Janussz 14.05.2007 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Projekt http://www.boduch.pl/plan.php?planID=32Wejście oczywiście od północy. Z której strony dać garaż? Z lewej, czy prawej strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 14.05.2007 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 tam u Ciebie to bym się zasłonił jeszcze od wschodu, czyl tam garaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 14.05.2007 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Czyli z lewej strony? Tak jak na zdjęciu obok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 14.05.2007 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Łinawet będzie to PN-WSCH - jeszcze lepieja zimy tam sromotne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcha 14.05.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Zdecydowanie od wschodu czyli z lewej. Dorcha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 14.05.2007 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Myśle że tam gdzie wskaże Ci intuicja i oczywiście wahadełko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 14.05.2007 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Myślałem o prawej stronie, aby osłonić się od zachodnich wiatrów. Teraz też skłaniam się do strony wschodniej, gdyż przynajmniej po południu będę miał oświetloną ciut przednią stronę domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 14.05.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Myślałem o prawej stronie, aby osłonić się od zachodnich wiatrów. Teraz też skłaniam się do strony wschodniej, gdyż przynajmniej po południu będę miał oświetloną ciut przednią stronę domu. zachodnie wiatry to deszcze i deszcze ze śniegiem zimą - najbardziej upierdliwe ale czy garaż osłoni skutecznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 14.05.2007 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Przed tym dziadostwem nie ma doskonałej ochrony. Można to jednak zminimalizować. Inaczej na to patrzę w dzień pochmurny, inaczej w słoneczny.Obecnie mam podobnie garaż przyklejony do budynku firmy. Rzuca niestety duży cień po południu. Zimą zasłania kojec psa, latem daje mu cień.W tym nowym budynku oczywiście nie będzie w tym miejscu kojca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 15.05.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Projekt http://www.boduch.pl/plan.php?planID=32 Wejście oczywiście od północy. Z której strony dać garaż? Z lewej, czy prawej strony? zdecydowanie po prawje - czyli lustrzane odbicie Dlaczego - proste i logiczne , zastanów się z której strony samochodu wysiada w Polsce kierowca i jak się parkuje auta , jeśli będziesz miał garaż na 2 auta i będziesz wjeżdżał przodem ( zdarzają się dziwacy wjeżdżający tyłem ) , to zyskujesz 1m przestrzeni w garażu jeśli pierwsze auto dzwiami pasażera parkujesz tuż przy ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 15.05.2007 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Nie rozumiem. Wg mnie nie ma to różnicy tutaj. I tak drzwi do garażu(wrota) przesunę z pół metra w prawo. A nawet gdybym nie przesunął, to niezależnie od tego, czy garaż jest z lewej, czy prawej strony po wjeździe mam tą samą odległość od ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 15.05.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Nie rozumiem. Wg mnie nie ma to różnicy tutaj. I tak drzwi do garażu(wrota) przesunę z pół metra w prawo. A nawet gdybym nie przesunął, to niezależnie od tego, czy garaż jest z lewej, czy prawej strony po wjeździe mam tą samą odległość od ściany. oj widzę problemy z koncentracją proponuje kartkę , narysować obrys garażu a w nim 2 auta z otwartymi drzwiamy kierowców i teraz w zależności jak się zaprkuj i czy z prawej strony czy z lewej będą dzwi wejściowe do budynku , kiedy będzie więcej miejsca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 15.05.2007 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Wojtku, ja to zrobiłem po Twoim poście. Wstawiłem dwa auta(wizytówki). I co? Już tak jakoś przyzwyczailiśmy się z żoną, że moje miejsce jest z lewej strony garażu. Może się nie rozumiemy, ale czy garaż będzie stał w wersji podstawowej projektu, czy w odbiciu lustrzanym, moje miejsce zawsze będzie z lewej strony. Przesuwając drzwi garażowe w prawo, zawsze będę miał więcej miejsca na otwarcie drzwi samochodu. Niezależnie od tego jak ten garaż postawię. Jeszcze raz to sprawdziłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 15.05.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Wojtku, ja to zrobiłem po Twoim poście. Wstawiłem dwa auta(wizytówki). I co? Już tak jakoś przyzwyczailiśmy się z żoną, że moje miejsce jest z lewej strony garażu. Może się nie rozumiemy, ale czy garaż będzie stał w wersji podstawowej projektu, czy w odbiciu lustrzanym, moje miejsce zawsze będzie z lewej strony. Przesuwając drzwi garażowe w prawo, zawsze będę miał więcej miejsca na otwarcie drzwi samochodu. Niezależnie od tego jak ten garaż postawię. Jeszcze raz to sprawdziłem . nie rozumiesz , jeśli pełną ścianę masz po prawej stronie garażu to samochód parkującu właśnie z tej strony można maksymalnie parkować przy ścianie i zyskujesz wtedy na przestronności ... jeśli masz wyjście z garażu po tej stronie to chcąc nie chcąc musisz zostwić więcej miejsca , żeby się swobodnie z tobołami do domku zapakować , choć jak ma parkować żona to nie wiem czy dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharoon 15.05.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Hej! Wszyscy architekci, z którymi rozmawiałam, sugerują garaż od wschodu, żeby nie zacieniać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 15.05.2007 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Wojtku, załapałem o co Ci chodzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeż 15.05.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 JanusszNiezły sposób na reklamę konkretnego projektu i dwóch stron internetowych.GratulujęJeż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 15.05.2007 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Janussz Niezły sposób na reklamę konkretnego projektu i dwóch stron internetowych. Gratuluję Jeż Przestań. Czy ja pierwszy o coś pytam? Siedzę tutaj już kilka lat. Raz zapytałem o Tercję, a teraz o ten projekt. Oba podobne, ale z różnych biur projektowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julka_jr 16.05.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 garaż dać z brzydszej strony jaka jest w okolicyu mnei sąsiad ma nieciekawe podwórko - zapadła wieś i rozwalająca się stara chałupa no to co mam się na nią patrzeći z tej strony właśnie garaż - na razie blaszak - bo miejsce na garaż przyklejony do domu przerabiamy najpierw na taras a póżniej na 2 salon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 16.05.2007 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Nie ma brzydszej strony. Dla mnie lepiej pasuje z prawej strony, jednak ten cień mąci mi w głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts