Adriano Komputero 14.05.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Basiu, pozwól, że najpierw pogratuluję Ci 300-nego postu . Od tej pory jesteś już Stałym Bywalcem Zadanie domowe odrobiłaś na piątkę z plusem . Gruszeczka jest prześmieszna , a jej kolorku trudno nie zauważyć . Myślę, że zdecydowałaś się na dobrą kolejność - najpierw jesteś "Gruszeczką" , bo na początku swojej budowlanej drogi jesteś zaspana i trochę skołowana . Kapelusz z forsą przyda się z pewnością pod koniec budowy, więc emblemat schowaj na później . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 14.05.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 kaloszki musisz miec koniecznie!!! ALe masz fajnie- ja chyba najmilej wspominam etap powstawania murow Wszystko bylo takie piekne, szybkie, bez problemow U mnie ten etpa byl bezstresowy Tego i tobie zycze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 14.05.2007 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Basiu, pozwól, że najpierw pogratuluję Ci 300-nego postu . Od tej pory jesteś już Stałym Bywalcem Kurcze, Aguś Ty to masz oko. Ja nwet nie zauważyłam, że jestem Stałym Bywalcem Dzięki Ci bardzo. No to zostaję "Gruszeczką". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 14.05.2007 23:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 kaloszki musisz miec koniecznie!!! ALe masz fajnie- ja chyba najmilej wspominam etap powstawania murow Wszystko bylo takie piekne, szybkie, bez problemow U mnie ten etpa byl bezstresowy Tego i tobie zycze! O tak kupię koniecznie kaloszeczki w kwiateczki U mnie mury dopiero będą powstawały. Na razie ekipa "walczy" na innej budowie. Jejku, jak wrócą do mnie to dopiero będzie się znowu działo Kiedyś szef mojej ekipy powiedział "będzie Pani ciężko, ale ja myślę, że Pani da radę". A jasne, że dam. Co mam nie dać Za życzenia baaardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 14.05.2007 23:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Czasami nie mogę dostać się na grupy dyskusyjne. Czy Wy też miewacie u siebie takie problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 15.05.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Wczoraj miałam niesamowite kłopoty z nadaniem postu - strasznie długo trwało jego wysyłanie. Ale zwykle działa wszystko OK. Może to wina burzy z piorunami, która przechodziła wczoraj nad miastem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 15.05.2007 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 No właśnie miałam te same problemy. Zapewne to burza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 17.05.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Basiu, z bankami niestety się nie wygra - jesteśmy na straconej pozycji . Współczuję kłopotów z uzyskaniem kredytu, ale tak już jest , że zanim człek go otrzyma musi wiele się "nachodzić" i czasu też duuuużo musi upłynąć . Ale jak już zostanie kredycik przyznany, to radość jest wielka , a i robota rusza z kopyta Gratki szafeczki prądowej ! To niezwykle ważna rzecz ! Trzymam kciukasy za kredycik ! (mocno) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 17.05.2007 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Aguś, dziękuję za kciuki. Bardzo się przydają Cały czas myślę o Waszej przeprowadzce. Czy już coś znaleźliście przejściowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 17.05.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Tak mnie dzisiaj uszy piekły - a to Twoja sprawka Mam nowe wiadomości, ale o tym napiszę (niebawem, bo nie chcę zapeszać)w swoim Dzienniku Pozdróweczka ! (kciuki nadal bardzo mocno trzymam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 18.05.2007 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Tak mnie dzisiaj uszy piekły - a to Twoja sprawka Mam nowe wiadomości, ale o tym napiszę (niebawem, bo nie chcę zapeszać)w swoim Dzienniku A no moja sprawka, a jakże Czekam niecierpliwie na te nowe wieści. A może już są? Zaraz lecę do Twojego Dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 18.05.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Ukłony, niskie ukłony dla szanownej pani inwestorki Basiu, zmiany które planujecie są jak najbardziej wskazane, dobrze kombinujecie Mi się bardzo podoba układ pomieszczeń, teraz żałuję, że kotłowni nie mam w garażu (ze względu na hałasy), no i spiżarka, i garderoba przy wiatrołapie - marzenie Co do wielkości okien, to trudno jednoznacznie się wypowiedzieć.... Zależy to od stron świata. U nas w salonie (mamy zamknięty, tzn. oddzielony od kuchni) jest jedno okno 180x150 (niedzielone, nieotwierane) i drzwi tarasowe 240x230. Salon ma 31 m2, okno jest od południa, drzwi od zachodu. Światła dużo, trochę nawet się martwiłam, że za dużo, że w lecie będzie grzać przez te drzwi tarasowe, ale teraz zauważyłam, że słońce jest wyżej, więc mniej go wpada do salonu (taraz mamy zadaszony). Za to w jeszcze niedawno na podłodze było widać światło słoneczne po całej wysokości przeszkleń. Basiu, tak jak mówi Iga, murowanie ścian to bardzo fajny okres. Wszystko idzie szybko, zaczynają się wyłaniać kształty domu, można już "namacalnie" sprawdzić, czy nasze oczekiwania domek spełnia.... Aha - my też przechodziliśmy gehennę z kredytem. Niby braliśmy na budowę całości, ale pieniądze przyszły dopiero jakoś po zakończeniu stanu zero. Było to koszmarne dla mnie, bo trzeba było strasznie kombinować. I takie rozdarcie, z jednej strony człowiek się cieszył, że dużo przybywa, z drugiej - jest to stresujące, bo za chwilę trzeba płacić za nowe materiały, pracę majstrów itd... Trzymam kciuki za szybkie załatwienie kredytu! Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 19.05.2007 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Dominiko, napisałam Ci wczoraj odpowiedź, ale chyba była awaria serwera "Muratora", bo jej nie zachowało Niezmiernie mi miło, że do mnie zawitałaś Cieszę się, że podoba Ci się mój domek i rozkład pomieszczeń w nim. Przyznam, że jeśli chodzi o spiżarkę, to chciałam ją zlikwidować, na korzyść większego wiatrołapu. Już dzisiaj wiem, że bardzo bym tego żałowała. Bardzo dziękuję za to, że podzieliłaś się ze mną swoimi doświadczeniami na temat okien. U nas salon będzie od południowego-zachodu. Taras będzie zadaszony, więc nie wiem jak bardzo słoneczko będzie docierało do salonu. Przemyślę jeszcze raz wszystkie sugestie i uwagi. Napiszę Wam o ostatecznej decyzji. Nie mogę się już doczekać murowania ścian. Z jednej strony się cieszę z marazmu, bo brak kredytu powoduje, że nie czuję się stabilnie finansowo, z drugiej zaś patrzę na stan zero i mi smutno, że dom nie rośnie Kciuki bardzo mi się przydadzą. Dziękuję za nie A ja trzymam kciuki za Twoją przeprowadzkę i za to, żeby wykończeniówka Cię nie wykończyła. Dziewczyny!!! A tak swoją drogą to my jesteśmy prawdziwe MATKI POLKI Ze wszystkim sobie poradzimy. Takie zdolne jesteśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 21.05.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Basiu, trzymaj się, daj znać, jak sprawy się mają Z tym pisaniem postów na forum to rzeczywiście jakaś porażka ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 24.05.2007 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Niezmiernie mi miło, że tutaj zaglądacie. Bardzo Was proszę o uwagi i sugestie. Dziękuję i pozdrawiam, Basia z. Hmmm muszę przyznać, że bardzo szybko i sprawnie idzie Wam budowa domku. Dom na pierwszy rzut oka wygląda na dość solidny i bardzo funkcjonalny - też myśleliśmy nad domem piętrowym jednak ze względów finansowych musieliśmy się ograniczyć do parterówki. Będę śledził dalej Wasze postępy i jednocześnie zapraszam do mojego dziennika. Trzymam kciuki za wszystkie Basieńki (moja żona również Basia) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 24.05.2007 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 carringtontomas, witaj, witaj Aż tak szybko budowa u nas niestety nie idzie. Teraz mamy na budowie przestój, tylko ja uzupełniam dziennik, gdyż zaczęłam go pisać później niż rozpoczęła się budowa A propos Waszego projektu napiszę w Twoich Komentarzach. Za kciuki bardzo serdecznię dziękuję. I oczywiście pozdrawiam serdecznie żonę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 24.05.2007 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Basiu, trzymaj się, daj znać, jak sprawy się mają Z tym pisaniem postów na forum to rzeczywiście jakaś porażka ostatnio A więc jest tak: nasza ekipa przesunęła swój powrót do nas o dwa tygodnie Jak już do mnie wrócą to tak szybko ich nie wypuszczę Dzisiaj dostałam informację, że w poniedziałek podpisujemy umowę kredytową. Strasznie się denerwuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 25.05.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Basiu, jasna podbitka jest śliczna, ale jak sama zauważyłaś - szybciej się brudzi. Myślę jednak, że deskę możesz dać w kolorze rynien , bo wtedy nie będzie "rzucała się w oczy". O kolorze podbitki będziesz mogła wówczas zadecydować nieco później Gratki załatwienia umowy kredytowej !!! . Nic się nie martw - wszyscy jesteśmy na tym samym wózku Będzie dobrze ! P.S. A dlaczego szanowna Pani nie odbiera telefonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 25.05.2007 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Basiu, P.S. A dlaczego szanowna Pani nie odbiera telefonu? Aguś, przepraszam, włożyłam telefon do torebki jak szłam do Makro i zapomniałam o nim. Dopiero teraz wyjęłam skubańca No i chyba mój telefon nadaje się na emeryturę, bo w ogóle go nie słyszałam jak dzwonił, albo ja powinnam mieć aparat słuchowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 25.05.2007 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Basiu, jasna podbitka jest śliczna, ale jak sama zauważyłaś - szybciej się brudzi. Myślę jednak, że deskę możesz dać w kolorze rynien , bo wtedy nie będzie "rzucała się w oczy". O kolorze podbitki będziesz mogła wówczas zadecydować nieco później Gratki załatwienia umowy kredytowej !!! . Nic się nie martw - wszyscy jesteśmy na tym samym wózku Będzie dobrze ! Aguś, sugerujesz, aby deskę czołową dać w kolorze rynien, a podbitkę w innym? Myślisz, że to będzie dobrze wyglądało? Nigdy takiego rozwiązania nie widziałam. Rynny pewnie będą w kolorze dachówki. Jeśli chodzi o umowę kredytową, to masz rację, wszyscy jedziemy na tym samy wózku. Gorzej mają tylko Ci, którzy nie mogą dostać kredytu, bądź dostają mniej niż potrzebują. A ja się martwię, że bank "daje" nam tak dużo. Oj jestem problemowa jak nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts