Hadraadae 15.07.2003 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Trochę się czuję mało autorytatywnie, bo nie mam własnych dzieci. Ale pamiętając własne dzieciństwo i obserwując moje siostrzenice popieram pomysł osobnego pokoju do zabawy i osobnej sypialni, które w przyszłości mogą się stać osobnymi pokojami. Ja z moją siostrą (6 lat różnicy) wiecznie walczyłam dopóki nie dostałyśmy ososbnych pokoi. A moje siostrzenice (9 lat różnicy!) to nawet spać chcą w jednym łóżku - ale pewnie im się zmieni W każdym razie to do dzieci powinien należeć głos decydujący w tej sprawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula75 18.07.2003 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 Losowanie ? Gra w brydża o "lepszy" pokój ? Pierwszeństwo wyboru dla pierworodnego/nej ? Widzę dużo możliwości ... Zastosowanie opcji " pierwszeństwo wyboru dla pierworodnego" sprawdziło się w moim przypadku (tzn. gdy, byłam dzieckiem rodzice dali możliwość wyboru mnie jako starszej i to dosyć sporo starszej) jest to o tyle sprawiedliwe, że gdy wyprowadziłam się od rodziców, moja młodsza siostra miała możliwość ponownego wyboru i oczywiście zajęła mój "były" pokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 04.08.2003 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2003 Ja mam dwie córki 9 i 4 l. Teraz mieszkają razem ( mieszkanie 41,5 m 2 pokoje). W naszym nowym domu są zaplanowane osobne pokoje dla dziewczynek są z tego bardzo zadowolone - zobaczymy co będzie później myślę jednak że jakoś da się to rozwiązać zawsze mogą spać razem.Chociaż za nim się przeprowadzimy do nowego domu będą na tyle duże że każda będzie chciała mieć swój pokój.Popieram pomysł Alanty,dwa pokoje jeden do zabawy drugi na sypialnię a jak zdecydują że każda chce mieć swój pokój to się rozdzielą.Myślę jednak że w planach zawsze należy brac pod uwagę osobny pokój dla każdego dziecka. A jak one je wykorzystają to zależy od nich. Pozdarwiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pat70 05.08.2003 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 Tak właśnie zrobię: jeden pokój do zabawy, drugi do spania, w nim będą też szafy. Teraz z kolei mam problem z kolorem ścian w tych pokojach. W jakich kolorach dzieci (dziewczynki) czują się dobrze? Wolę ich nie pytać o zdanie, bo na pewno powiedzą, że w różowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 05.08.2003 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 Proponuję jakiś łagodny odcień słonecznej żółci - nie męczy oczu, tworzy ładne tło dla dodatkowych elementów wystroju pomieszczenia (w tym dziecięcych obrazków), jest ciepły i przytulny. Można też pomalować każdą ścianę na nieco inny kolor (tylko trzeba uważać z ich zestawianiem, żeby się nie gryzły), co ułatwi częściowe odświeżanie pomieszczenia w razie "wypadku" typu sok na ścianie, rozkwaszony komar, moje pierwsze graffiti itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts