andrzej michał 26.06.2003 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 mam do wsypania okolo 70 cm piachu. czy mozna obrac taka technologie- wsypac od razu wszystki piach, murowac dalej sciany itd, a po dwóch miesiacach dopiero wylac beton,czy lepiej odrazu ubijac warstwami i zaraz zalac.czy mozna stosowac pierwsza metode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 26.06.2003 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Aby piasek zagęścił się sam na głębokość 70 cm potrzeba roku czasu, deszczu i skakania (to z moich obserwacji piachu nawiezionego pod taras). Zdecydowanie zagęszczaj płytą co 25 cm. Nie musisz zalewać chudziaka od razu, możesz po stanie surowym, ale przedtem ubij go jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 26.06.2003 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 jestem na etapie zasypywania piachem i wylewania. Robie to tak:zasypuję na głebokość 50cm. i ubijam skoczkiem ( ten co mam to zagęszcza piach do głębokści 60cm.) Następnie dosypuje piach i powtórnie zagęszczam skoczkiem. Potem B15 z gruszki.Powinno byc dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts