RobSto 13.05.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Witam,wpadłem na szatański pomysł schodów z panela. Człowiek od paneli twierdzi że sie zrobi - pytanie za ile. Ma sie zastanowić. Nie wiem czy na drewniane starczy mi kasy, a wolę z panela niż z terakoty. Pytanie czy macie kontakt z ludzmi układających panele - ile może kosztować zrobienie takiego pomysłu przy 17 schodkach i klasycznym spoczniku. A przede wszystkim - czy ktoś już miał taki pomysł - może to nie najlepsze rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
falus30 14.05.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 szkoda twojej kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamxyz 15.05.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Zrobi sie ale po roku lub wcześniej zrobi sie jeszcze raz, chyba ze zastosujesz na krawędziach kątowniki, ale to nie bedzie estetycznie wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 15.05.2007 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 W pomyśle są kątowniki z gumowym wykończeniem (antypoślizgowym) Do dębowego panela - złote kątowniki - nie powinno tragicznie wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lt_h 17.05.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Musisz uważać. moi rodzice tak mają łącznie z kątownikiem, ale i tak po roku trzeszczą. Ważne jest ułożenie łączenia paneli na powierzchni schodów, aby siły działające przy stawaniu nie podnosiły łączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wwwaldi 12.11.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 WitamMożna bardzo ładnie wykończyć schody panelami.Trochę już takich schodów zrobiłem i polecam system listew schodowych firmy Quick-step.Tu można zobaczyć kilka zdjęć z ostatnich wykonanych prze ze mnie schodów.http://www.schody_quickstep.eu.interia.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpol25 21.07.2010 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 WitamBardzo mnie zainteresowała Pana strona pokazująca schody wykonane z paneli. Chciałabym wiedzieć jaki jest koszt wykonania takich schodów łącznie z materiałem właśnie z paneli Quick-step. Interesuje mnie jaka jest różnica między takimi schodami a schodami drewnianymi. Z czego jest to wykończenie przy ścianie? Z czego barierki? W jakim rejonie Polski Pan działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukawojciech 13.10.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Ja też bym chciała wiedzieć coś więcej na temat tych schodów?? Chyba to tańsze rozwiązanie niż drewno???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian j. 22.01.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Oczywiście trzeba wycenić indywidualnie ale za orientacyjną kwotę można przyjąć ok 250 PLN za stopień z podstopniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszz1981 03.07.2016 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 Witam. Wujek robił 10 lat temu schody z paneli. Kupił panele w sklepie, wyciął i pokleił na wymiar każdy schód i front. Następnie zamontował je na piance. Nadal wyglądają ładnie mimo tylu lat. Zamierzam też tak zrobić schody.Czego najlepiej użyć do łączenia panel - beton ? PozdrawiamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts