Gruszka 14.05.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Jutro podpisuję u notariusza warunkową umowę sprzedaży domku z działką rolną (ok. 25 arów). Wiem, że teraz czeka mnie 30 dni czekania na odpowiedź Agencji NIeruchomości Rolnych w sprawie pierwokupu. Jestem jednak w wyjątkowej sytuacji - 9 miesiąc ciąży i chciałabym jak najszybciej otrzymać odpwiedź a tym samym rozpocząć remont domu, żebym miała gdzie wprowadzić się z nowym członkiem rodziny... Czy realne jest, pojechac osobiście do ANR do Opola i uzyskanie odpowiedzi na miejscu??? lub chociaż przyspieszenie tej odpowiedzi?? czy ktoś ma doświadczenie w tej materii?? Jestem gotowa tam jechać, tylko czy to coś da? czy ktoś z Was załatwiał takie przyspieszenie odpwiedzi Agencji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 14.05.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Spokojnie poczekaj miesiąc, nie słyszałem jeszcze żeby Agencja coś kupiła Notariusz przy umowie warunkowej wszystko Ci wyjaśni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiW 14.05.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Mialem dokladnie ten sam przypadek. Ups... Oprocz ciazy oczywiscie Agencja nie robila zadnych problemow. Nie stac jej na kupno takich dzialek! Decyzje mielismy po ok. 2 tygodniach, poniewaz sprzedajaca poszla i sie usmiechnela (zalezalo im na czasie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 15.05.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Nie wiem jak to wygląda w Krakowie ale jeśli chodzi o Agencję w Bydgoszczy to wystarczy im zawieźć osobiście wypis akty notarialnego i umówić się z nimi na odbiór pisma. W naszej Kancelarii nie zdarzyło się żeby Agencja skorzystała z prawa pierwokupu a klienci właśnie jeśli mają takie życzenie to sami jadą i załatwiają odpowiedź.powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 02.07.2015 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 Tiaaa. Dzisiaj w firmie złożysz zapytanie - odpowiedź uzyskasz po 8 latach. Mają bardzo długi (co najmniej 8 lat) czas załatwiania spraw co widać na powyższym przykładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts