Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co się dzieje z forum ?

Recommended Posts

Ponury63, dziekuje bardzo za informacje.Weszlam i wyswietlilo mi sie cos takiego: predkosc lacza 601,2kb/s. Na komputerach znam sie jak, nie przymierzajac, slepy na kolorach wiec nie mam pojecia co to znaczy :-? Ale jedno wiem, ponownie tak mniej wiecej od przedwczoraj mam zamiar zmienic komputer :wink: . Ten nowy przeznaczylabym tylko do pracy z Forum Muratora. Inne strony www otwieraja sie w miare dobrze i dosyc szybko, tylko na Forum mam problemy z predkoscia, chociaz jak bony dyny" nie wysylam pieciu postow jednoczesnie. Dlaczego tak jest i czy to tylko z moja skrzyneczka jest cos nie tak?

• Odpowiedzi 72
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziekuje bardzo za pocieszenie. A skoro tak. to i tu apel do Szanownych Administratorow, Moderatoroq tego Forum, moze w koncu cos z tym zrobicie??!! To sie nie dzieje od wczoraj czy przedwczoraj, ale te problemy wystepuja wyjatkowo czesto. :cry: Forum Muratora jest odwiedzane przez ogromna rzesze ludzi, czeste wymiany pogladow, spostrzezen a nawet wylewanie zalow, ze cos nie wychodzi z budowa jest czyms normalnym i o to chyba chodzilo Redakcji kiedy powolywala do zycia ten sposob komunikowania sie ludzi budujacych wlasne domy, czyz nie? Nie wiem czemu maja sluzyc te stosunkowo czeste przerwy techniczne, skoro niczego to nie naprawia i problem jak byl, tak sobie jest, a ludzie zgrzytaja zebami czekajac na wyswietlenie tematu badz przeslanie postu.

Pozdrawiam i zycze milego dnia bez zawieszania sie Forum :p

Weszlam i wyswietlilo mi sie cos takiego: predkosc lacza 601,2kb/s. Na komputerach znam sie jak, nie przymierzajac, slepy na kolorach wiec nie mam pojecia co to znaczy :-?

to nie najgorsza prędkość

ja zwykle mam ok. 3 Mb/s, a FM chodziło mi tak samo źle

to co sie dzieje w przeglądarce, zależy nie tylko od prędkości Twego łącza, ale od możliwości serwera, na którym znajduje się strona, z którą się łączysz, oraz łącza z tą stroną

jeśli serwer ma kłopoty techniczne, a łączy się 200 wściekłych osób, klikajacych co chwila F5, to nie ma siły, by działało dobrze ;)

coś jak kolejka do toalety - co z tego, że komuś się spieszy, jak jest kolejka.. ;)

Ale jedno wiem, ponownie tak mniej wiecej od przedwczoraj mam zamiar zmienic komputer :wink: . Ten nowy przeznaczylabym tylko do pracy z Forum Muratora. Inne strony www otwieraja sie w miare dobrze i dosyc szybko, tylko na Forum mam problemy z predkoscia, chociaz jak bony dyny" nie wysylam pieciu postow jednoczesnie. Dlaczego tak jest i czy to tylko z moja skrzyneczka jest cos nie tak?

absolutnie nie kupuj nowego komputera :lol:

jeśli nie wiesz, czy to u Ciebie jest za wolno, czy na FM, "przeładuj" jakąś inną stronę

ja tak zawsze robię, głównie po to by sprawdzić, czy mam dostęp do Sieci

[...] apel do Szanownych Administratorow, Moderatoroq tego Forum, moze w koncu cos z tym zrobicie??!! To sie nie dzieje od wczoraj czy przedwczoraj, ale te problemy wystepuja wyjatkowo czesto. :cry:

moderatorzy nie mają na to żadnego wpływu [poza molestowaniem stosownych czynników ;)]

chyba że chodzi o Admina FM o nicku 'Redakcja' - to i owszem, ale to taki Mega Moderator ;)

Nie wiem czemu maja sluzyc te stosunkowo czeste przerwy techniczne, skoro niczego to nie naprawia i problem jak byl, tak sobie jest, a ludzie zgrzytaja zebami czekajac na wyswietlenie tematu badz przeslanie postu.

mam nadzieję, że to metoda prób i błędów

i że KIEDYŚ będzie wreszcie dobrze ;)

A ja nie wiem skad ten nick Ponury. Wnosisz odrobine swiatla w zawile sprawy komputerowo-internetowe. Dziekuje bardzo :p

Braza, bo Ponury nie jest ponury, a zna się nie tylko na koputerach. Jest super.

Ponury, to nie kadzenie, to moja skromna opinia o Tobie. :D

A ja nie wiem skad ten nick Ponury. Wnosisz odrobine swiatla w zawile sprawy komputerowo-internetowe. Dziekuje bardzo :p

Braza, bo Ponury nie jest ponury, a zna się nie tylko na koputerach. Jest super.

Ponury, to nie kadzenie, to moja skromna opinia o Tobie. :D

Pozwole sobie podpiąć się pod opinie Tomka, bo też się z nią zgadzam. I to też nie jest kadzenie :D

pozdrawiam

m.

Panowie, proszę nie spamować ;)

Tomku, nie znam się, tylko mnie fascynują, a to DUŻA różnica :D

zresztą nawet nie tyle komputery, co Internet, całkowicie zmieniający świat

a co do umiejętności, najlepiej opisała to Braza:

Wnosisz odrobine swiatla w zawile sprawy komputerowo-internetowe

taki kaganek ;)

A ja chciałam nieśmiało powiedzieć, że Ponury ma tę zdumiewającą cechę, że jeszcze nie zapytasz, a on juz odpowiada. Wystarczy poszukać chwilkę po forum, jeśli się ma jakiś problem z komputerem. Lub forum. I ja często czytam te odpowiedzi i wtedy ciśnienie mi spada. Niniejszym - dziękuję bardzo, Panie Ponury, który wcale nie jest ponury! :D :D :D

A ja chciałam nieśmiało powiedzieć, że Ponury ma tę zdumiewającą cechę, że jeszcze nie zapytasz, a on juz odpowiada.

niektórzy nazywają to nadskakiwaniem lub nadgorliwością ;)

dziękuję bardzo, Panie Ponury, który wcale nie jest ponury! :D :D :D

ojej, wystarczy ponury :D

dobrze.. ja bardzo dziękuję za te wszystkie miłe słowa, kadzidła i kandelabry ;), ale już starczy

bo nam tytuł wewątka ["Co się dzieje z forum ?"] straci sens :D

• 1 month później...