idealan 13.05.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Witam.Chce zrobic u siebie w ogrodzie drewniany bruk, czyli pociete na 10cm kawałki sosnowego drewna i ułożyc jak kostke betonowa.Tylko mam problem nie wiem czym zaimpregnowac owe drewno.Słyszałem kiedyś o czyms takim jak KARBOLINEUM czy jest cos takiego jeszcze?? moze ktos wie czy innym zaimpregnoiwac te drewno, gdyz na calej wysokosci bedzie one w ziemi i narazone bedzie na gnicie a chcialbym aby to polezalo kilka lat.Prosze o odpowiedz lub sugestie uprzejmych forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 13.05.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 KARBOLINEUM Czy jest to nie wiem, ale jak chcesz mieć smród pod niebiosa, to szukaj. O szkodliwości nie wspomnę. Gdzieś był wątek o podkładach kolejowych.Sosny nie zabezpieczysz niczym, zgnije w ziemi błyskawicznieDąb lub robinia (tzw. akacja) I to nie z patyków, ale grube (drewno twardzielowe, biel i na dębie ognije) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts