Żelka 13.05.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Córka siostry mojego męża ma nie długo 18 urodziny. Mój mąż jest też jej ojcem chrzestnym. Co w takiej sytuacji daje się jako prezent? Pytałam w rodzinie a wszyscy mówią, ze najlepiej pieniądze, tylko nie mówią ile. Mi to się tak średnio podoba, bo jakoś mi się nie kojarzy to z prezentem. Sama nie wiem. Z kolei kupić cos co jej się nie będzie podobało, to tez nie bardzo.... Co Wy robicie w takich sytuacjach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 13.05.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 ... cos , co pozwoli rozwijac jej zainteresowania , talent , itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 13.05.2007 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 ... cos , co pozwoli rozwijac jej zainteresowania , talent , itp. Hm, jednak pieniadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 13.05.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Mój mąż chrześniakowi "dał" w prezencie na 18-tkę kurs na prawo jazdy.Pieniądze można też dać w formie karty płatniczej - wpłacasz w banku jakąś kwotę, dostajesz kartę bankomatowo-płatniczą na tę kwotę, na okaziciela. Chyba lepiej wygląda, niż pieniądze w kopercie. A prezent taki "niepieniężny" to chyba lepiej uzgodnić z bezpośrednio zainteresowaną - nie będzie miała niespodzianki, ale będzie z niego zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 14.05.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Zegarek srebrny albo jakiś bajerancki, biżuteria, jakiś fajny rower, chyba że ma bardzo fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 14.05.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 zegarek , bizuteria , fajna wycieczka , oplacenie jakiegos kursu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 14.05.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Wszystko zależy od tego jaką kwotę chcesz przeznaczyć na prezent.Ja swojej chrześnicy kupiłam komplet srebrnej biżuterii i była bardzo zadowolona.Prezent to zawsze jakaś pamiątka a pieniądze się "rozejdą" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 14.05.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Mojej córce przed 18 tką rozjechała się komórka, więc uzgodniliśmy kwotę z chrzestnym , który koniecznie chciał dać jakiś prezent. Cena komórki przekroczyła umówioną kwotę, resztę dosponsorowała moja mama i córka ma porządną komórkę. Był to jedyny prezent jaki otrzymała, reszta to pieniądze w kopercie . Ja kupiłam dziecku chrzestnemu ładny komplet do herbaty, srebrne łyżeczki i zestaw dobrych herbat. Moja córka bardzo żałowała, ze nie dostała takiego prezentu. Kiedy zaproponowałam jej, żeby sobie kupiła z urodzinowych pieniędzy - oświadczyła, że to już nie jest to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 14.05.2007 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Dzieki wszystkim za propozycje. Na razie pytalam jej mame czy jest cos co ma w planie kupic, cos co by chciala miec.., jak nie powie, to chyba dostanie wlasnie jakis taki typowo kobiecy prezent w stylu komplet do kawy... Faktycznie ja nie pamietam od kogo dostalam pieniadze na slub, ale komplet do kawy mam do dzis i pamietam od kogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 16.05.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Myślę, że komplet do kawy nie pasuje na 18-tkę, na slub natomiast pasuje. Wskazany byłby bardziej osobisty prezent, taki tylko dla niej, a nie dla domu, np. piekne kolczyki albo oryginalny naszyjnik ze srebra czy zlota, u KRUKA lub w APARCIE mozna dostac takie piekne rzeczy .... Takie oryginalne rzeczy nosi sie przez pół zycia, a potem przekazuje córce lub synowej.... Mój syn ostatnio dał w prezencie swojej dziewczynie srebrna bransoletkę, która kupiłam ponad 30 lat temu, była bardzo zadowolona, bo teraz takich nie ma, stwierdziła, że to juz zabytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 17.05.2007 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Też bym się skłaniała ku jakiejś oryginalnej biżuterii , nawe jak teraz nie nosi to kiedyś na pewno założy . Która kobieta tego tak naprawdę nie lubi ? Pomyślałam też o jakichś markowych kosmetykach . Dobre perfumy , być może pierwsze w jej życiu , to jak obietnica dorosłości . I bukiecik kwiatów , temu żadna z nas się nie oprze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 17.05.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Też bym się skłaniała ku jakiejś oryginalnej biżuterii , nawe jak teraz nie nosi to kiedyś na pewno założy . Która kobieta tego tak naprawdę nie lubi ? Pomyślałam też o jakichś markowych kosmetykach . Dobre perfumy , być może pierwsze w jej życiu , to jak obietnica dorosłości . I bukiecik kwiatów , temu żadna z nas się nie oprze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 17.05.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Zdecydowanie biżuteria - z tego dziewuszki cieszą się najbardziej albo modny teraz odtwarzacz mp3 (jakiś lepszy model). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 17.05.2007 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Na razie mloda sie zastanawia a jesli sie na nic nie zdecyduje to chyba wlasnie bedzie cos typowo babskiego, na szyje, uszy i reke....Taki komplet jakby.... Poczekam jeszcze..., az nasza hip-hopowa tancerka da jakis sygnal... Naczynia ja nie interesuja. Jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 17.05.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Przychylam sie do bizuterii Ja od swojej chrzestnej na 18 dostalam wlasnie piekny, oryginalny srebrny komplet - kolczyki i pierscionek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba7207 17.05.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Odradzam elektronikę typu: mp4 oraz komórki. To wszystko tak się szybko zmienia, że za rok, dwa jest już starocią. Faktycznie może najlepiej np. kurs na prawo jazdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts