Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

remont posadzki na tarasie

Recommended Posts

muszę wymienić posadzkę betonową na tarasie , pod spodem jest pomieszczenie mieszkalne , taras nie przecieka ale posadzka wylewana 15 lat temu pokruszyła się i zaczyna porastać mchem , wiem że powinno się skuć całą warstwę wierzchnią i po prostu na nowo wylać beton , ale ... przy skuwaniu wywolam zbyt duże drgania których chciałabym uniknąć , jak usunę warstwy skruszałego betonu to w niektórych miesjscach powstaną kilkucentymetrowe wgłębienia a w innych kilkumilimetrowe , i tu mam właśnie pytanie czym to zalać ( najlepiej jakaś gotowa mieszanka , w workach , do której dolewa się tylko wody ) tak żeby te cienkie warstwy po roku znów się nie skruszyły , nie mogę dać za grubej warstwy , bo strop będzie zbyt obciążony , płytki na wierzch z tego powodu też odpadaja , planuje po wylaniu pomalować beton jakąś specjalną farbą do betonu , jak i czym to wykonać , będę wdzięczna za podpowiedzi .

Dać profesjonalną warstwę jastrychu, min. 1cm - działa przy tych grubościach.

http://www.basf-cc.pl/NR/rdonlyres/9A9B42B5-4267-4F0E-A259-D02E6D401D7B/72126/233novomentm1plus.pdf

Na wierzch warstwę żywicy elastycznej, poliuretanowej w systemie

http://www.basf-cc.pl/DCCPoland/PL/oferta/posadzkiprzemysoweprodukty/materiaypoliuretanowe/

im cieniej tym droższa masa

podejrzewam że może cię to kosztowac majątek

moze lepiej skuć stary jastrych i wylać ją na nowo albo z worów ( ok 45 zl za worek 25 zużycie 1,6 kg /1mm/1m2 czyli 1 worek wystarczy na wyrównanie 1m2 grubościa 1,5 cm jezeli mamy wylac około 4 cm to juz mamy ok 100 zł /m2+robocizna+vat

ale ... przy skuwaniu wywolam zbyt duże drgania których chciałabym uniknąć , ..............pytanie czym to zalać ( najlepiej jakaś gotowa mieszanka , w workach , do której dolewa się tylko wody ) tak żeby te cienkie warstwy po roku znów się nie skruszyły , nie mogę dać za grubej warstwy , bo strop będzie zbyt obciążony , płytki na wierzch z tego powodu też odpadaja , planuje po wylaniu pomalować beton jakąś specjalną farbą do betonu , jak i czym to wykonać , będę wdzięczna za podpowiedzi .

Rezi czytaj....

To co piszesz przy określonych wyżej założeniach , nie jest optymalne.

Dolicz koszty uszczelnaiania, jeśli przy odkuwaniu coś by się rozjechało.