sieko 15.05.2007 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Witajcie to mój pierwszy post, i mój początek w przygotowaniach do budowy wymarzonego małedo domku.W decyzji o warunkach zabudowy jest taki wpis: "zaleca sie dachy dwu spadowe o kącie nachylenia około 45stop (z tego co pamietam)" . dach jedno spadowy zaleca się dla budynków gospodarczych.Chcę kupić projekt o kostrukcji dachu jedno spadowym o kącie nachylenia 12stopni.Czy stwierdzenie "zaleca się dachy dwu spadowe" oznacza że tylko i wyłącznie takie dachy czy to tylko propozycja. Dodatkowo po drugiej strony ulicy jest dom z płaskim dachel ale wybudowany chyba ze 30 lat temu.Bardzo prosze was o pomoc drodzy doświadczenie forumowicze.dziękigrzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 15.05.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 A jak są sformułowane inne warunki? Też tak "miękko"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sieko 15.05.2007 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Raczej, tak chociaż na papierze jeszcze nie mam decyzji ale pani architekt z urzędu mi pokazywała te warunki. Sama nie była w stanie mi powiedzieć czy określenie "zaleca się" oznacza nakaz czy tylko wskazówkę.W każdym razie miała gdzieś dzwonić w tej sprawie i zaraz będe do niej dzwonił czy coś wie więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts