zott36 13.05.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Mam problem bo nie wiem co mam dać na przedpokój w MIESZKANIU . W pokojach będzie parkiet lub dechy jeszcze sie zobaczy , kwestia finansow. I zastanawiam się czy nie zrobic tez podłogi derwnianej na przedpokoju , pieknie by wyglądała , bo przedpokój duży i długi . Tak bardzo bym chciała ... ale jak to będzie w zimie ? , przeciez wchodzi sie w mokrych butach-woda, błoto , przynosi zakupy , ktroe kładzie sie na podłodze , dzieci biegaja , 2koty biegaja. . Moze jednak gres lub terakota -tez nie wiem co lepsze, tylko juz nie bedzie tej spójności:(. Podpowiedzcie prosze Czy ktoś z Was ma parkiet lub dechy w przedpokoju i mógłby się podzielic wrazeniami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 14.05.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Miałam deski przez kilka lat w bloku i przy dobrym lakierze sprawdzało się całkiem, całkiem, i bez chodniczka. A mam dzieci, psa i kota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 14.05.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 miałem deski - co prawda przykryte chodniczkiem ale miałem teraz mam gres. oba materiały spełniały znakomicie swoje zadanie aczkolwiek przy gołym drewnie pewnie wymagana byłaby większa konserwacja (lepszy lakier, częstsze cyklinowanie itp.). z drugiej strony diametralnie innym uczuciem jest postawienie stopy na drewnie i na kafelku (chyba że mamy ogrzewanie podłogowe. myślę, że w mieszkaniu wybór powinna determinować estetyka i zasobność portfela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 14.05.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 dwa razy wyszło więc wykasowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iks_75 15.05.2007 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Ja mam trochę terakoty i resztę parkietu (parkiet w pokojach). Jak dla mnie jest to najlepsze rozwiazanie, które polecam. Z zewnątrz wchodzi się na terakotę, więc nie martwię się, że coś się stanie z drewnem, dalej jest już parkiet. Mnie takie rozwiazanie bardzo odpowiada, dodam, iż przejście terakoty w parkiet jest pod skosem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cieślaczki 15.05.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 My w holu kładziemy gres, ale mamy ogrzewanie podłogowe. Wybiorę też gres niepolerowany chociaż strasznie mi sie podoba, ale obawiam się czy pies i dwóch biegających chłopców, nie przysporzyłoby mi ciągłego sprzątania, a i tak jest o robić.Poza tym gres polerowany i piasek jest śliski.Natomiast jesli nie masz ogrzewania podłogowego to na pewno deska będzie przyjemniejsza i cieplejsza, a dobrze polakierowana też powinna spełniać swoje zadania.Teraz mozna kupic naprawdę dobre i trwałe lakiery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 15.05.2007 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Dziękuje za opinię , ponieważ przedpokój mam długi ponad 5 m , to podzięlę go i przy wejściu do mieszkania 2 metry dam gres/terakote a dalej czyli 3 metry dam parkiet i pokoje oraz czesc kuchni tez dam parkiet . Mąż mi cały czas suszy głowę bo uwaza ze duzy koszt , fakt duzy ale ja kocham drewno . Mąż chce panele za 130 zł quick stepa lub pergo i ciągle próbuje mnie do nich przekonac Ale tak to w zyciu bywa , ja całe zycie mieszkałam na panelach wiec marze o drewnianej podłodze . Maz całe zycie mieszkał na derwnianej podłodze i chce panele ? , .No chyba go"zamorduje" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts