Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Schody zabiegowe RINTAL

Jasiu

Recommended Posts

SIEDZIBA FIRMY W TCZEWIE, a ja tutaj mieszkam

byłem u nich, ceny lekko za wysokie - ale przecież ktoś za reklamę musi zapłacić

w moim odczuciu znajdziesz tańszego producenta, i wcale nie będzie to zrobione gorzej

moi znajomi jakiś czas temu zamówili schody dębowe - 16 stopni, dali równo 10 000 - i są bardzo zadowoleni (robił "zwykły" stolarz, który zajmuje się tymi sprawami na co dzień, ale nigdzie się nie reklamuje), inni znajomi mają z rintala - po roku użytkowania mówią, że teraz podjeliby inną decyzję, mając dzieci licz się z tym, że coś może spaść na podesty - i a buku ślad niemalże pewny

NIE POLECAM

MIAŁEM ZAMIAR ZAMÓWIĆ U NICH SCHODY ALE NASZCZĘŚCIE POLECONO MI SKONTAKTOWAĆ SIĘ ZE STOLARZEM KTÓRY ROBI SCHODY Z SAMEGO DREWNA.OKAZAŁO SIĘ ŻE SCHODY ZROBIŁ MI ZA MNIEJSZE PIENIĄDZE I STO RAZY ŁADNIEJSZE I STABILNIEJSZE.PROSZĘ NAPRAWDĘ SIĘ ZASTANOWIĆ CZY WARTO.JA UWAŻAM ŻE NIE.CZAS OCZEKIWANIA NA SCHODY JEST PRAWIE WSZĘDZIE RÓWNY.NAPRAWDĘ WARTO SKONTAKTOWAĆ SIĘ ZE STOLARZEM.

• 3 years później...
Jak czytam wpisy pod tym forum mam wrażenie że, właśnie stolarze traktują tą stronę jako forma reklamy. Jestem klientem firmy Rintal, dodam jeszcze zadowolonym klientem tej firmy mieszkam w Ostródzie. Jeśli macie Państwo pytania lub jakieś wątpliwości polecam skonsultować się z doradcą technicznym tej firmy (akurat mnie obsługiwał p.Andrzej) zostałem obsłużony bardzo profesjonalnie, moje wątpliwości wywodzące się z tego forum dotyczące drewna Jak zostałem poinformowany drewno bukowe jest także bardzo twarde jak dąb czy jesion na potwierdzenie tego faktu przedłożył mi badania ogólnodostępne w internecie dotyczące twardości poszczególnych gatunków ( nie jestem osobą która "łyka" wszystkie wiadomości kŧóre zostaną mu przekazane, oczywiście sprawdziłem i powiem TAK DORADCA MIAŁ RACJĘ) nie prawdą jest też że robią tylko z buku, inne rodzaje drewna także wchodzą w grę. Sklejka bukowa ? tak mają też chyba jeszcze w ofercie ale raczej stosują tam gdzie są duże wachania temperatury wilgotności ponieważ lepiej to znosi. Teraz na koniec jeszcze nawiąże do tematu stolarzy, i mojego doświadczenia osobistego, stolarze którzy proponują schody dużo tańsze, nie nazwałbym tego wyrobu schodami a raczej WYROBEM SCHODOPODOBNYM widziałem takie schody u znajomych nawet na tej samej ulicy -trzeszczenie, elementy niespasowane, na element który jest mniej widoczny wykorzystywane jest chyba drewno opalowe fakt nie każdy zaglada tam gdzie nie koniecznie to widać na pierwszy rzut oka.. nie chce myśleć co jest w środku stopnia bo oczywiście jest klejone nie wiem czy odważyłbym się dać te stopnie do regeneracji, by nie wyszły sęki :) Oczywiście nie wszyscy stolarze są partaczami, są też tacy którzy robią dobrze zgodnie z zasadami stolarskimi, którzy wykorzystują dobre drewno itd.... ale niestety coś za coś ... wtedy cena jest zbliżona, taka sama, i bardzo często przewyższa cenę Rintala. Brałem pod uwagę bardzo dużo czynników zanim kupiłem schody Rintal miał przewagę w profesjonalnym podejściem do sprawy ( pomiar, oferta, wycena, projekt ), różnorodnością modeli i przede wszystkim serwisem, sam go przetestowałem, pękł mi duży podest (takie rzeczy mogą się wydarzyć to jest drewno, jakaś skaza w drewnie itd) zgłosiłem ten fakt Fachowcy przyjechali wymienili bez wyłączania z użytkowania na kilka dni schodów. Trochę już minęło od czasu gdy zamówiłem schody Rintal, Dziś znowu buduje dom, wszedłem sprawdzić co się dzieje w tym temacie na forum... widzę ze nie wiele. Podsumowując w tym albo w następnym też kupię schody Rintal (wchodziłem na stronę mają dużo nowoczesnych modeli )

• 3 weeks później...
Wypowiedz mojego poprzednika bardziej wygląda na sprzedawce firmy Rintal niż KONSUMENTA !!!!!!!! Jestem klientem firmy Rintal i mogę coś na ten temat napisac. Schody Rintal robią wrażenie - to fakt szczególnie w salonie. Jednak jak przyjżec się im dokładniej to czar pryska. Panów monterów na pewno nie można nazwac fachowcami. Dobre i właściwe określenie to partacze - grunt, że się trzymają i nie spadną na ziemię( Śmiechu warte) TRAGEDIA!!!!!!!!!! Nie wiem jak można zepsuc tak piękne schody a jednak!!!! Jak taka marka może zatrudniac takich partaczy!!!! Wspomniane schody naprawdę nie są tanie, są dobrze wykonane przez stolarzy jednak montaż ich jak już wcześniej wspomniałem tragedia: krzywo przykręcone blaszki, śruby na jednym stopniu innego rodzaju, nie wszystkie stopnie przymocowane do poręczy, w nieprzykręcone miejsca naciśnięty kit, maskownice przycinane przy montażu całe odpryśnięte, osłona oświetlenia którą nie umiano przykręcic przyklejona została taśmą klejącą, podpory stopni róznego rodzaju: 3 w szachownicę reszta w podłużne paski, stopnie od ściany w nierównych odległościach i wiele innych (jak ktoś chciałby zobaczyc takie partactwo to chętnie przyślemy zdjęcia). Wygląda to wszystko jakby panowie nie mieli pojęcia co to metr i poziomnica, a do tego bardzo chętni do rozmów na dziwne tematy. Oświetlenie zmieniające kolor - fajnie ale "fachowcy" tak przykręcili osłony, że śruby zostały przekręcone i jak się je odkręci to już koniec. Powiem szczerze może w innych rejonach Polski montują inni monteży i wtedy schody są naprawdę ładne jednak nie polecamy zakupu tych schodów na terenie województwa Śląskiego. A tak na marginesie przedstawiciel też się niczym nie przejmuje i ma wszystko w głębokim poważaniu - grunt, że klient zapłacił, a teraz niech sam się buja z problemami i reklamacjami - szkoda gadac. Powiem, że bardzo żałuję, że nie poczytałem wcześniej opinii na temat firmy Rintal. Montaż schodów grudzień 2010r. Pozdrawiam Bart 13

• 3 weeks później...