do mnie pasuje :lol:

Chociaż ciśnienie mam niskie i często, gęsto chce mi się spać :roll:

Myślałam jeszcze o takim:

http://animowane-gify.ceneos.info/pliki/rzeczy/pieniadze/2007020811461638.gif

Chociaż materailistką raczej nie jestem :wink:

No i jak? Który wybrać?