Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika budowy Z14

Recommended Posts

basia76, zamieszczę takie zdjęcia o jakie prosisz, ale może po tynkach, bo obecnie mam surowe ściany z bruzdami z instalacją elektryczną i lepiej to wszystko będzie wyglądało po otynkowaniu. Odnośnie wielkości pomieszczeń to poczytaj początki dzienników mojego i świercza. Jest w nich wspomniane o wielkości pomieszczeń. Generalnie moim zdaniem za małe są spiżarka i garderoba, za wąskie schody i salon, za niska ścianka kolankowa, ale można z tego wybrnąć dokonując małych korekt w projekcie.

• Odpowiedzi 192
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

czytałem właśnie o tym planie wykonania obiciówki na elewacji i w sumie sam tez cały czas się zastanawiam co zrobić, żeby ta ściana wygladała lepiej

u nas tylko nie odpowiada mi ściana ta z wyjściem na taras bo na niej jest widoczna strasznie ta dysproporcja, na szczytowych jest w miarę ok, a na tej z wejściem jest daszek nad nim i on uratował ją.

nie wiem czy już tynkujecie, ale mi wytynkowali kominy na stryszku też, jest to wygodne i ładnie wygląda, a żaluję, że nie kazałem otynkować ściany szczytowej u samej góry czyli na stryszku byłoby tam tak fajnie

otwory pod kratki wentylacyjne nie wybiłem wcześniej to teraz muszę się bawić, wiertarka i nawiercam otwory na czuja a potem wybijam młotkiem jak narazie w kuchni i w kotłowni zabieg się udał teraz jeszcze tylko w łazience na dole i będzie dół gotowy

• 4 weeks później...

lbryndal, zaczynamy myśleć jakie płytki, jakie podłogi... Tynki powinny skończyć się w tym tygodniu i wtedy będą zdjęcia. Póki co to braknie nam około 600 kg tynku. Takie ściany :evil: Dzisiaj spotykam się z gościem od wylewek i od kominka, bo trzeba dalej pchać robotę.

Wczoraj spotkałem się z doradcą Open Finance w sprawie kredytu. Smutne to, ale musimy wziąć kasiorkę z banku na dokończenie :( Po analizie jego propozycji najlepiej przedstawia się Millenium, ale zobaczymy co powie Expander :D

U Ciebie jak widzę już ostatnia prosta przed metą, a więc go, go go!!!

lbryndal, zaczynamy myśleć jakie płytki, jakie podłogi... Tynki powinny skończyć się w tym tygodniu i wtedy będą zdjęcia. Póki co to braknie nam około 600 kg tynku. Takie ściany :evil: Dzisiaj spotykam się z gościem od wylewek i od kominka, bo trzeba dalej pchać robotę.

Wczoraj spotkałem się z doradcą Open Finance w sprawie kredytu. Smutne to, ale musimy wziąć kasiorkę z banku na dokończenie :( Po analizie jego propozycji najlepiej przedstawia się Millenium, ale zobaczymy co powie Expander :D

U Ciebie jak widzę już ostatnia prosta przed metą, a więc go, go go!!!

no u mnie to od początku na kasie z banku więc wiem co to znaczy

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...

Kate_Sz, takie kaflowe kominki w rzeczywistości wyglądają naprawdę fajnie, ale trudno znaleźć zduna, który potrafi je dobrze zrobić i nie zedrzeć przy tym skóry z nas :)

lbryndal, budujemy ile sił, głównie finansowych :) Mamy zrobione poddasze i stryszek, dolna łazienka będzie skończona na dniach, kotłownia już w płytkach, zamontowane parapety, zrobione wylewki. Nie piszemy na forum, bo... prowadzenie dziennika stało się przyczyną dość niemiłych komentarzy ze strony osób, od których nie spodziewalibyśmy się takich zachowań. Z tego powodu nie będziemy już nic publikować. Oczywiście pozostaniemy na forum i w tych komentarzach. Prywatnie zawsze służymy informacjami i zdjęciami.

lbryndal, Nie piszemy na forum, bo... prowadzenie dziennika stało się przyczyną dość niemiłych komentarzy ze strony osób, od których nie spodziewalibyśmy się takich zachowań. Z tego powodu nie będziemy już nic publikować. Oczywiście pozostaniemy na forum i w tych komentarzach. Prywatnie zawsze służymy informacjami i zdjęciami.

Co się stało - przyjacielu :o wrogów - forum...przysporzyło CI ? Toć to dopiero informacja... :evil: no zupełnie mnie to powaliło...ale - nie wnikam w szczególy!

powodzenia życzę - i byle do wiosny! {przynajmniej w moim przypadku} :-?

Kate_Sz, innych tu nie spotkałem :)

no :lol:

tak sobie czytam i czytam dzienniki, komentarze... i własnie sobie uświadomiłam, że jestem w tym momencie w miejscu, gdzie Wy byliśccie 1 - 1,5 roku temu. O kurka- ileż to mnie czeka przeróżnych różności :o można się normalnie przestraszyć ..

ech chyba ta pogoda działa na mnie tak lekko dołująco :wink:

Kate_Sz, Ty czytasz i się przerażasz, więc możesz być teraz tylko mile zaskoczona, gdy Twe obawy okażą się płonne. My podeszliśmy optymistycznie, że choć temat trudny to jednak nie taki diabeł straszny i rzeczywistość trochę nas utemperowała z tym optymizmem. Jeśli coś nawet potencjalnie może się spieprzyć to na pewno się spieprzy. Ale w gruncie rzeczy to nawet fajnie się buduje, bo dla siebie, na swoim i za swoje :D

A my mieliśmy kolejną wizytę fanklubu Z14 :) Odwiedziła nas Kate_Sz, z małżonkiem. Mamy nadzieję, że nasze uwagi przydadzą się przy ich budowie. Udał się ten projekt studiu Z500. Ma w sobie coś takiego, że wybierają go sami fajni ludzie :) Kto by pomyślał, że budowanie będzie okazją do zawarcia nowych przemiłych znajomości i to z całej Polski. Koniecznie musimy się wszyscy spotkać i pogadać na żywo o naszych zetach, ale to chyba raczej wiosną.