Aguu 18.06.2008 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 basia76, zamieszczę takie zdjęcia o jakie prosisz, ale może po tynkach, bo obecnie mam surowe ściany z bruzdami z instalacją elektryczną i lepiej to wszystko będzie wyglądało po otynkowaniu. Odnośnie wielkości pomieszczeń to poczytaj początki dzienników mojego i świercza. Jest w nich wspomniane o wielkości pomieszczeń. Generalnie moim zdaniem za małe są spiżarka i garderoba, za wąskie schody i salon, za niska ścianka kolankowa, ale można z tego wybrnąć dokonując małych korekt w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 26.06.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 czytałem właśnie o tym planie wykonania obiciówki na elewacji i w sumie sam tez cały czas się zastanawiam co zrobić, żeby ta ściana wygladała lepieju nas tylko nie odpowiada mi ściana ta z wyjściem na taras bo na niej jest widoczna strasznie ta dysproporcja, na szczytowych jest w miarę ok, a na tej z wejściem jest daszek nad nim i on uratował ją. nie wiem czy już tynkujecie, ale mi wytynkowali kominy na stryszku też, jest to wygodne i ładnie wygląda, a żaluję, że nie kazałem otynkować ściany szczytowej u samej góry czyli na stryszku byłoby tam tak fajnie otwory pod kratki wentylacyjne nie wybiłem wcześniej to teraz muszę się bawić, wiertarka i nawiercam otwory na czuja a potem wybijam młotkiem jak narazie w kuchni i w kotłowni zabieg się udał teraz jeszcze tylko w łazience na dole i będzie dół gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia76 27.06.2008 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Czekam z niecierpliwością na te zdjęcia i serdecznie pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 23.07.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Czekam z niecierpliwością na te zdjęcia i serdecznie pozdrawiam! no gdzie te zdjęcia ? już tynki się robia a tu nie ma zdjęć pewnie biegacie za wszystkim, mam to samo teraz kupa załatwień i ciężko wychodzi mi prowadzenie dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguu 23.07.2008 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 lbryndal, zaczynamy myśleć jakie płytki, jakie podłogi... Tynki powinny skończyć się w tym tygodniu i wtedy będą zdjęcia. Póki co to braknie nam około 600 kg tynku. Takie ściany Dzisiaj spotykam się z gościem od wylewek i od kominka, bo trzeba dalej pchać robotę. Wczoraj spotkałem się z doradcą Open Finance w sprawie kredytu. Smutne to, ale musimy wziąć kasiorkę z banku na dokończenie Po analizie jego propozycji najlepiej przedstawia się Millenium, ale zobaczymy co powie Expander U Ciebie jak widzę już ostatnia prosta przed metą, a więc go, go go!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 23.07.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 lbryndal, zaczynamy myśleć jakie płytki, jakie podłogi... Tynki powinny skończyć się w tym tygodniu i wtedy będą zdjęcia. Póki co to braknie nam około 600 kg tynku. Takie ściany Dzisiaj spotykam się z gościem od wylewek i od kominka, bo trzeba dalej pchać robotę. Wczoraj spotkałem się z doradcą Open Finance w sprawie kredytu. Smutne to, ale musimy wziąć kasiorkę z banku na dokończenie Po analizie jego propozycji najlepiej przedstawia się Millenium, ale zobaczymy co powie Expander U Ciebie jak widzę już ostatnia prosta przed metą, a więc go, go go!!! no u mnie to od początku na kasie z banku więc wiem co to znaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 07.08.2008 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 no i roczek minął oj jak to szybko teraz się buduje te domy gratulujemy roczku i oby szybko na swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.jacek 15.09.2008 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 nooo...trochę spóznione{złośliwość rzeczy martwych} ale masz na poczcie obiecane zdjęcia...poza tym u mnie cisza...bo tak miało być! wiosną pnę się w górę...a teraz jeszcze trochę kaski...kaski się przyrobi {coby nie za dużo z banka zawziąść} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate_Sz 21.10.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Witaj Aguu, kafle rzeczywiście jak marzenie:) przede mną do etapu kominka jeszcze dłuuuuga droga, bo Z14 póki co wirtualnie istnieje, ale te piece i kominki ech.. cud miód!Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 21.10.2008 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 i co tam się u Was dzieje ?działacie coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguu 22.10.2008 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Kate_Sz, takie kaflowe kominki w rzeczywistości wyglądają naprawdę fajnie, ale trudno znaleźć zduna, który potrafi je dobrze zrobić i nie zedrzeć przy tym skóry z nas lbryndal, budujemy ile sił, głównie finansowych Mamy zrobione poddasze i stryszek, dolna łazienka będzie skończona na dniach, kotłownia już w płytkach, zamontowane parapety, zrobione wylewki. Nie piszemy na forum, bo... prowadzenie dziennika stało się przyczyną dość niemiłych komentarzy ze strony osób, od których nie spodziewalibyśmy się takich zachowań. Z tego powodu nie będziemy już nic publikować. Oczywiście pozostaniemy na forum i w tych komentarzach. Prywatnie zawsze służymy informacjami i zdjęciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.jacek 22.10.2008 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 lbryndal, Nie piszemy na forum, bo... prowadzenie dziennika stało się przyczyną dość niemiłych komentarzy ze strony osób, od których nie spodziewalibyśmy się takich zachowań. Z tego powodu nie będziemy już nic publikować. Oczywiście pozostaniemy na forum i w tych komentarzach. Prywatnie zawsze służymy informacjami i zdjęciami. Co się stało - przyjacielu wrogów - forum...przysporzyło CI ? Toć to dopiero informacja... no zupełnie mnie to powaliło...ale - nie wnikam w szczególy! powodzenia życzę - i byle do wiosny! {przynajmniej w moim przypadku} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguu 23.10.2008 05:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 e.jacek, wrogów nie wrogów, po prostu nieżyczliwych i nie z forum tylko z tzw. reala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate_Sz 23.10.2008 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 bo na forum to życzliwi przecież są, czyż nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguu 23.10.2008 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Kate_Sz, innych tu nie spotkałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate_Sz 23.10.2008 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Kate_Sz, innych tu nie spotkałem no tak sobie czytam i czytam dzienniki, komentarze... i własnie sobie uświadomiłam, że jestem w tym momencie w miejscu, gdzie Wy byliśccie 1 - 1,5 roku temu. O kurka- ileż to mnie czeka przeróżnych różności można się normalnie przestraszyć .. ech chyba ta pogoda działa na mnie tak lekko dołująco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguu 23.10.2008 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Kate_Sz, Ty czytasz i się przerażasz, więc możesz być teraz tylko mile zaskoczona, gdy Twe obawy okażą się płonne. My podeszliśmy optymistycznie, że choć temat trudny to jednak nie taki diabeł straszny i rzeczywistość trochę nas utemperowała z tym optymizmem. Jeśli coś nawet potencjalnie może się spieprzyć to na pewno się spieprzy. Ale w gruncie rzeczy to nawet fajnie się buduje, bo dla siebie, na swoim i za swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate_Sz 23.10.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 no i powiedzmy , że trochę za bankowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate_Sz 27.10.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 tak więc jestem po wizycie u Aguu (jeszcze raz wieeelkie dzięki za gościnę Z pewnością w przyszłości skorzystamy z Waszych cennych porad i wskazówek ). Utwierdziłam się w przekonaniu, że projekt z14 jest jak najbardziej trafnym wyborem Coraz bardziej chcę mieć taki domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguu 27.10.2008 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 A my mieliśmy kolejną wizytę fanklubu Z14 Odwiedziła nas Kate_Sz, z małżonkiem. Mamy nadzieję, że nasze uwagi przydadzą się przy ich budowie. Udał się ten projekt studiu Z500. Ma w sobie coś takiego, że wybierają go sami fajni ludzie Kto by pomyślał, że budowanie będzie okazją do zawarcia nowych przemiłych znajomości i to z całej Polski. Koniecznie musimy się wszyscy spotkać i pogadać na żywo o naszych zetach, ale to chyba raczej wiosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts