Gość 26.06.2003 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 kupiłem pare dni temu działkę i mam się zamiar budować dopiero na wiosne 2004 ale straszą mnie ze po 11 lipca (nowe prawo budowlane) koszty przyłączenia skrzynki energetycznej znacznie wzrosną czy to prawda i co jeszcze podrozeje (woda,kanalizacja)itd czy warto juz składac wnioski o przyłącza bo z tego co wiem to sąsiad wszystko załatwił w dwa miesiące (przyłącza) dlatego chciałem poczekać i złoyć w grudniu/styczniu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 27.06.2003 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2003 Nie wiem czy wzrosną ceny za przyłącze energetyczne, ale właśnie podpisałam umowę z ZE o przyłącze docelowe, wpłaciłam pierwszą ratę /cześć ryczałtu za kilowaty/ i za 6 miesięcy mam mieć prąd, pod warunkiem, że chociaż częściowo będę użytkować dom. Teraz cytuję:" Pozostała cześć opłaty za przyłączenie zostanie uiszczona po zakończeniu prac budow.-montaż. na podstawie rachunku wystawionego przez ZE, zgodnie z taryfą obowiązującą w dniu odbioru technicznego urządzeń stanowiących przedmiot umowy". Nie mam wpływu na to jakie będą taryfy za pół roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts