dorcha 14.05.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Mam w projekcie strop monolityczny. Zastanawiam się jednak nad zrobieniem stropu Teriva. Czy możecie doradzić który strop wybrać?? Dorcha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcha 05.06.2007 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 podciągam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 07.06.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Mysmy wybrali terrive nad garażem, a monolityczny nad domem. Terriva jest głośniejsza i potrafią się pojawić pęknięcia. Monolit jest cienki - tylko 14 cm, a nie 40, nie klawiszuje jak terriva, bardziej stabilny, wieksza dowolność stawiania ścianek działowych. I cena ponoć już porównywalna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 07.06.2007 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Ja mam monolit. Wybralem rozwiazanie stabilniejsze, lepsze akustycznie, ale niestety drozsze. Niestety nie przewidzialem wszystkich przelotow na instalacje, wiec teraz to sie bedzie na mnie mscic. W terrivie pewnie latwiej byloby wykonac dodatkowe otwory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 07.06.2007 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Wbrew ogólnie panującej psychologii tłumu (podsycanej dodatkowo przez wykonawców) powinieneś wybrać monolityczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 08.06.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Mam (mieć) monolit ze względu na minimalizacje grubości + tłumienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 08.06.2007 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 monolit z powodów wyzej opisanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 08.06.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Ja mam filigran połączenie monolitu z straconym szalunkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tornado17 12.06.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 lany żelbet (monolit) 14 cm. grubości. Taki był w projekcie. Droższy od terriv i innych (dłużej się robi, więcej desek potrzeba itd). Przeprojektowanie na terrivę lub inny bez sensu ze wzgledu na koszt. Jakbym miał do wyboru bym wybrał monolit. Nie pęka, lepiej tłumi hałas, można sobie przeprojektować ścianki działowe w inne miejsca (mocniejszy). Ale oczywiście to kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 17.06.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 dorcha ... zaden ze stropow nich nie jest lepszy lub gorszy - sa po prostu inne i oferuja inne wlasciwosci (i koszty). pomysl, co jest dla ciebie najwazniejsze w realizacji lub uzytkowaniu i zdecyduj. czy cena, czy czas realizacji czy walory uzytkowe i funkcjonalne. a wtedy odpowiedz znajdziesz w postach pozd. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts