Tadeusz Kędra 26.06.2003 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Mam zamiar ocieplić ganek od wewnątrz styropianem grubości 3 cm.Ganek nie jest ogrzewany i zimą przemarzają ściany.Na styropian zostaną położone panele PCV. Słyszłem że na styropian powinno położyć się folję (paraizolację). Czy to prawda ?Czy takie ocieplenie wystarczy?Może wystrczą same panele ? Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 27.06.2003 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2003 Na welne paroizolacje.3cm to malo Zalezy czy ganek bedzie ogrzewany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tadeusz Kędra 30.06.2003 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 Ganek nie jest ogrzewany. Do czego jest potrzebna paraizolacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 01.07.2003 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Jesli nie jest ogrzewany i uzyjesz do ocieplenia styropianu to folia jest nie potrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 01.07.2003 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Jak ociepilsz od wewnątrz, to ściany nadal będę przemarzać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tadeusz Kędra 01.07.2003 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Będę zadowolony jak ściany przestaną być czarne po każdej zimie.Może takie ocieplenie wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiek 01.07.2003 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Wprawdzie specjalistką nie jestem, ale ojciec (który nim jest) wbijał mi zawsze do głowy, że ociepla się zawsze od zewnątrz, bo inaczej przemarza. Właściwie dlaczego tego styropianu nie położyć na zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 02.07.2003 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2003 Sciany niestety nie przestaną być czarne, tyle, ze nie bedzie tego widać pod styropianem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OREU 24.08.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Sciany niestety nie przestaną być czarne, tyle, ze nie bedzie tego widać pod styropianem Mam taki sam problem z czarnymi scianami po zimie w nieogrzewanym ganku. Sciana z 12cm bloczka bet. i 12 cm cegly przelozone papą (U~2,40 W/m2K). Ganek przylega do domu na powierzchni 3x4m. Jakie dobrac grubosc ocieplenia aby sciany przestaly przemarzac zima: - 5cm styropianu (U~0,62) - 8cm styropianu (U~0,43) - 10 cm -||- (U~0,36) - 12 cm -||- ( U~0,31) ? czy cale ocieplanie ma sens skoro ganek i tak pozostanie nieogrzewany? Dodam ze powierzchnia jego scian zewnetrznych to ok. 23m2 , a okna 4m2 dwuszybowe drewniane, drzwi nowe blacha. czy ktos ma jakies doswiadczenia w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts