Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Koliberka Basi Z.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 176
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ho, Ho, Hoo ! :o Ale lecicie z budową ! Już wejście główne zaprasza i łukowe okienka spoglądają na gości - Pięknie ! :D

Gratulki podpisania umowy na rekuperator i odkurzacz . My nie zdecydowaliśmy się na reku - będziemy wietrzyć :wink: :lol:

Bardzo fajne te sanitariaty. Widziałam na żywo i wzbudziły moje zainteresowanie, bo są nietypowe i nieoklepane. Firma Viellery &Bosh ma wiele ciekawych wzorów :wink: . Taka ceramika ozdobi każdą łazienkę :D

Też jestem bardzo ciekawa tego wykuszu z połączonymi oknami. To będzie efekt takiej panoramicznej szyby . Powinnaś już teraz zadbać o piękny widok :wink:

Trzymam kciuki za klej ! :wink:

Pozdrawiam cieplutko ! :D :p

Aguś,

z tym widokiem za oknem to najgorzej, bo najpierw musi wjechać ciężki sprzęt, żeby zniwelować skarpę przed oknem kuchennym :-? No chyba, że się zdecyduję na górskie widoki :wink:

Ceramikę widziałam oczywiście w Raab Karcher na Północnej. Wreszcie dotarłam do nich, gdyż musiałam kupić klej (taki sam, ale inny niż w Prestolu :wink: ). Kurcze przyznam Ci, że jestem bardzo mile rozczarowana tą hurtownią. Szkoda, że wcześniej z nich nie korzystałam.

Ale przede mną jeszcze wiele zakupów więc jest okazja to naprawić :D

A jak u Ciebie Aguś? Jak wykończeniówka? Kiedy pierwsza kawusia na tarasie w promieniach słońca?

Wczoraj u nas na działkę zawitał potencjalny klient mojego wykonawcy, który zamierza w przyszłym roku rozpocząć budowę domu,

niedaleko Ciebie :D

• 2 weeks później...
Witam :)

piekny dom..fajnie pisany dziennik :D

pozwole sobie czasem zajrzec ;)

powodzenia i tylko trafnych wyborow Wam zycze !

A witam, witam i dziękuję za te słowa, które są niczym balsam na moją duszę :D :wink:

Oczywiście zapraszam w skromne progi mojego Dziennika :p

O tak, marzę o wyłącznie trafnych wyborach :wink: Tylko czasem one muszą być zastępowane kompromisami,

gdyż portfel sie jakoś takoś kurczy :roll: :wink:

Basiu, jak fajnie, że macie już adres :D .

U nas do tej pory nie ma adresu :roll: . Nic na papierze nie mamy, bo Urząd jeszcze nie przydzielił numerów. Jednak przy uprzejmości Pani urzędniczki dowiedziałam się pod jakim numerem figuruje nasz domek. Także już go znamy, ale nie możemy jeszcze się nim posługiwać, bo nie jest zalegalizowany :wink:

Domek rośnie jak na drożdżach, a ekipa jest "na medal" :D .

Pogoda ma się niebawem poprawić, więc majstrom będzie cieplej :wink:

Pogoda musi sie poprawic nie na darmo mnie glowa boli :wink:

Ja adresu nie mam, tz mam ale tylko numer :lol: moja wioseczka liczy 500 mieszkancow, to nawet ulice nazw nie maja. Dziwnie jest bo glowna ulica ma nazwe, ale to jest ulica miejska tz prowadzaca z miasta, bo moja wioska jest za rondem :lol:

ps.. ceramika sanitarna miodzio, podobaja mi sie tez takie oble ksztalty 8)

Aguś,

no czyli adres już prawie macie :D Oby tylko zdążyli go zalegalizować przed Waszą wprowadzką, żebyscie mogli się zameldować :wink: No :p

Domek rośnie, rośnie, ale nie chcę ekipy zachwalać zbytnio przed końcem pracy.

Tak po cichutku to moge powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona. Budowa prowadzona jest czysto, dokładnie. A najważniejsze jest to, że wykonawcy myślą nad tym, co robią. Jeśli mają jakieś problemy, bądź daną rzecz można inaczej rozwiązać, dzwonią do mnie i pytają jak ja wolę. Dyskutujemy za i przeciw danemu rozwiązaniu i podejmujemy decyzje. Bardzo się z tego cieszę. W prawdzie wymaga to ode mnie ciągłej gotowości , żeby jak najszybiciej dotrzeć na budowę, ale co tam. Najważniejszy jest efekt. Ja telefonicznie niestety nie potrafię podejmować decyzji :( .

Najpierw musi być wizja lokalna :-?

Ja adresu nie mam, tz mam ale tylko numer :lol: moja wioseczka liczy 500 mieszkancow, to nawet ulice nazw nie maja. Dziwnie jest bo glowna ulica ma nazwe, ale to jest ulica miejska tz prowadzaca z miasta, bo moja wioska jest za rondem :lol:

To mieszkasz bardzo, bardzo kameralnie. Chciałabym mieszkać w wioseczce, która liczy tylko 500 osób. Jak byłam dzieckiem, jeździłam na wakacje do mojej babci, niedaleko Bydgoszczy. Tam rownież nie było ulic. Posługiwano się tylko nazwą wioski i numerem domu. I wszyscy się znali, pomagali sobie i było sielankowo. Lubiłam tam spędzać wakacje.

Ach,

Adrianko, dzisiaj ekipa mi powiedziała, że strop to chyba jeszcze z dwa tygodnie zanim zaleją :o . POnoć tak bardzo to jest pracochłonne. Miałam nadzieję, że to nastąpi w przysżłym tygodniu, no ale się przeliczyłam chyba.

Rozmowa z dekarzem odbyta. Z wyników jestem zadowolona. Tylko dodatkowo życzy sobie za wstawienie każdego okna połaciowego. Ogólnie jest Ok. Dzisiaj jeździliśmy po okolicy i oglądaliśmy pracę dekarza :D

...Rozmowa z dekarzem odbyta. Z wyników jestem zadowolona. Tylko dodatkowo życzy sobie za wstawienie każdego okna połaciowego. Ogólnie jest Ok. Dzisiaj jeździliśmy po okolicy i oglądaliśmy pracę dekarza :D

Basiu, czy to TEN dekarz 8) Jeśli tak - to się cieszę, jeśli nie-to cieszę się tym bardziej, że masz już poszukiwania za sobą :)

Basiu, czy to TEN dekarz 8) Jeśli tak - to się cieszę, jeśli nie-to cieszę się tym bardziej, że masz już poszukiwania za sobą :)

To nie TEN dekarz :wink: . Z TYM dekarzem spotkaliśmy się dzisiaj. No i mamy zagwozdkę, bo jest sporo droższy od tego wczorajszego, ale za to chyba bardziej czuje wygibaste dachy. Dla niego nie ma nawet problemu, aby wole oko zrobić z dachówki wielogabarytowej. Widzialam jego pracę na budynku jednej z naszych uczelni :D Nigdy wcześniej nie zwróciłam uwagi, że tam na dachu jest tyle wolich ok :o

No i teraz nie wiemy czy taniej i zaryzykować, że będzie super,

czy drożej i być może spać spokojnie :roll:

...o 20 zł/m2. Dach ma prawie 330 m2

To dużo, sama nie wiem. Jeśli prace obydwu są porównywalne to....???

...po co przepłacać :wink:

Jednak nie jest to takie proste. Diabeł tkwi w szczegółach.

A najgorsze jest to, że dekarz droższy (gdybym się na niego zdecydowała) robiłby mój dach po godzinach pracy, w soboty i niedziele :o Więc nie wiem czy przed zimą by skończył. No i masz babo placek :roll: