Jasiu 26.06.2003 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Czy ktoś zafundował sobie takie cudo i ma jakąś opinię albo usłyszał gdzieś coś o nich ? Czyli czy warto się w to pakować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GRom 27.06.2003 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2003 Jak masz duuuuuużo pieniędzy to możesz sobie zafundować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 27.06.2003 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2003 Opinia z drugiej, ale bliskiej ręki:U mojej siostry na osiedlu schody zabiegowe ludziska wykonywali na dwa sposoby:1) stolarz2) Rintal Wszystkie domy (i schody też w związku z tym) są jednakowe. Wnioski po 4 latach użytkowania: 1) te robione przez stolarzy trzymają się różnie (w zalezności od klasy fachowca) - u mojej siostry (też wersja stolarz) się nieco "rozklekotały", konstrukcja skrzypi i jak się chodzi po nich, to one też "chodzą"2) te z Rintala trzymają się podobno doskonale i ani drgną (to opinia mojej siostry, która teraz ubolewa że się jednak nie szarpnęli na koniec budowy na taki luksus). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 27.06.2003 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2003 Rintal jest w Tczewie wiec mam poniekąd blisko. Kiedyś nawet pojechałem zobaczyc ich schody. Wyglądają rzeczywiście porządnie. Cena też porzadna Za jednobiegowe schody około 8tys. zł. Jednak ze względu na bliskość wykonawcy i jakość poważnie się nad nimi zastanawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 27.06.2003 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2003 Wcale nie wychodza tak drogo - moje zabiegowe (3/4) z wszystkimi barierkami i w kolorach takie jakie mi się podobają "pod klucz" (transforma) wychodzą za 8 tys. A byle stolarz z garażu chce na dzień dobry 7 tys. W dodatku Rintale mają sprytne półspoczniki, dzięki czemu schody wychodzą o 10 cm szersze i wygodniejsze (mam otwór 210x150 i 300 cm różnicy podłoga-podłoga) Czyli powiadacie, że nie słyszeliście narzekań na ich jakość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 27.06.2003 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2003 Tak, te spoczniki też przypadły mi do gustu, ale za Bitre zaśpiewali sobie ponad 1000zł/stopień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lemon 05.06.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 witam czy ktoś ma u siebie zamontowane schody Rintal Araya lub podobne systemowe?Jakie opinie i jak to wygląda finasowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaBi 05.06.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Rintal nie jest tani. Jak byłem na etapie schodów i analizowałem ich ofertę to okazało się że za cene 1 schodów od nich miałem wykonane prawie 2 przez firmę z okolic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 05.06.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Potwierdzam to co Pisze MaBi. Cena kosmiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 06.06.2006 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Ja jestem parkieciarzem, nie użytkownikiem - ale napiszę swoje zdanie. Ja rozwiązania Rintala mogę tylko polecać. I do paneli podłogowych i do parkietów. Ze stolarzami i ich schodami różnie bywa - różne rzeczy widziałem. I niestety muszę tak napisać jako rzemieślnik... . Cen Rintala nie znam, ale znam rozwiązania - mogę napisać, że sprawdzają się w 99%... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 06.06.2006 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Potwierdzam to co Pisze MaBi. Cena kosmiczna a co ty wiesz o kosmosie ? poprostu dobry produkt w dobrej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lemon 07.06.2006 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 a jakaś alternatywa: podobna jakość i niższa cena?znalazłem w "centrum-schodów" cena trochę niższamoże ktoś jeszcze ma jakieś namiary na solidnąfirmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaBi 07.06.2006 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 poprostu dobry produkt w dobrej cenie A mógłbyś trochę rozwinąć swoją wypowiedź, bo wg mnie cenniejsze są argumenty niż stwierdzenia. Dodam, że nie neguję Twojej tezy ale pytam z ciekawości bo jak pisałem schody już dawno mam za sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 07.06.2006 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Rezi - ja powiem, że produkt taki sobie (nic specjalnego go nie wyróżnia od innych ogólnie dostepnych na rynku), w super CENIE. A wracając do schodziarzy (rzemieślników) - to jak ktoś proponuje dębowe schody samonośne (jak było to na tym forum) za 3-4kPLN, to nie dziwmy się później jakości ich wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kangoo 12.06.2006 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Ja mam schody kombinowane tzn. poręcze, tralki i balustradę mam od Rintala a stopnice i podstopnice zamówione gdzieś na "ścianie wschodniej" i zamontowane przez parkieciarzy. Faktycznie Rintal jest drogi ale z moich doświadczeń wynika, że jakościowo co najmniej dobry. Jeżeli chodzi o wygląd - rewelacja, system montażu - zamontuje nawet laik. Kupiłem elementy niepolakierowane, więc było trochę taniej, lakierowanie odbyło się w jednym czasie razem z parkietem i resztą schodów jednym rodzajem lakieru. Jak sobie porównałem taki "system kombinowany" wyszedł mnie taniej niż w całości zamówiony u dobrego rzemieślnika no i taniej niz w Rintalu za kompletne schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 12.06.2006 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Kangoo - zmniejsz atawar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkw 10.09.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Proszę o opinie o schodach. Czy warto zamówić? Mają w miarę szybko na obecne czasy. 6 tygodni czekania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 10.09.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Moi znajomi mają. Świetny wyrób, jak dla mnie mają tylko jeden minus - wszystko robią na buku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkw 10.09.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 a co jest nie tak z bukiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 10.09.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Nie, no buk mają pierwsza klasa, ale jak wiesz to bardzo gładkie drewno i nie ma mowy, nawet wybierając nienaturalne wybarwienie, o uzyskaniu np ciekawego rysunku drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts