mahda 27.02.2002 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2002 Chcialabym go zlozyc ponownie w innym miejscu. Zalezy mi na nie potluczeniu kafli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.02.2002 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2002 Kilkanascie lat temu rozbieralam piec w swoim pokoju. To co mnie najbardziej zdziwilo, to to ze kafle odchodzily bardzo latwo po zdjeciu wierzchniej warstwy. Spoiny miedzy kaflami byly juz czesciowo powykruszane i nie bylo klopotu z ich wykruszaniem. Kafle dawaly sie latwo 'obluzowac', czasami trzeba bylo je nieco podbic (delikatnie) i wychodzily. Tyle o kaflach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlaniec 28.02.2002 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2002 Mahda - ponumeruj wszystkie elementy pieca naklejając nalepki na ich powierzchniach w porządku od 1 do ..... od dołu, porób zdjęcia tak aby widoczne były numerki. Rób tak nawet w trakcie rozbiórki, wprowadzając nowe swoje oznaczenia. Szkicuj, rysuj, rób notatki itd., itp., a myślę, że tak przygotowana dokumentacja pomoże Tobie nawet własnoręcznie złożyć go do kupy na nowym miejscu. Jest to jednak trudne zadanie. Moze się nawet okazać, że nie obejdzie się bez dobrego zduna. Powodzenia i miłej zabawy. Jeśli to coś okazałego - opłaca się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Legion 02.03.2002 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2002 piec kaflowy przy rozbiorce nalezy polewac woda, wtedy latwo sie rozbiera. a Budowlaniec dobrze gada, zeby wszystko dokladnie ponumerowac i opisac. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mahda 06.03.2002 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2002 Ale nie wiem po co mam numerowac kolejne kafle skoro one sie nie roznia, sa takie same. Czy ma to znaczenie jezeli je pomieszam i te co kiedys byly na dole beda teraz na gorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pacul 06.03.2002 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2002 Tylko Ci się wydaje,że one są jednakowe. Zdarzyło mi się rozbierać trzy piece. Pierwszy rozebrałem nie numerując kafli. Złożyć się dał, ale nie wyglądał już tak ładnie. Kiedyś, porządny zdun szlifował kafel jeśli nie pasował dokładnie w dane miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mahda 07.03.2002 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2002 Dzieki, w takim razie skorzystam z Twojej rady co do numerowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts