Iro 26.06.2003 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Jakiś czas temu była dyskusja na ten temat. Parę osób było w przede dniu zakupu czy to Kielara czy Carbona bądź innego. Czy na dzień dzisiejszy macie juz jakieś doświadczenia i możecie coś skrobnąć o wadach i zaletach? Do tej pory sporo było piecoentuzjastów, jednak głównie znających je z teorii lub od znajomych użytkowników. Jak to wygląda w praktyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.06.2003 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2003 Ponawiam pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RINO 29.06.2003 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2003 Mówisz o automatach węglowych?? To tak naprawdę większość ma podajnik od jednego producenta po za 2 firmami HEF i Urzoń, co do jakości Kielara automatów młody koscioł i brak doświadczeń producenta ale pewnie starają się chłopcy by ich produkt był niezawodny. Pozdrawiam RINO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 30.06.2003 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 Ja kupię HEFa, wprawdzie jest to spawana konstrukcja stalowa, ale nie sądzę aby miał się rozsypać szybciej od naszego przemysłu węglowego. A wtedy przesiądę się na gaz (jeśli go wreszcie dociągną do mojej wsi - na razie przyłącze jest oddalone od jej granic o kilkaset metrów). W HEFie podob mi się, że ma dodatkowe palenisko i dystrybutor jest we Wrocku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.06.2003 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 Mam ten sam dylemat - czy do podciągnięcia gazu piec stalowy nie rozklekocze się. HEF też mi sie podoba. Ktoś pisał, że z Kielarem są jakieś problemy z regulacją i dodatkowym rusztem czy cos takiego. Ale wygląd ma ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RINO 30.06.2003 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 HEf-y nie rozszczelniają się tak łatwo jedynie na co należy zwrócić uwagę to utrzymanie temperatury na kotle, to bardzo ważne, inaczej może być kłopot z korozyjnością(dotyczy to wszystkich tego typu kotłów stalowych, a tak to spokojnie sprawdzony produkt polecam;)Pozdrawiam RINO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts